ροή ειδήσεων

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για στρατολόγηση τζιχαντιστών στην Ελλάδα


Συναγερμός έχει σημάνει το τελευταία διάστημα στην Ελληνική Αστυνομία για πρόσωπα που ταξιδεύουν νομίμως στην Ελλάδα, με στόχο την ανεύρεση ατόμων πρόθυμων για στρατολόγηση στον ISIS, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη και της "είδησης" ότι ο μακελάρης των επιβατών στο Μετρό των Βρυξελλών είχε περάσει απο την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον "Ant1" στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των εντεταλμένων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα αύξηση αεροπορικών αφίξεων στην Ελλάδα υπηκόων ευρωπαϊκών κρατών, με γνήσια διαβατήρια, που αποτελούν τους απόγονους δεύτερης και τρίτης γενιάς προσφύγων από μουσουλμανικές χώρες στην γηραιά ήπειρο.

Χρησιμοποιούν ως πρόσχημα ότι αναζητούν στην χώρα μας στενούς ή μακρινούς συγγενείς τους. Σε αρκετές περιπτώσεις πρόκειται για εκδήλωση γνήσιου ενδιαφέροντος.

Όμως, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν ξεπερνούν τις 10 από την αρχή του 2016, προέκυψε ότι η παρουσία τους υπέκρυπτε άλλο κίνητρο: αυτό της στρατολόγησης ατόμων σε εξτρεμιστικούς πυρήνες, μέχρι της διευκόλυνσης μετάβασης τους, με πλαστά διαβατήρια, σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, ως μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τον "Αnt1" το άκρως ενδιαφέρον στοιχείο, αλλά και ενδεικτικό του "κενού ασφαλείας" είναι το γεγονός ότι κανενός από αυτούς τους απόγονους προσφύγων Ευρωπαίους το όνομα, δεν είναι σε κάποια λίστα υπόπτων ή επιτήρησης.

Υπάρχει δε και ο άλλος, ο πιο παραδοσιακός δρόμος για την επισήμανση ατόμων ως ύποπτων για συμμετοχή σε εξτρεμιστικές οργανώσεις: αυτός της μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τους Έλληνες αρμόδιους υπαλλήλους που κάνουν scanning στους εισερχόμενους από Τουρκία, έχει χαραχτεί ως ζώνη υψηλής επικινδυνότητας μια περιοχή προέλευσης προσφύγων και μεταναστών που εκτείνεται μεταξύ της συνοριακής γραμμής Συρίας και Ιράκ.

Από αυτόν τον γεωγραφικό χώρο, προέρχονται άνθρωποι που μιλούν 1 συγκεκριμένη από τις 7 διαλέκτους της αραβικής γλώσσας και έχουν ίδια ενδυμασία και κοινωνική συμπεριφορά.

Σ' αυτούς είναι που γίνεται εξαντλητικός έλεγχος στα κινητά τηλέφωνα για φωτογραφίες όπλων ή όποιου άλλου στοιχείου που μπορεί να παραπέμπει σε τζιχαντιστές, όπως και για τατουάζ στο σώμα τους με ύποπτα σύμβολα.

Οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μόνο τον τελευταίο μήνα εντοπίστηκαν δέκα τέτοιοι ύποπτοι στα ελληνικά νησιά, ενώ ο συνολικός αριθμός τους από την αρχή του χρόνου, ξεπερνά τους 50.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *