Τα θρεπτικά συστατικά της ρόκας μειώνουν το κίνδυνο καθώς επίσης
έχουν και προστατευτική δράση.
Η ρόκα είναι ένα φυτό το οποίο ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών, στην ίδια οικογένεια είναι και το μπρόκολο, το λάχανο και άλλα. Οι θερμίδες ενός πιάτου; Μόλις 10!!! Αποτελεί πηγή φυτικών ινών και περιέχει υψηλά πόσα βιταμίνης Κ, καθώς επίσης και Α και C…
Η υψηλή πρόσληψή βιταμίνης Κ σύμφωνα με μελέτες πανεπιστημίων και ειδικών , έχει φανεί ότι σχετίζεται με την καλή υγεία των οστών, αυξάνοντας την απορρόφηση του ασβεστίου.
Η αύξηση κατανάλωσης φυτικών τροφών όπως η ρόκα, μειώνει τον κίνδυνο για χρόνια νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και προβλήματα που αφορούν την καρδιά. Η αυξημένη κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών μειώνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα και του παχέος εντέρου. Όλα αυτά λόγω ουσιών όπως η σουλφοραφάνη που περιέχει η ρόκα και τα σχετικά λαχανικά.
Τέλος τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό γνωστό ως α – λιποικό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης, καθώς αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Η ρόκα μπορεί να καταναλωθεί σε σαλάτες, σε ζυμαρικά σε συνδυασμό και με άλλα πράσινα λαχανικά τα οποία είναι υπερόπλο για την θωράκιση της υγείας.
Παράπονα Ρόδου
έχουν και προστατευτική δράση.
Η ρόκα είναι ένα φυτό το οποίο ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών, στην ίδια οικογένεια είναι και το μπρόκολο, το λάχανο και άλλα. Οι θερμίδες ενός πιάτου; Μόλις 10!!! Αποτελεί πηγή φυτικών ινών και περιέχει υψηλά πόσα βιταμίνης Κ, καθώς επίσης και Α και C…
Η υψηλή πρόσληψή βιταμίνης Κ σύμφωνα με μελέτες πανεπιστημίων και ειδικών , έχει φανεί ότι σχετίζεται με την καλή υγεία των οστών, αυξάνοντας την απορρόφηση του ασβεστίου.
Η αύξηση κατανάλωσης φυτικών τροφών όπως η ρόκα, μειώνει τον κίνδυνο για χρόνια νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και προβλήματα που αφορούν την καρδιά. Η αυξημένη κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών μειώνει επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα και του παχέος εντέρου. Όλα αυτά λόγω ουσιών όπως η σουλφοραφάνη που περιέχει η ρόκα και τα σχετικά λαχανικά.
Τέλος τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό γνωστό ως α – λιποικό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης, καθώς αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Η ρόκα μπορεί να καταναλωθεί σε σαλάτες, σε ζυμαρικά σε συνδυασμό και με άλλα πράσινα λαχανικά τα οποία είναι υπερόπλο για την θωράκιση της υγείας.
Παράπονα Ρόδου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.