ροή ειδήσεων

Στοιχεία ΣΟΚ για την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα- 3 στα 10 παιδιά υποσιτίζονται!



Αποκαρδιωτικά τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης της Unicef


​Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα. Η οικονομική κρίση αλλά και η ανεργία σε πολλά νοικοκυριά έχει ως αποτέλεσμα, τρία στα δέκα παιδιά να υποσιτίζονται.

«Τα γράμματα είναι πολύ ωραίο πράγμα, αλλά όταν το στομάχι είναι άδειο, δεν μπορεί να αποδώσει και να διασκεδάσει» λέει η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 27ου- 30ου Δημοτικών Σχολείων του Ολυμπιακού Χωριού, Βαρβάρα Σαïτη.

Πίσω από το αθώο χαμόγελο πολλών παιδιών, κρύβεται ένα μυστικό που μόνο θλίψη προκαλεί. Πείνα, ασιτία, αφαγία. Πολλοί μαθητές θα ξεκινήσουν το πρωί από το σπίτι τους για το σχολείο με άδειο στομάχι, γιατί η οικογένειά τους αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τα απολύτως βασικά.

«Είναι φοβερό να τρώει ένα παιδάκι και το άλλο να μην μπορεί να πάρει, είναι φοβερό αυτό δεν το συζητάμε!»δηλώνει γονέας.
Ο αριθμός των παιδιών που πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο τους και σιτίζονται καθημερινά από το υστέρημα των γονέων των άλλων μαθητών συνεχώς αυξάνεται.

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων ανέλαβαν να σηκώσουν το φορτίο της σίτισης αυτών των παιδιών.


«Πριν αρχίσει αυτή η κίνηση ήταν 4- 5 παιδιά. Έγιναν 8- 10 και τώρα είναι 20 παιδιά. Συνεχίζει η αυξητική τάση, δεν καλύπτουμε μόνο το δεκατιανό, αλλά και κάποια παιδιά στο ολοήμερο, γιατί έρχονται παιδιά από το πρωί στις 8 μέχρι τις 4 και είναι νηστικά» εξηγεί η κ. Σαΐτη.

Τα στοιχεία της ετήσιας Έκθεσης της UNICEF για την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα, είναι αποκαρδιωτικά. Συνολικά 556.000 παιδιά βρίσκονται στο όριο της φτώχειας. Ποσοστό που αντιστοιχεί στο 28,8% του συνόλου των παιδιών της χώρας.

«Η κρίση δυστυχώς έχει επηρεάσει τους πάντες τα παιδιά δεν φταίνε σε κάτι, ζηλεύουν που βλέπουν τα άλλα, έστω και με ένα κουλούρι, οπότε όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο» αναφέρει άλλη γονέας.

Τόσο τα προσφυγόπουλα, όσο και τα ελληνόπουλα, χρειάζονται το ενδιαφέρον μας αλλά και… ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *