ροή ειδήσεων

Μαθητές "επιχειρηματίες" παρουσιάζουν τα καινοτόμα προϊόντα τους


Με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες συμμετέχουν φέτος στην 10η Μαθητική Εμπορική Έκθεση του "Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece" εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες απ’ όλη την Ελλάδα που έγιναν "επιχειρηματίες", μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος "Εικονική Επιχείρηση".

Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, "τα παιδιά, 15 έως 18 χρονών, έχουν δημιουργήσει έξυπνες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, διαδικτυακές υπηρεσίες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, επιτραπέζια, χρηστικά αντικείμενα, πρωτότυπα καλλυντικά, είδη διακόσμησης και διατροφής αλλά και κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές επιχειρήσεις.

Οι μαθητές ακολουθώντας τη δομή και τις οδηγίες του προγράμματος, υλοποίησαν τις επιχειρηματικές ιδέες τους με μεγάλο ενθουσιασμό. Ο κόπος τους ανταμείφθηκε βλέποντας την ιδέα τους να πραγματώνεται και έχοντας την ευκαιρία να την παρουσιάσουν τώρα στο ευρύ κοινό μέσω των Εμπορικών Εκθέσεων. Kαθηγητές και εθελοντές από την αγορά εργασίας στάθηκαν στο πλάι των μαθητών και τους καθοδήγησαν με σκοπό να πετύχουν τους στόχους τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο The Mall Athens, στο Μαρούσι την Παρασκευή 1η Απριλίου, και στο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 8 Απριλίου, από τις 9 πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Στο πρόγραμμα της "Εικονικής Επιχείρησης" συμμετέχουν φέτος 100 σχολεία από όλη την Ελλάδα, ενώ στις δύο Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις θα λάβουν μέρος 70 ομάδες από Γενικά Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., Γυμνάσια, Εσπερινά, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), Πρότυπα Πειραματικά, Μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Μεσσηνία, την Ηλεία, την Αχαΐα, τη Ρόδο, την Κάλυμνο, την Κρήτη, τη Χαλκιδική, την Πέλλα, την Κατερίνη, την Πιερία, την Καβάλα, την Κοζάνη, τα Ιωάννινα, τη Λευκάδα, την Ημαθία, τις Σέρρες, τη Βέροια.

Οι Εικονικές Επιχειρήσεις των μαθητικών ομάδων θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA GREECE και αφού ολοκληρωθούν και οι δύο εκθέσεις, θα αναδειχθεί το "Καλύτερο Μαθητικό Περίπτερο 2016". Για την αξιολόγηση θα ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η παρουσίαση και η εκτιμώμενη απήχηση που μπορούν να έχουν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους στην κοινωνία.

Όπως κάθε χρόνο τα παιδιά θα διαθέσουν τα έσοδα των εικονικών τους επιχειρήσεων σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς, με ιδιαίτερη ευαισθησία φέτος στην ενίσχυση των οργανώσεων που βοηθούν τους πρόσφυγες".

"Η κοινωνική υπευθυνότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου "επιχειρείν", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA GREECE, κ. Αργύρης Τζικόπουλος. "Τα παιδιά, που αποτελούν τη νέα γενιά των μελλοντικών επιχειρηματιών, αντιλαμβάνονται πλήρως το ρόλο που διαδραματίζουν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και για την πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική τους προσπάθεια, αλλά και για την προσφορά τους σε όσους έχουν μεγάλη ανάγκη".

Τον Ιούνιο, στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό, θα αναδειχθεί η "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016", η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe που θα διεξαχθεί στις 25-28 Ιούλιου στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Σύμφωνα με το ΣΕΝ, "το παγκόσμιο πρόγραμμα "Εικονική Επιχείρηση" παρέχεται χωρίς κανένα απολύτως κόστος και εφαρμόζεται σε όλα τα σχολεία –δημόσια και ιδιωτικά- που υποβάλλουν αίτηση. Το υλοποιεί o μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός "Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece", μέλος του παγκόσμιου Junior Achievement Worldwide, που ιδρύθηκε πριν από περίπου 100 χρόνια στις Η.Π.Α. Το ΣΕΝ/JA Greece υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη ΜetLife, την Ελληνική Πρωτοβουλία και από 60 επιχειρήσεις-μέλη του οργανισμού".

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *