ροή ειδήσεων

Αυτό είναι το νέο Android


Μια νέα, πρώιμη έκδοση του νέου της λειτουργικού συστήματος με την ονομασία Android N, έκανε σήμερα διαθέσιμη σε προγραμματιστές για δοκιμή η Google....


Συνήθως η εταιρεία ανακοινώνει την επόμενη γενιά του λειτουργικού της συστήματος κατά το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών που πραγματοποιείται το καλοκαίρι...

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι ο λόγος που διέθεσε αυτή την beta (δοκιμαστική) έκδοση του λειτουργικού πριν από το αναμενόμενο είναι για να μπορέσουν οι κατασκευαστές φορητών συσκευών να λάβουν την ολοκληρωμένη έκδοση όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, οι συσκευές που χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση του Android, το Marshmallow, είναι λιγότερες από το 3%.

"Με τη διάθεση της πρώιμης έκδοσης και ζητώντας τα σχόλιά σας τώρα (τον Μάρτιο!), θα είμαστε σε θέση να επεξεργαστούμε αυτά τα σχόλια και να παραδώσουμε στους κατασκευαστές την τελική έκδοση του N αυτό το καλοκαίρι", αναφέρει σε ανάρτησή του σε blog ο αντιπρόεδρος του Android Χιρόσι Λοκχάιμερ.

Ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά του N θα περιλαμβάνουν δυνατότητα split-screen multitasking που θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν δύο εφαρμογές ταυτόχρονα. Πληροφορίες θα μπορούν να αντιγράφονται από τη μία εφαρμογή στην άλλη.

Ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο σε ορισμένες συσκευές που ενσωματώνουν τα λειτουργικά iOS και Windows 10, ενώ η Samsung έχει ήδη προσθέσει αυτό το χαρακτηριστικό σε ορισμένα από τα Android smartphones της.

Στο νέο λειτουργικό θα υπάρχουν επίσης ορισμένες "εικαστικές" αλλαγές στις ρυθμίσεις και τις ειδοποιήσεις, ενώ στόχος της Google είναι να μειώσει τις απαιτήσεις του OS από την μπαταρία της συσκευής.

Η Google μέχρι στιγμής έχει δώσει σε παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού της ονόματα από διάφορα γλυκίσματα όπως το Lollipop και Marshmallow. Παρά το γεγονός ότι το νέο OS δεν έχει ακόμα επίσημο όνομα, η εταιρεία άφησε να εννοηθεί ότι το Android N θα πάρει το όνομά του από ένα δημοφιλές γλύκισμα από φουντούκι (hazelnut) που αλείφεται στο ψωμί.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *