ροή ειδήσεων

Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα και είναι πιο βρώμικα από την τουαλέτα μας


Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι οθόνες των smartphone μπορεί να έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια και από ότι το κάθισμα της τουαλέτας...



Η λεκάνη της τουαλέτας θεωρείται ένα από τα πιο βρώμικα και γεμάτα μικρόβια αντικείμενα που υπάρχουν σε ένα σπίτι, ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το συμπέρασμα αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Αξεσουάρ μακιγιάζ και πινέλα για μέικ-απ

Οι τσάντες και οι θήκες μέσα στις οποίες αποθηκεύουμε τα καλλυντικά μας αλλά και τα πινέλα για μέικ-απ είναι γεμάτα από βακτήρια.

Κι όμως, χρησιμοποιούμε τα πινέλα στο πρόσωπό μας και μετά τα τοποθετούμε πίσω στη θήκη τους, με αποτέλεσμα να γίνεται μεταφορά μικροβίων. Γι' αυτό πρέπει να καθαρίζουμε όλα τα αξεσουάρ μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε μια φορά την εβδομάδα.

Επίσης, σύμφωνα με μια έρευνα της Escentual και του Πανεπιστημίου London Metropolitan, τα καλλυντικά τα οποία χρησιμοποιούνται μετά την ημερομηνία λήξης τους, αποτελούν πηγές μικροβίων.



Η βάση της τουαλέτας

Ένω κάθε φορά που καθαρίζουμε την τουαλέτα μας, επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο κάθισμα, ξεχνάμε το πιο βρώμικο σημείο: τη βάση.

Κι όμως, σύμφωνα με νέες έρευνες τα βακτήρια παραμονεύουν στη βάση της τουαλέτας, την οποία συχνά ξεχνάμε να καθαρίσουμε.



Smartphones

Αν αναλογιστεί κανείς ότι το 75% των κατόχων smartphones παραδέχεται ότι δεν τα αποχωρίζεται ούτε από την τουαλέτα, τότε γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί τα «έξυπνα» τηλέφωνα, είναι μια πραγματική πηγή μικροβίων.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι οθόνες των smartphone μπορεί να έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια και από ότι το κάθισμα της τουαλέτας. Μάλιστα, στα βακτήρια αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο σταφυλόκοκκος!



Οι φούρνοι

Ίσως χρειάζεται να καθαρίζετε τους φούρνους σας πιο συχνά από ότι νομίζετε αφού έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα πλαϊνά τοιχώματά τους τους, είναι πραγματικά βρώμικα και γεμάτα μικρόβια.



Τα φίλτρα

Φίλτρα υπάρχουν σε πολλές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως στα πλυντήρια και στα ψυγεία. Ωστόσο, τα φίλτρα αυτά κατακρατούν και συγκεντρώνουν μικρόβια και γι' αυτό πρέπει να αλλάζονται συχνά και να καθαρίζονται, διαφορετικά γίνονται επικίνδυνα για την υγεία μας.



Οι σφουγγαρίστρες

Μπορεί την ώρα που σφουγγαρίζετε το πάτωμα του σπιτιού σας να αισθάνεστε όμορφα και να νιώθετε ότι ο προσωπικός σας χώρος γίνεται ξανά καθαρός, ωστόσο, η πραγματικότητα μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική.

Κι όμως, αν δεν είναι καθαρή, η σφουγγαρίστρα σας μπορεί να εξαπλώνει μικρόβια σε όλο σας το σπίτι.





στις

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *