ροή ειδήσεων

Ρόδος: Το πάρκο της Εθνικής Αντιστάσεως μεταμορφώνεται σε περιβαλλοντικό


Τον προσδιορισμό του πάρκου της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, γνωστό ευρέως ως «πάρκο της πλατείας Γοργοποτάμου»,
το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε χώρο πάρκινγκ, σε περιβαλλοντικό πάρκο με παιδική χαρά και με την πρόβλεψη για θέσεις στάθμευσης, ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου στη συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη 23 Μαρτίου.

Κατά τη συζήτηση που έγινε, εκφράστηκε ένας προβληματισμός σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης του πάρκου σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή και από την άλλη την έλλειψη που υπάρχει για χώρους στάθμευσης.


Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «ΡΟΠΟΑΝ» κ. Γιώργου Υψηλάντη, ο οποίος σημείωσε ότι στη συγκεκριμένη οδό υπάρχει πρόβλημα στάθμευσης αλλά και έλλειψης πρασίνου, οπότε πρέπει να βρεθεί μία συνδυαστική λύση. Έτσι, το επείγον είναι να ανοίξει η οδός Κ. Τσάτσου μια και αυτό αναμένεται να λύσει πολλά προβλήματα της περιοχής.

Ειδικότερα, για το πάρκο ο κ. Υψηλάντης πρότεινε να μικρύνει ο χώρος του και να τραβηχτούν τα τοιχία ώστε περιμετρικά να δημιουργηθούν αρκετές θέσεις στάθμευσης. Πάντως, αν και από την αρχή δήλωσε ότι η παράταξή του θα ψήφιζε τη σχετική εισήγηση, επεσήμανε ότι δεν είναι το κατάλληλο σημείο για να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς αυτό θα μπορούσε να γίνει στο χώρο του Καλλιπάτειρα.

Τοποθετούμενος ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος είπε ότι είναι κατανοητά τα παραπάνω, ανέφερε ωστόσο ότι έχει γίνει πολλή δουλειά με την εισήγηση, μελέτησαν το ιστορικό της πλατείας ενώ η λειτουργία του πάρκου τα τελευταία χρόνια έχει φθάσει μέχρι την Εισαγγελία. Ανέφερε, ακόμη, ότι, στη σύμβαση που έχουν υπογράψει με την Εταιρία ανακύκλωσης και περιβάλλοντος, προβλέπεται και η δημιουργία ενός περιβαλλοντικού πάρκου.

Περιγράφοντας την κατάσταση του πάρκου σήμερα, είπε ότι τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν υπολογίζονται γύρω στα πενήντα ενώ οι διαγώνιες θέσεις στάθμευσης που θα δημιουργηθούν σύμφωνα με τη μελέτη γύρω στα τριάντα με τριάντα πέντε.

Ο Δήμαρχος υπεραμύνθηκε της δημιουργίας περιβαλλοντικού πάρκου λέγοντας ότι αυτό αποτελεί στάση για όλα τα παιδιά που κατεβαίνουν από το Βενετόκλειο. Δεν παρέλειψε, επίσης, να πει ότι δεν μπορεί να αναιρέσει απόφαση της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, η εισήγηση της οποίας ήρθε για έγκριση στο δ.σ., από τη στιγμή που όλοι τάχθηκαν υπέρ.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr
zougla



Σχόλια

  1. .......Ο Δήμαρχος υπεραμύνθηκε της δημιουργίας περιβαλλοντικού πάρκου ...... η υποκρισία και η ανικανότητα στο μεγαλείο τους, αντί να φτιάξουν το Ροδίνι, φτιάχνουν ένα πάρκο που και με την δική του ανικανότητα έγινε πάρκινγκ και ΄τωρα ξανά θέλει να το ξαναφτιάξει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/3/16 18:52

    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΖΩΟΦΙΛΟΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *