ροή ειδήσεων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αλλάζουν όλα στη ΔΕΗ - Μας αφορά όλους!


Νέο πρόγραμμα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από την Παρασκευή (01/04/2016).


Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα το οποίο εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ την Τρίτη (29/03/2016), δυνατότητα ρύθμισης του χρέους χωρίς προκαταβολή σε 36 δόσεις.


Διαβάστε τι προβλέπει η νέα ρύθμιση:

1. Από 1.4.2016 μέχρι και 31.7.2016 όλοι οι πελάτες θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 μηνιαίες δόσεις, χωρίς καμία προκαταβολή.

Στη ρύθμιση θα έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν και όσοι έχουν ήδη κάνει διακανονισμό των οφειλών τους με βάση το ισχύον σύστημα. Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι περιπτώσεις πελατών με ρευματοκλοπή.

2. Από την 1η Αυγούστου 2016 και μετά, οικιακοί πελάτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Διακανονισμών, ως εξής:


Πελάτες χωρίς αντισυμβατική συμπεριφορά:

-Προκαταβολή: 5% της συνολικής οφειλής

-Μηνιαίες δόσεις: ύψος ίσο κατ' αρχάς με το 30% του μέσου, σε ετήσια βάση, μηνιαίου λογαριασμού με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.

Πελάτες με αντισυμβατική συμπεριφορά (αυθαίρετη παραβίαση μετρητή):

-Προκαταβολή: 15% της συνολικής οφειλής

-18 μηνιαίες δόσεις

Από τις ρυθμίσεις εξαιρούνται οι εποχικοί πελάτες, για τους οποίους προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις, οι αγρότες, οι ενταγμένοι στο Μητρώο των ευάλωτων πελατών, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ), οι οποίοι ήδη απολαμβάνουν ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζετε είναι πως βασική προϋπόθεση ισχύος του διακανονισμού είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών.

Επίσης σημαντικό είναι πως σε περίπτωση που δεν καταβληθεί μία δόση, ο διακανονισμός δεν ακυρώνεται και συνεχίζεται κανονικά από τον επόμενο μήνα. Όμως, σε περίπτωση μη καταβολής περισσοτέρων της μίας δόσεων εντός του έτους, ο διακανονισμός εξακολουθεί να ισχύει με την προϋπόθεση καταβολής όλων -πλην μίας- των οφειλομένων δόσεων.

«Όλοι έχουν πλέον την ευκαιρία να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της επιχείρησης, πράγμα καθοριστικής σημασίας για την οικονομική της ευρωστία. Με αυτό τον τρόπο, εκτός των άλλων, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερη ελάφρυνση των καταναλωτών, με προοπτική τη μείωση και των τιμολογίων των συνεπών οικιακών πελατών, μετά την πρόσφατη μείωση των τιμολογίων των συνεπών επιχειρηματικών πελατών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης.

newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *