ροή ειδήσεων

«Απέδρασαν» & οι Μ.Κ.Ο απο την Ειδομένη… Αναλαμβάνει και εκεί ο Στρατός!

Ο Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του, μεταξύ άλλων υπογράμμισε το
ενδεχόμενο να υπάρξει αστυνομική παρέμβαση περιορισμένης κλίμακας στην Ειδομένη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στην τρομοκρατία και το προσφυγικό, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει το νου της, αλλά δεν υπάρχει ενημέρωση για κάποιον κίνδυνο…(Από που περιμένει να ενημερωθεί ο Υπουργός )

«Τι κίνδυνοι μπορούν να προέλθουν μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες, πως να αποτραπούν και τι συνεργασίες χρειάζονται, είναι κάτι που μας απασχολεί. Δεν είχαμε πληροφορίες για κάτι, αλλά υπήρχαν μέτρα μετά το χτύπημα στο Παρίσι. Έχουμε την εμπειρία από τότε και τα εφαρμόσαμε άμεσα και στη συγκεκριμένη περίπτωση», δήλωσε..

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα. Η χώρα μας πρέπει κατά τα άλλα να έχει το νου της, γι” αυτό και συνεργαζόμαστε με άλλες υπηρεσίες. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος ανησυχίας. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα», πρόσθεσε ο Τόσκας.

Σχετικά με τη μεταφορά των Πακιστανικών με χειροπέδες, δήλωσε πως «δεν ήταν ακριβής η πληροφόρηση που μεταφέρθηκε. Δεν ήταν δεμένοι στη διάρκεια του ταξιδιού. Δέθηκαν με χειροπέδες όταν εξήλθαν από το πλοίο».

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στην Ειδομένη τόνισε ότι: «Στην Ειδομένη δεν είναι καλή η κατάσταση. Πρέπει να εκτονωθεί. Δεν φτιάξαμε εγκαταστάσεις στην Ειδομένη για να μη δημιουργήσουμε μία κατάσταση τύπου Καλαί.

Φτιάξαμε υποδομές για την υποστήριξή τους. Ήδη έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας. Ο Στρατός θα αναλάβει τις ανάγκες τους τις ανθρωπιστικές.

Δεν είναι ρεαλιστική η διάλυση 13.000 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά. Οι συνθήκες χάους και βίας δεν δημιουργούνται από μόνες τους. Πράγματι υπάρχει πρόβλημα.

Μπορεί να υπάρξουν αστυνομικές παρεμβάσεις σε περιορισμένη κλίμακα, αλλά όχι βία. Μπορεί να εφαρμοστεί η πειθώ. Όσοι βρίσκονται στα κέντρα, τους ενημερώνουμε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι. Είτε η αίτηση ασύλου, είτε η επιστροφή στην Τουρκία».

Σχόλιο: Κάποιοι καλοθελητές πάντως για την απόδραση των Μ.Κ.Ο από την Ειδομένη λένε οτι μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες η Ε.Ε θα διακόψει το ρευστό στις Οργανώσεις αυτές …Πάντως τυχαίο να φύγουν σήμερα ΟΗΕ και Μ.Κ.Ο είναι τουλάχιστον περίεργο !



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *