ροή ειδήσεων

ΥΠΕΡΟΠΛΟ η ρόκα κατά των χρόνιων νοσημάτων ! Διαβάστε τις θεραπευτικές της ιδιότητες!


Τα θρεπτικά συστατικά της ρόκας μειώνουν το κίνδυνο καθώς επίσης

έχουν και προστατευτική δράση.

Η ρόκα είναι ένα φυτό το οποίο ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών, στην ίδια οικογένεια είναι και το μπρόκολο, το λάχανο και άλλα. Οι θερμίδες ενός πιάτου; Μόλις 10!!! Αποτελεί πηγή φυτικών ινών και περιέχει υψηλά πόσα βιταμίνης Κ, καθώς επίσης και Α και C…

Η υψηλή πρόσληψή βιταμίνης Κ σύμφωνα με μελέτες πανεπιστημίων και ειδικών , έχει φανεί ότι σχετίζεται με την καλή υγεία των οστών, αυξάνοντας την απορρόφηση του ασβεστίου.

Η αύξηση κατανάλωσης φυτικών τροφών όπως η ρόκα, μειώνει τον κίνδυνο για χρόνια νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και προβλήματα που αφορούν την καρδιά. Η αυξημένη κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών μειώνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα και του παχέος εντέρου. Όλα αυτά λόγω ουσιών όπως η σουλφοραφάνη που περιέχει η ρόκα και τα σχετικά λαχανικά.

Τέλος τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό γνωστό ως α – λιποικό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης, καθώς αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Η ρόκα μπορεί να καταναλωθεί σε σαλάτες, σε ζυμαρικά σε συνδυασμό και με άλλα πράσινα λαχανικά τα οποία είναι υπερόπλο για την θωράκιση της υγείας.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *