ροή ειδήσεων

Το υπερχλιδάτο κτήριο Κεράνη, που "σαπίζει" και το δημόσιο πληρώνει 221.00€ μηνιαίως!


Απίστευτη ιστορία τρέλας του ελληνικού δημοσίου παρουσίασε σήμερα στη βουλή ο Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου. Δείτε πώς το κράτος σκορπά 2,65 εκατ.€ ετησίως για να το έχει κλειστό!...

Εχουν περάσει 14 χρόνια από το 2002, όταν δαπανήθηκαν περί τα 70 εκατ. ευρώ για να αξιοποιηθεί από το Δημόσιο το πάλαι ποτέ Καπνεργοστάσιο «Κεράνης» στου Ρέντη.
Το κτήριο έχει εμβαδόν 40.000 τ.μ., από το οποίο οι χώροι στάθμευσης είναι περίπου 2.880 τ.μ., (περίπου 650 θέσεις πάρκινγκ). Οι θέσεις εργασίας, που μπορεί το κτήριο να φιλοξενήσει, είναι της τάξης των 2.100 έως 2.400 και το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλει το Δημόσιο είναι 221.000 ευρώ, δηλαδή 2,65 εκατ. τον χρόνο.

Ομως όσο και αν ακούγεται απίστευτο το κτήριο είναι κλειστό.

Οπως είπε ο κ.Αλεξιάδης «δεν είναι τα 221.000 ευρώ το μήνα το μοναδικό κόστος για να κρατάμε το κτήριο κλειστό, διότι το Δημόσιο επιβαρύνεται με ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φύλαξη του κτηρίου από αστυνομικούς είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, που είναι υποχρεωμένοι να είναι εκεί».

Πίσω από αυτόν τον παραλογισμό υπάρχει όπως είπε ο υπουργός η προσπάθεια κάποιων να εμποδίσουν την μετακίνηση με φήμες και σενάρια, για αμίαντους, για προβλήματα στατικότητας, για προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας.
Χαρακτηριστικά ο κ.Αλεξιάδης είπε: «Μόνο ότι έχει το κτήριο εξωγήινους δεν μας είπαν κι ότι κάποια στιγμή θα βγει από το υπόγειο ένα διαστημόπλοιο, όπως στα έργα επιστημονικής φαντασίας και θα καταστρέψει όσους είναι μέσα! Μπορεί να ακούσουμε και κάτι τέτοιο».

Την ίδια ώρα η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών που έχει πλήρη φάκελο, λέει ότι το κτήριο διαθέτει όλες τις νόμιμες άδειες για πολεοδομικά θέματα, στατικής επάρκειας, φωτισμού, αερισμού κλπ.

Ο κ. Αλεξιάδης πήγε και επισκέφθηκε το κτήριο και όπως είπε «θα ζητήσω, να ανοίξει και στους δημοσιογράφους για να δει ο ελληνικός λαός το μέγεθος του σκανδάλου, το τι είχαμε κλειστό τόσο καιρό και το τι έπρεπε να κάνουμε.

Το κτήριο έχει άψογες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Είναι βιοκλιματικό, έχει μεγάλους χώρους, έχει μέσα εξοπλισμό και έπιπλα που είναι με τα νάιλον και τα χαρτιά πάνω.

Έχει καταπληκτικό παιδικό σταθμό, με ειδική διαμόρφωση μέσα, έχει καταπληκτικό ιατρείο και είναι κλειστά όλα αυτά τα πράγματα. Είναι κλειστά ακόμα και για να χρησιμοποιηθούν και για τα παιδιά που είναι εκεί γύρω, τέλος πάντων.

Εχει και γραφεία υπουργών, που έχουν μετασκευαστεί με πολυτελείς εγκαταστάσεις τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, έχουν γίνει υπερβολικές δαπάνες. Για παράδειγμα, στο πάρκινγκ για να μεγαλώσουν οι θέσεις στάθμευσης υπάρχουν πολλά πάρκινγκ που ανεβαίνει το αυτοκίνητο σ’ ένα μηχανισμό, πατάς ένα κουμπί, ανεβαίνει ψηλά και μπαίνει από κάτω άλλο αυτοκίνητο. Τέτοια λεφτά πετάγαμε!

Δεν υπάρχει τέτοιο κτήριο, τόσο μεγάλο κτήριο με τέτοιες συνθήκες σχεδόν πολυτέλειας, το οποίο κρατάμε κλειστό.

Σας είπα ότι εκεί πληρώνουμε 221.000 ευρώ τον μήνα για είναι κλειστό. Ταυτόχρονα, σε κάποιες άλλες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών πληρώνουμε τα εξής τον μήνα: ΚΕΦΟΜΕΠ 32.870 ευρώ, ΚΕΜΕΕΠ: 18.440 ευρώ, ΥΕΔΔΕ: 15.360 ευρώ, ΕΜΥΣ: 11.235 ευρώ, ΔΕΔ: 8.000 ευρώ, ΣΔΟΕ: 135.000 ευρώ.

Αυτά είναι ενοίκια που πληρώνει τον μήνα το ελληνικό Δημόσιο, συν πάρα πολλά άλλα για να φτάσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών στα 24.000.000 ευρώ.

Μάλιστα ο κ. Αλεξιάδης αναφερόμενος σε τρελές δαπάνες του δημοσίου αποκάλυψε ότι υπάρχουν υπηρεσίες που πληρώνουν ανά υπάλληλο για ενοίκιο 667 ευρώ, αλλού 704 ευρώ, αλλού 936 ευρώ. «Φαντάζομαι ότι αν πάμε σε ένα -όχι πεντάστερο- τετράστερο ξενοδοχείο και πούμε «για να φέρουμε τριάντα υπαλλήλους, πόσα θέλεις τον μήνα;», θα μας ζητήσει κάτι πολύ λιγότερο και θα τους δίνει και πρωινό" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης».

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ είπε ότι στο κτίριο Κεράνη θα μετακομίσουν και υπουργικά γραφεία, με πρώτον πρώτον τον ίδιο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *