ροή ειδήσεων

Το ανομολόγητο στραπάτσο στον Τουρισμό και οι 4 τουρίστες υπουργοί


Σκέτη απογοήτευση για την Ελλάδα η 50η Διεθνής Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

Ενα “τουριστικό θρίλερ” θα ζήσει η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016. Κι αυτό γιατί όσοι συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς, στην 50η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ (διεξήχθη στο Βερολίνο στις 09 -13/3/2016) διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα ελληνικά περίπτερα ήταν άδεια!

Σε αντίθεση με τα ενθουσιώδη “ρεπορτάζ” που έκαναν λόγο για 26 εκατομμύρια τουρίστες και συνωστισμό στο ομαδικό περίπτερο του ΕΟΤ και σε εκείνα των 100 και πλέον εκθετών (μεταξύ αυτών Έλληνες ξενοδόχοι, τουριστικά γραφεία, δήμοι, περιφέρειες, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών του τουριστικού κλάδου), η πραγματικότητα είναι διαφορετική και για την ώρα επικρατεί κατήφεια στους εμπλεκόμενους στην βιομηχανία του Τουρισμού μας.




-Ηδη η Ισπανία έχει γεμίσει και πολύ καλά πάει και η Ιταλία. Είναι πιθανό να επιλέξουν την Ελλάδα για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής με 17 ευρώ την βραδιά!!!

Υποστηρίζουν κάποιοι μυημένοι (και πανικόβλητοι) οι οποίοι αντικρύζουν με τρόμο τα κενά κουτάκια των κρατήσεων.

Την ίδια ώρα για τουρισμό στις ΗΠΑ σπεύδουν 4 Ελληνες υπουργοί (Kαμμένος, Φίλης, Μπαλτάς, Koυντουρά) όπως αποκαλύπτει ο Μιχάλης Ιγνατίου στον ιστότοπο migantiou.com.



Διαβάστε τι γράφει ο καλός δημοσιογράφος για τους 4 Ελληνες Borat:
Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει συνδυαστικά τις μεγαλύτερες προκλήσεις των τελευταίων δεκαετιών και όλο το πολιτικό προσωπικό θα έπρεπε να βρίσκεται απολύτως προσηλωμένο στην εξεύρεση λύσεων και στην παραγωγή έργου, μεγάλο μέρος αυτού, βρίσκεται απολύτως προσηλωμένο σε ταξιδιωτικές προετοιμασίες. Όχι ένας, ούτε δύο αλλά τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης βρίσκονται ή θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες και μάλιστα όχι για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους, υπό την έννοια ότι δεν θα διαβούν τις πύλες Υπουργείων, ούτε έχουν στην ατζέντα τους προγραμματισμένες συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης ή έστω των Ηνωμένων Εθνών.
Τότε τι έρχονται να κάνουν, θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς.

Δεξιώσεις, κρουαζιέρες και ομιλίες. Ακούγεται τουλάχιστον εξωφρενικό στην παρούσα περίοδο. Έστω και για τα προσχήματα, θα ήταν προτιμότερο σε αυτή την φάση η ελληνική κυβέρνηση, να απέφευγε τις προκλήσεις, διότι οι πολίτες παρατηρούν, αξιολογούν και κρίνουν. Και τα ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πάντα μεγάλο κόστος, κυρίως αν αφορούν – λέμε τώρα υποθετικά- σε μερικές περιπτώσεις ολόκληρες οικογένειες.

Αναγνωρίζω ότι τα ταξίδια (αναψυχής) στις ΗΠΑ είναι πάντα λυτρωτικά για τα βεβαρημένα προγράμματα υπουργών των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Κυρίως αν τα έξοδα προέρχονται από τις τσέπες των φορολογουμένων και όχι από τις δικές τους. Θεωρώ σκόπιμο να επισημάνω κλείνοντας ότι στην προκειμένη περίπτωση, μόνο κάκιστες εντυπώσεις προκαλούν τέτοιες κινήσεις και καλό θα ήταν ο Πρωθυπουργός να υπενθυμίσει στους Υπουργούς του ότι η σεμνότητα είναι απολύτως απαραίτητη, την ώρα που ο ελληνικός λαός ετοιμάζεται για νέες μεγάλες θυσίες.


Εχουμε και λέμε λοιπόν:
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος πάει το Σάββατο στη Φλόριδα και στη συνέχεια μας έρχεται στην Ουάσιγκτον, για να μιλήσει στο συνέδριο του AIPAC και να λάβει μέρος σε μία εκδήλωση στο Κογκρέσο. Μέχρι στιγμής που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει “κλείσει” συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Κάρτερ. Και αν δεν τα καταφέρει η Ελληνική Πρεσβεία για να γίνει η συνάντηση, τότε υπάρχει μέγα ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Θα είναι η δεύτερη φορά που έρχεται στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ο Αμερικανός ομόλογός του βρίσκει διάφορες δικαιολογίες για να μην τον συναντήσει.

Την άλλη εβδομάδα θα βρεθούν στη Νέα Υόρκη οι υπουργοί Παιδείας και Πολιτισμού, Νίκος Φίλης και Αριστείδης Μπαλτάς.
Αντιλαμβάνομαι ότι τους προσκάλεσε το Ωνάσειο για τα εγκαίνια της έκθεσής του, καλύπτοντας όλα τα έξοδα των υπουργών και παρατρεχάμενων συν γυναιξί και τέκνοις, από τις 19-25 Μαρτίου. Αλλά γίνεται να βρεθούν δύο υπουργοί για μία εκδήλωση στη Νέα Υόρκη; Γίνεται; Όχι βέβαια. Και μάλιστα να μην έχουν καμία επαφή και με κανένα για το αντικείμενό τους;

Ο κ. Φίλης συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα του και μία επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το Hellenic University, η οποία μάλλον δεν θα γίνει. Και τίποτα άλλο.
Από την άλλη, θα μου πείτε, είναι και οι Πόντιοι της Αμερικής που δεν χωρατεύουν, οπότε οι δημόσιες εκδηλώσεις είναι απαγορευτικές. Στο Κολέγιο Κουίνς, όπου επρόκειτο να “διδάξει” στην τάξη του κ. Νίκου Αλεξίου, υπήρξαν αντιδράσεις και φαίνεται ότι το “μάθημα” μπορεί να ακυρωθεί. —

Στη Φλώριδα βρέθηκε και η υπουργός Τουρισμού κ. Ελενα Κουντουρά για την καθιερωμένη τουριστική έκθεση. Και θα έλεγα ότι το δικό της ταξίδι ήταν δικαιολογημένο, διότι βρέθηκαν εκεί οι εκπρόσωποι εταιρειών κρουαζεροπλοίων, από τους οποίους εξαρτάται ένα ακριβό “κομμάτι” του τουρισμού. Με αυτά και με εκείνα η πιο άτυχη είναι η κ. (αυτοκράτειρα) Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία είχε κανονίσει να κάνει τα χριστουγεννιάτικα της ψώνια στην Αμερική και οι κακοί δημοσιογράφοι της ακύρωσαν την επίσκεψη…

kourdistoportocali

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *