ροή ειδήσεων

Η Εφορία ψάχνει 2 εκ ΙΧ χωρίς ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας


Τρεις διαφορετικές λίστες με ΙΧδες οι οποίοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας ακριβά…


αμαρτίες του παρελθόντος ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Αθροιστικά, θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια οδηγοί πολλοί εκ των οποίων για περισσότερες από μία παραλείψεις. Ποιους θα περιλαμβάνουν αυτές οι τρεις λίστες;

1. Η πρώτη, τους οδηγούς που κυκλοφορούν με ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Ήδη από χθες, έχει δημοσιευτεί στη Διαύγεια η σχετική απόφαση και πλέον η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ προετοιμάζεται να «τρέξει» τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ανασφάλιστοι που θα εντοπιστούν θα ξεπεράσουν τους 600.000. Τα ονόματα των οδηγών που θα ειδοποιηθούν επειδή θα έχουν εντοπιστεί ανασφάλιστατα οχήματά τους, θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της ΓΓΔΕ (σ.σ περιλαμβάνει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια οχήματα που εμφανίζονται να κυκλοφορούν με πινακίδες και ως εκ τούτου να έχουν την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας) με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών η οποία και εμπεριέχει όλα τα ΙΧ για τα οποία υπάρχει ενεργή ασφάλεια. Από τη στιγμή που θα παραλάβει το ειδοποιητήριο, ο οδηγός θα πρέπει είτε να δώσει εξηγήσεις (π.χ θα μπορεί να αποδείξει ότι έχει ασφαλίσει το όχημά του και ότι εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ) είτε να επιλέξει μια εταιρεία για να ασφαλίσει το όχημα. Η ασφάλιση, πέραν του ασφαλίστρου, θα επιβαρύνεται με 250 ευρώ επιπλέον. Το ποσό θα δίδεται με τη μορφή παραβόλου και θα αποδίδεται στην ασφαλιστική εταιρεία. Αν παρέλθει η προθεσμία και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί (σ.σ η απόφαση ορίζει ότι η ΔΗΛΕΔ θα πρέπει να κινηθεί μέσα σε δύο μήνες από την πρώτη ειδοποίηση) , τότε θα αντιμετωπίζει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και τον κίνδυνο επιβολής σειράς διοικητικών συνεπειών οι οποίες είναι:

· Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες
· Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής
· Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και
· Χρηματική ποινή μέχρι €3.000

2. Η δεύτερη λίστα, θα περιλαμβάνει τους οδηγούς που άφησαν απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 και του 2013. Μέχρι τώρα, οι σχετικές διασταυρώσεις δεν είχαν «τρέξει» με αποτέλεσμα οι αμελείς να παραμένουν στο απυρόβλητο για περισσότερα από τρία χρόνια. Ο λόγος ήταν καθαρά γραφειοκρατικός: δεν είχε αποφασιστεί αν απαιτείται έκδοση απόφασης προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. Οι διασταυρώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά εκτιμάται ότι θα αποσταλούν ειδοποιητήρια πληρωμής σε περισσότερους από 600-700 χιλιάδες οδηγούς.

3. Η 3η λίστα, αφορά στους οδηγούς που δεν πέρασαν από ΚΤΕΟ μέχρι το τέλος του 2015. Το μέτρο είναι μνημονιακό και πρέπει να αποφέρει συγκεκριμένα έσοδα μέσα στο 2015 οπότε οι διασταυρώσεις θα προχωρήσουν με διαδικασίες εξπρές. Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών θα ετοιμάσουν τη λίστα –αναμένεται να έχει περισσότερα από 800.000 αυτοκίνητα- ενώ το πρόστιμο των 150 ευρώ θα εμφανιστεί απευθείας στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Taxisnet και στην προσωποποιημένη πληροφόρηση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/3/16 01:09

    Βγαλτε και την ανυπαρκτη τροχαια με περιπολικα και συμβατικα αυτοκινητα να βεβαιωνουν τις ατελειωτες παραβασεις των οδηγων και θα θα βγει η Ελλαδα απο το μνημονια σε δυο μηνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *