ροή ειδήσεων

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ: Στα 300 ευρώ με 15ετία «κλειδώνει» η εθνική σύνταξη! Ποιοι «τυχεροί» θα την πάρουν;

Πρόοδο «βλέπει» ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αλλά δεν λέει
ότι οι διαπραγματεύσεις φέρνουν τριπλό «τσεκούρι» στις συντάξεις, ενώ γίνεται δεκτή και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών!Αποκλίσεις στο δημοσιονομικό κενό διαπιστώνουν οι δανειστές, ζητώντας μετρήσιμες αποδόσεις που προέρχονται από περικοπές συντάξεων την ώρα που το κυβερνητικό στρατόπεδο αισιοδοξεί ότι το μέτωπο του ασφαλιστικού μπορεί να κλείσει ακόμα και το Σάββατο. Το υπουργείο Εργασίας ζήτησε νέα συνάντηση για αύριο προκειμένου να δεσμεύσει τους θεσμούς να μην αποχωρίσουν από την Ελλάδα, όπως είχαν προγραμματίσει, για το Πάσχα των Καθολικών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γνωστά, στα 1.400 ευρώ φαίνεται ότι πηγαίνει το πλέγμα προστασίας για το άθροισμα κυρίας και επικουρικής σύνταξης, όπως προέκυψε από τη συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με τους δανειστές, κάτι που μεταφράζεται σε περικοπή όσων συντάξεων ξεπερνούν αυτό το άθροισμα.

Σχετικά με την εθνική σύνταξη, φαίνεται ότι «κλειδώνει» στα 300 ευρώ για 15 έτη ασφάλισης και θα κλιμακώνεται σταδιακά για να φτάσει στα 384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει αύξηση των εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών κατά 1,5 μονάδα, ώστε να εξοικονομηθούν 600 εκατ. ευρώ και να μην περικοπούν οι επικουρικές συντάξεις. Οι δανειστές όμως, δέχονται αύξηση εισφορών κατά μία μονάδα, αλλά και περικοπή επικουρικών συντάξεων που ξεπερνούν τα 150 ευρώ. Όσον αφορά στο κλίμα της συνάντησης Θεσμών-Κατρούγκαλου; «Δεν μπορεί να επέλθει συμβιβασμός, χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος. Η επόμενη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Εργασίας με τους δανειστές θα είναι το Σάββατο.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *