ροή ειδήσεων

Aυτό είναι το καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο, και είναι ελληνικό


Μια νέα και σχετικά άγνωστη εταιρεία από την Καρδίτσα σαρώνει τα βραβεία ποιότητας και γεύσης στους παγκόσμιους διαγωνισμούς νερού



To περασμένο Σάββατο στο Berkeley Springs της Δυτικής Βιρτζίνια, 700 νερά από όλο τον πλανήτη διαγωνίστηκαν στο 26ο ετήσιο Berkeley Springs International Water Tasting, τον παλαιότερο και σημαντικότερο γευστικό διαγωνισμό στον χώρο του νερού.



Την πρώτη θέση στην κατηγορία του εμφιαλωμένου νερού για το 2016 την κατέκτησε το φυσικό μεταλλικό νερό “Θεόνη” από την Καρδίτσα. Όπως αναφέρει στο news247 o Γιάννης Λέλης, Γενικός Διευθυντής της ΑΗΒ Group, της εταιρείας που εμφιαλώνει το νερό, είναι το πλέον πρόσφατο που απέκτησε το νερό “Θεόνη” φθάνοντας τα πέντε σε διεθνείς διαγωνισμούς, στοιχείο που όπως τονίζει δεν το έχει πετύχει κανένα άλλο νερό.


Το νερό Θεόνη, το οποίο πήρε το όνομα του από την ομώνυμη νεράιδα, που σύμφωνα με το μύθο, προστατεύει την πηγή που αναβλύζει σε υψόμετρο 1.100 στα Άγραφα, μεταφέρεται με αγωγό και εμφιαλώνεται στις εγκαταστάσεις της AHB Group, στην Βατσούνια Μουζακίου. Το εμφιαλωτήριο νερού (επένδυση ύψους 4. εκατ. ευρώ), το οποίο είναι το πλέον πρόσφατο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2013 και αποτελούσε όνειρο ζωής του ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία Βασίλη Τσέλιου.



Ο κ. Τσέλιος ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αμερική στον χώρο των ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, από τα τέλη της δεκαετίας του '80, όταν επισκέπτονταν την ιδιαίτερη του πατρίδα, συνδύαζε τις διακοπές με έρευνες για την ποιότητα των νερών της. Σήμερα την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κατέχει ο γιός του Δημήτρης και μέσα στους άμεσους στόχους είναι η δημιουργία νέας γραμμής η οποία θα τριπλασιάσει την παραγωγή στο εργοστάσιο όπου ήδη απασχολούνται 40 άτομα.


Οι εξαγωγές καλύπτουν το 40% περίπου της παραγωγής με κύριες αγορές αυτές των ΗΠΑ, Καναδά, Ολλανδίας, Βελγίου, Γερμανίας, Σαουδικής Αραβίας, Η.Α. Εμιράτων, Κύπρου κ.α. Παράλληλα έχει ισχυρή παρουσία στην αγορά της Θεσσαλίας ενώ η εταιρεία είναι στην διαδικασία να δημιουργήσει πανελλαδικό δίκτυο διανομής. Οι εξαγωγές όμως, όπως αναφέρει ο κ. Λέλης, είναι η προτεραιότητα της εταιρείας με το ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως στην Αμερική και τον αραβικό κόσμο.



Σε οικονομικό επίπεδο το 2015 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 3,5 εκατ. ευρώ από 2 που ήταν το 2014 και 1 εκατ. ευρώ το 2013. Για την φετινή χρονιά στόχος είναι οι πωλήσεις να φθάσουν τα 4,5 εκατ. ευρώ καθώς και να εμφανίσει – μετά από χρήσεις με υψηλές αποσβέσεις – για πρώτη φορά κερδοφορία.






Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/3/16 20:49

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ 1Η ΘΕΣΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΕΡΟ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΕΣΜΕΝΟΣ,ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ FIJI.ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΙΛΙΚΑ,ΑΝΑΖΩΓΟΝΗΤΙΚΟ ΤΟΥ DNA,ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/3/16 12:53

      Εσύ τι είσαι; Φυσικός, γεωλόγος, χημικός ή απλά εβραιόπληκτος, αναρχο-ανθελληνάκος κομπλεξικός; Μπράβο στον ελληνοαμερικάνο που έριξε τα ωραία του εκατομμύρια στην Ελλάδα και ανέδειξε το όντως εξαιρετικό νερό (από την αρχαιότητα) της Καρδίτσας. Όσο για το νερό Fiji που λες, είδαμε όσους το πίνουν πόσο ...την έχουν! Εγώ προσωπικά μεγάλωσα με καρδιτσιώτικο νερό και μπορώ να σου στείλω μια φωτό για να δεις και ιδίοις όμμασι τα ...οφέλη.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/3/16 20:52

      Θεριζει ο καρκινος αμορφωτε!Οπως επισης εισαι ακρως ανενημερωτος το μισο νησι στη ροδο εχει παθει νεφρικη ανεπαρκια απο το υγειεστατο νερο που ωφελει κι εσενα να γραφεις βλακειες.Επειδη ενα επιχειρηματικο μπαμ εγινε διασημο δεν σημαινει οτι ειναι και καλο!Μαλλον εσυ εισαι με τους εβραιους που "σπερνουν" δηθεν οργανισμους και μοιραζουν βραβεια σε οποιον δωσει τα ποιο πολλα στις εταιριες μαρκετινγκ,βλακα ε βλακα που θα μου πεις και εβραιο!Αι σιχτιρ ρε χατζιαβατη πανε στην καρδιτσα να πιεις νερο και ασε μας που δεν δεχεσε κουβεντα για νερο που δεν σου ανοικει αν δεν το αγορασεις βλακα!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/3/16 23:20

      Το ποιος είναι αμόρφωτος και το ποιος λέει ανοησίες άσε να το κρίνουν όσοι έχουν νουν. Ξέρω πολύ καλά ότι το νερό στη Ρόδο είναι γεμάτο με βαρέα μέταλλα και για αυτό δεν έχω πιει ποτέ. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ορισμένοι δεν μπορούν να χωνέψουν μια πρωτιά της Ελλάδας οτιδήποτε κι αν αφορά αυτή. Ακόμα κι αν το νερό δεν είναι καλό όπως λες ακόμα και έτσι είχαμε μια πρωτιά στο μάρκετινγκ. Εγώ χαίρομαι με οποιαδήποτε πρωτιά της Ελλάδος. Εσύ συνέχισε να διαφημίζεις ή και να πίνεις το νερό φίτζι του Εβραίου Stewart Resnick. Τι είπες; οι εβραίοι δεν πληρώνουν εταιρείες μάρκετινγκ σαν τους Καρδιτσιώτες; Έχεις δίκιο. Μάλλον εγώ είμαι ο βλάκας τελικά.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/3/16 23:30

      Απόκομμα από την wikipedia στο λήμμα "Fiji water"
      (από έναν αμόρφωτο κι ανενημέρωτο)

      Controversy with Cleveland

      In 2006, Fiji Water ran an advertisement stating, "The label says Fiji because it's not bottled in Cleveland". This was taken as an insult by the city's water department.[18] The Cleveland Water Department ran tests comparing a bottle of Fiji Water to Cleveland tap water and some other national bottled brands. Fiji Water reportedly contained 6.31 micrograms of arsenic per litre, whereas the tap water of Cleveland contained none.[18]

      Διαγραφή
    5. Μάγκες μακάρι να ήμασταν εβραιοι, εγώ παρακαλαω να γίνω και δεν με κάνουν

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/3/16 13:51

    Αυτός που έγραψε το σχόλιο στις 6/3/16, 8:52 μ.μ. "το μισο νησι στη ροδο εχει παθει νεφρικη ανεπαρκια απο το υγειεστατο νερο που ωφελει" για ποιο νερό μιλάει; Μήπως υποννοεί ότι στη Ρόδο πίνουν όλοι νερό Θεώνη γιαυτό έχουν καρκίνο και νεφρική ανεπάρκεια; Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/3/16 20:39

      Eσυ μαθε να ξεχωριζεις την βουρτσα απο την π@@τσ@ πρωτα!Ελεος βλακα!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/3/16 20:47

      ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΙΝΟ,ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΜΑΓΝΗΣΙΟ,ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΑΛΑΤΑ,ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ,ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΛΩΡΙΟ.ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΥΠΕΡΧΛΩΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΜΕ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΨΕΜΜΑΤΑ.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/3/16 10:42

      Ξέρω πολύ καλά τι εννοεί, απλά τον ειρωνέυομαι γιατί εκφράζεται λάθος και οδηγεί μερικούς σε λάθος συμπεράσματα. Μίλάει για "υγειεστατο νερο που ωφελει". Είπε ποτέ κανένας δήμαρχος ότι το νερό της βρύσης είναι υγιέστατο ή ότι ωφελεί; 'Οσο για το "βλάκας" τι να σου πω δείχνει το επίπεδό σου.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος7/3/16 14:57

    Εγω προσωπικα χαιρομαι με μια ανταξια πρωτια οποιουδηποτε Ελληνα,οχι ομως οτι και το γεγονος επειδη πηρε πρωτια σου κανει καλο στην υγεια σου.Ολα αυτα που αναγραφεις για το νερο fiji ειναι αναληθες.Οι εταιριες γενικα μπορει να βγαλουν παρτιδες απο λαθος χειρισμους υπαλληλων πολυ ακαταλληλες.Το συγκεκριμενο νερο σε αυτην την περιοχη του κοσμου το απολαμβανουν μερικες χιλιαδες κοσμου.Ειναι χαρακτηρισμενο παρθενο.Εγραψα γενικα στην ηπειρωτικη ελλαδα ο υδροφορος οριζοντας ειναι μολυσμενος.Το αποδεικνυουν οι χιλιαδες θανατοι κατοικων ορεινων χωριων που ενω ζουνε στα ορια της φυσης,δεχθηκαν τελευταια αν θυμασαι ραδιενεργα τοξικα απο τον πολεμο της σερβιας συν ολα τα χημικα λιπασματα του θεσσαλικου καμπου που τα τελευταια 100 χρονια καλλειεργητε συστηματικα.Η Καρδιτσα εκει βρισκετε.Τωρα αν βγαινει πρωτο,ενας και μονο ενας κερδιζει,ο επιχειρηματιας!!Οπως και σε καθε περιπτωση πωλησεων!!Αλλο να κερδιζει η περιοχη της Καρδιτσας με ενα προιον ΠΟΠ,πχ φετα Καρδιτσας οπου συμμετεχουν 100 κτηνοτροφοι και παραγουν ενα τοπικο προιον και αλλο ενας τυχοδιωκτης που πληρωσε,ξοδεψε,λαδωσε,διαφημισε,εγλυψε,στολισε με ενα σωρο διακοσμητικα ενα προιον και ξεσκιζετε στο ταληρο!Μπραβο του και με γεια του και χαρα του.Ολες οι εταιριες τα φιλτραρουν και καταληγω στο αρχικο συμπερασμα.Το νερο FIJI ειναι ηφαιστειογενες και περιεχει εκτος του H2O SILICA.Τα 6 μικρογραμμαρια αρσενικου σε ενα μπουκαλι σκωτωνουν ανθρωπο.Λες ο δημος Κληβελαντ να αφηνε μια εταιρια ετσι?Εταιριες ειναι και οι δυο και οι δυο πληρωνουν τα ΜΜΕ!!!Το καρδιτσιωτικο σιγουρα εχει κατι αλλο αοσμο αχρωμο αγευστο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/3/16 10:55

      Άλλο ο υδροφόρος ορίζοντας του κάμπου με τα λιπάσματα που λές και άλλο ο υδροφόρος ορίζοντας μιας πηγής στα 1.100 μέτρα υψόμετρο. Το νερό αυτό είναι βρόχινο που συλλέγεται και φιλτράρεται με φυσικό τρόπο σε ακόμα μεγαλύτερο ιψόμετρο πριν εκβάλλει εκεί. Ο υδροφόρος ορίζοντας δεν είναι ένα ενιάιο πράγμα. Μάλλον γι αυτό μπερδεύτηκες. Τώρα για τη ραδιενέργεια...μάλλον περισσότερη έχουν τα Φίτζι μιας και πολλές πυρηνικές δοκιμές έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/3/16 18:22

      Λοιπον καλη η δικαιολογια του υψομετρου,αλλα το βροχινο νερο ειναι οτι μαζεψει απο τον καμπο,υγροποιειτε και πεφτει παλι κατω,στη συγκεκριμενη περιπτωση σε υψομετρο 1100 μετρα στα Αγραφα.Ακομη και μεσα στην Καρδιτσα να το εμφιαλωνε,μετα απο φιλτραρισμα,παλι πρωτο θα εβγαινε,με τον συγκεκριμενο ελληνοαμερικανο επιχειρηματια που ξοδεψε και εκανε καλη στρατηγικη για να φτασει εκει που εφτασε.Μην πιανουμε κατι που επωφελητε καποιος και το κανουμε εθνικη αναγνωριση,γιατι ακουγετε παρα πολυ γελοιο.Οπως και με τα βαφτισμενα "ελληνικα" γιαουρτια,φετες,και αλλα προιοντα...χαλαρωστε με τις "πρωτιες"...ας κανουμε κατι σαν κρατος και τοτε να γραφουμε ολοι με κεφαλαια τις πρωτιες...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος7/3/16 23:04

    Class assignment for Sustainability Science, ENVS 195 University of Vermont, taught by
    Dr. Saleem H. Ali, Fall, 2010

    ...Fiji Water comes from Yaqara Valley of Viti Levu (one of Fiji‟s two principal islands). It claims to be entirely untouched by man and the most pure of waters. This, however, is highly
    controversial. Everything Fiji Water claims about their purity can and should be contested and questioned, as it is only advertisement licensed by © 2010 FIJI WATER COMPANY LLC.
    Anita Kelman is a former professor of Environmental Science at Champlain College and every year she taught there she would conduct a water purity study with her students. They tested
    bottle water brands with tap water and well water to examine the qualities against each other. Professor Kelman said that along with her students, she tested all sorts of bottled water brands
    including Evian, Dasani, Aquafina, and thankfully Fiji. And after doing some basic color metric tests and other water purity tests they discovered that Fiji Water had highlevels of bacteria. She
    also found that Evian was the only other brand that ever had an instance with contaminated water. All other bottled water brands tested as clean as filtered tap water.
    Year after year Professor Kelman saved her lab reports. Looking back she said, “I found, year after year sky-high levels of bacteria well above standard plate count (SPC).” This may be
    the result of the product‟s long voyage in unrefigerated containers to reach Vermont, so it may not contain bacteria when sold in, say Californian stores that are closer to the factory.
    So Professor Kelman took her research to the Vermont Department of Health. After listing her as a credible resource they conducted a study themselves buying up bottles of Fiji Water from across the state. They found just as high levels of bacteria however, unlike Professor Kelman, they did not find any E. Coli so the product was not taken off Vermont shelves, and is even still available at the University Marché.

    http://www.uvm.edu/~shali/Fiji.pdf (page 12-13)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/3/16 10:26

      Aρα διαπιστωνει κανεις οτι το νερο στην περιοχη που αναβλυζει ειναι πεντακαθαρο,αλλα κατα την μακρινη μεταφορα του στο Βερμοντ των ΗΠΑ,μαζευει βακτηριδια,οχι ομως ικανα για να προκαλεσουν κατι,οποτε διοχετευετε ελευθερα.Μετα απο μακροχρονιες ετησιες μετρησεις και ελεγχους δεν διαπιστωθηκε τιποτα παραπανω,ενω τα βακτηριδια αποδιδονται στην μη ψυξη και μακρινη μεταφορα του.Ευχαριστουμε για την ενημερωση.Αποδειχθηκε ποιο νερο ειναι παρθενο και ποιο οχι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/3/16 19:31

      Λέει ότι για μία σειρά ετών η καθηγήτρια Kelman έκανε μετρήσεις με τουυς σπουδαστές της και όλες δείχναν υψηλό βαθμό βακτηριδίων στο νερό Fiji. Το τμήμα Υγείας του Vermont (το Υπουργείο δηλαδή) που έκανε και αυτό ανάλυση του νερού "found just as high levels of bacteria" δηλαδή τον ίδιο υψηλό βαθμό βακτηριδίων αλλά δεν βρήκε το E. coli όπως η καθηγήτρια, κάτι που θα το καθιστούσε απαγορευτικό. Αν κάτι όμως δεν είναι απαγορευτικό δεν είναι και καλό. Ούτε το νερό της Ρόδου είναι απαγορευτικό. Το νερό δεν πρέπει να έχει καθόλου βακτήρια κανονικά. Άρα το εμφιαλωμένο νερό Fiji δεν είναι καλό. Ένα τουλάχιστον πανεπιστήμιο και δύο δημόσιες υπηρεσίες των ΗΠΑ αυτό λένε. Μπορεί να είναι στην πηγή του(μπορεί και όχι)αλλά εδώ μιλάμε γι αυτό που πίνουμε εμείς.




      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος8/3/16 10:44

    Το άρθρο μιλάει για γευστικό διαγωνισμό σαν κι αυτόν που κάνουν στα κρασιά. Χαλαρώστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/3/16 18:16

      Ναι,το διαπιστωσα,αλλα ο πικροχωλος που αποκαλει εβραιους σιωνιστες και αλλες μ@λ@κιες με μπολικη φαντασια συνομωσιας οποιον απλα πει κατι για ελληνικα θεματα,ασχετως αντικειμενικης αποψης,πρεπει να σταλει οπωσδηποτε στα Αγραφα σε υψομετρο 1100 μετρα και να χαλαρωσει λιγο.Δεν ειναι κακο να παραδεχεσε οτι η "πρωτια" ενος επιχειρηματια που φωσκωνει τις τσεπες του δεν εχει καμια σχεση με την ποιοτητα αυτου που πουλαει η την προελευση του προιοντος που πουλαει.Ειναι καθαρα παιχνιδια μαρκετινγκ και στρατηγικης.Μπραβο στον ελληνικης καταγωγης επιχειρηματια,και λιγοτερο στο νερο.Και απο μεσα απο την Καρδιτσα να το εβγαζε παλι πρωτο θα εβγαινε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/3/16 12:45

      Δεν είδα ποτέ ένα σχόλιο σαν το δικό σου όταν π.χ. ένα άρθρο αναφέρει "το τάδε ξενοδοχείο στη Ρόδο ή το ροδίτικο μέλι αναδείχτηκε από τα καλύτερα στον κόσμο". Το μέλι στα fiji δεν είναι καλύτερο και αγνότερο με τη λογική σου; όσο για τα ξενοδοχεία...άστο καλύτερα. Πίσω στο νερό Θεώνη. Αποδεικνείεται από τις πιστοποιήσεις και τις διακρίσεις που έχει ότι είναι καλό. Εσύ αν δεν φέρεις κάποια αποδεικτικά ότι δεν είναι, όπως έκανα εγώ για το νερό "φίτζι" κυνδινεύεις να κατηγορηθείς ως συκοφάντης. Γενικά ότι λες αν δεν μπορείς να το στηρίξεις με αποδείξεις...μην το λες καθόλου. Αυτό ήταν και το τελευταίο σχόλιό μου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *