ροή ειδήσεων

Αυτός είναι ο κύριος ύποπτος για την επίθεση στις Βρυξέλλες [ΦΩΤΟ]


Μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται οι φερόμενοι δράστες της επίθεσης σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών έδωσαν στη δημοσιότητα οι βελγικές αρχές, μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες τα βελγικά και διεθνή ΜΜΕ. Πρόκειται στην ουσία για ένα καρέ από ένα βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας εντός του αεροδρομίου....



Τρεις άνδρες, με σκούρα μαλλιά, που σπρώχνουν καροτσάκια αποσκευών διακρίνονται σε αυτό το στιγμιότυπο, το οποίο δείχνει τους «υπόπτους» των επιθέσεων που προκάλεσαν τον θάνατο 14 ανθρώπων στο αεροδρόμιο, από τους συνολικά 34 που σκοτώθηκαν σήμερα, διευκρινίζει το βελγικό πρακτορείο Belga.

Το ενδιαφέρον των αρχών επικεντρώνεται στον έναν άνδρα, αυτόν με τα λευκά στο δεξί μέρος της φωτό, καθώς οι άλλοι δύο φέρονται να έχουν ήδη σκοτωθεί από την έκρηξη και ταυτοποιηθεί από τις αρχές.



Ζητώντας πληροφορίες για τον ύποπτο, η αστυνομία δημοσίευσε σε έναν λογαριασμό στο Twitter που αφορά καταζητούμενους τη φωτογραφία ενός άνδρα με λευκό πουκάμισο και τζάκετ. Ο ύποπτος φοράει γυαλιά, σκούρο καπέλο και σπρώχνει ένα καροτσάκι αποσκευών στο οποίο είναι τοποθετημένος ένας μεγάλος, μαύρος σάκος.

"Ποιος γνωρίζει αυτόν τον άνδρα;" γράφει η λεζάντα.
Στο μεταξύ, οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε προάστια της βελγικής πρωτεύουσας η οποία βρίσκεται ακόμη σε σοκ από τις σημερινές επιθέσεις.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέας των Βρυξελλών στις περιοχές που έγιναν έρευνες βρέθηκαν εκρηκτικά, καρφιά, χημικά και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους.
Οπως αναφέρουν οι βελγικές αρχές, μεταξύ των 34 νεκρών και 195 τραυματιών υπάρχουν άνθρωποι από 30 διαφορετικές εθνικότητες, καθώς σήμερα για τους καθολικούς είναι Μεγάλη Τρίτη και ήταν μια ημέρα μεγάλης κίνησης τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στο μετρό.

Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άνθρωποι και να τραυματισθούν δεκάδες ακόμη.

"Υποσχόμαστε στη συμμαχία των σταυροφόρων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ότι θα ζήσουν μαύρες μέρες σε απάντηση για την επίθεσή τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους", αναφέρει η ανακοίνωση των τζιχαντιστών, που «ανέβηκε» στα αραβικά και τα γαλλικά στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

"Ένας μυστικός πυρήνας των στρατιωτών του Χαλιφάτου (...) όρμησε εναντίον του σταυροφορικού Βελγίου" συνεχίζει το κείμενο, κατηγορώντας τη χώρα αυτή ότι "δεν σταμάτησε να μάχεται το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους".

Λίγο νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ, που συνδέεται με τους τζιχαντιστές, μετέδωσε ότι "οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με ζώνες με εκρηκτικά και (εκρηκτικούς) μηχανισμούς, με στόχο ένα αεροδρόμιο και έναν κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο των Βρυξελλών, της πρωτεύουσας του Βελγίου".

"Οι μαχητές του ΙΚ άνοιξαν πυρ μέσα στο αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ προτού πολλοί από αυτούς να πυροδοτήσουν τις ζώνες με τα εκρηκτικά ενώ ένας (...) μάρτυρας πυροδοτούσε τη ζώνη με τα εκρηκτικά του στον σταθμό του μετρό του Μάαλμπεκ", έγραψε το πρακτορείο στα αραβικά και τα αγγλικά.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας στο αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ είπε ότι άκουσε κάποιους να φωνάζουν στα αραβικά και πυροβολισμούς πριν από τις δύο εκρήξεις. Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, η μία από τις εκρήξεις πιθανότατα οφείλεται στην πυροδότηση των εκρηκτικών του ενός από τους δράστες.

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν μια φωτογραφία, στην ουσία ένα καρέ από βίντεο που τραβήχτηκε από μια κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου, όπου διακρίνονται τρεις νέοι άνδρες να σπρώχνουν καροτσάκια αποσκευών. Οι άνδρες αυτοί θεωρούνται ύποπτοι για τις επιθέσεις και πιστεύεται ότι οι δύο ανατινάχθηκαν ενώ ο τρίτος διέφυγε και καταζητείται.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *