ροή ειδήσεων

Οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης γιόρτασαν την επέτειο της Ενσωμάτωσης


Τα νησιά έζησαν υπό τον ξένο ζυγό για 638 χρόνια

Την Κυριακή, 20/3/2016, οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης γιόρτασαν την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Μοναστήρι «Άξιον Εστίν» Νόρθκοτ. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και τη δοξολογία, οι Δωδεκανήσιοι, συνοδευόμενοι από τον πατέρα Σπυρίδωνα, κατέθεσαν στεφάνι στο Κενοτάφιο του Μοναστηριού.

Τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις τίμησε με τη παρουσία της η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη Χριστίνα Σημαντηράκη, καθώς και η Μαρία Βαμβακινού, βουλευτής Calwell, ο Λεωνίδας Βλαχάκης από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνη και Βικτωρίας, και ο Στηβ Κυρίτσης, πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος Απόστρατων RSL, ο οποίος κατάγεται από τη Νίσυρο της Δωδεκανήσου.

Μετά την κατάθεση στεφάνου οι προσκεκλημένοι μαζί με τους λοιπούς Δωδεκανήσιους πέρασαν στην αίθουσα δεξιώσεων του Μοναστηριού, όπου προσφέρθηκαν μεζέδες.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο γνωστός συμπάροικος, Σάββας Αυγουστάκης, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της Ενσωμάτωσης μετά από 638 χρόνια σκλαβιάς. Μιας σκλαβιάς που είδε πολλούς και διάφορους κατακτητές να καταπιέζουν το λαό της Δωδεκανήσου προσπαθώντας να τον αφελληνίσουν, χωρίς όμως επιτυχία.

Η Χρ. Σημαντηράκη απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και συγχάρηκε τους Δωδεκανήσιους για την υπομονή, επιμονή και θάρρος που επέδειξαν κατά τα χρόνια της σκλαβιάς και για την προθυμία τους να εξακολουθούν να γιορτάζουν την σημαντική αυτή ημέρα της ιστορίας τους εδώ στην Αυστραλία.

Χαιρετισμούς, επίσης, απηύθυναν οι Λ. Βλαχάκης και Σ. Κυρίτσης.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας, Χρήστου Φωκιανού, ενώ πήραν μέρος μέλη της Λεριακής, Καλυμνιακής, Νισυριακής και της Ροδιακής Αδελφοτήτας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *