ροή ειδήσεων

Ιστορική πράξη: Πρωθυπουργός και ελληνική Κυβέρνηση, κάνουν το αυτονόητο, με καθυστέρηση...αιώνων

Η Ελλάδα θα τιμήσει -γιά πρώτη φορά- την άφιξη των πρώτων Ελλήνων (ομαδικά) στην αμερικάνικη 'Ηπειρο (Ιούνιο 1768, στον 'Αγιο Αυγουστίνο, Φλόριδα)... Και τον ''Λαφαγιέτ της ελληνικής Επανάστασης του '21'', μεγάλο φιλέλληνα που πολέμησε, πρόσφερε στην Ελλάδα, Samuel Howe (Βοστώνη, με την συμπλήρωση 140 χρόνων από τον θάνατό του)

Ο υφυπ. Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, εκπροσωπώντας επίσημα τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και την κυβέρνηση, θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις (28 Φεβρουαρίου στον 'Αγιο Αυγουστίνο, Φλόριδα και 1 Μαρτίου στην Βοστώνη). Θα παραυρεθεί και στο Συνέδριο του ''Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου'' (27 Φεβρουαρίου, Δυτ. Φλόριδα), που διοργανώνει τις εκδηλώσεις και προσκάλεσε επίσημα εκπρόσωπο της ελλην. κυβέρνησης. (Σημ.: 'Ολα τα έξοδα του ταξιδιού του εκπρόσωπου πρωθυπουργού-κυβέρνησης, καλύπτονται από το ''Εθνικό Συμβούλιο'')
Στην επιστολή-πρόσκληση στην ελληνική Κυβέρνηση που έστειλε ο πρόεδρος του ''Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου'' (ΕΕΣ) Βασ. Ματαράγκας, αναφέρονται, εκτός των άλλων:
«... Στην Φλόριδα, γιά να τιμηθούν γιά πρώτη φορά -επιτέλους- οι πρώτοι περίπου 400 'Ελληνες που ήρθαν ομαδικά στις ΗΠΑ, στην ιστορική πόλη 'Αγιου Αυγουστίνου, στις 26 Ιουνίου 1768, επί τουρκοκρατίας-οθωμανοκρατίας στην Ελλάδα. Γιά 3 δεκαετίες δεκάδες πολιτικοί από την Ελλάδα (υπουργοί, βουλευτές, πρόεδροι Βουλής κ.ά.) επισκέφθηκαν την Φλόριδα. Ούτε ένας αξιώθηκε να αποτίσει φόρο τιμής στους πρώτους 'Ελληνες μετανάστες στις ΗΠΑ. Προτίμησαν τα συνηθισμένα και ενοχλούντα την Ομογένεια, δηλαδή, ''τουριστικά ταξίδια'', φτηνούς λογο-''δεκάρικους'' σε συγκεντρώσεις και χορούς Ομογενών, ψώνια, καλοπέραση κλπ... Στην Μασσαχουσσέτη (Βοστώνη) θα εκτιμούσαμε αν, γιά πρώτη φορά, εκπρόσωπος ελληνικής κυβέρνησης τιμούσε τον μεγάλο φιλέλληνα που αγωνίστηκε στην Ελλάδα, στην επανάσταση του 1821, τον αποκαλούμενο και ''Λαφαγιέτ της ελληνικής Επανάστασης'', ιατρό Samuel Gridley Howe, με την κατάθεση στεφάνου στον τάφο του (Βοστώνη), με την συμπλήρωση 140 χρόνων από τον θάνατο του. Εξυπακούεται ότι, όπως και στις άλλες παροικίες μας στις ΗΠΑ, οι δεκάδες ή εκατοντάδες 'Ελληνες πολιτικοί που επισκέφθηκαν την Βοστώνη, δεν αξιώθηκαν να τιμήσουν τον μεγάλο ιατρό-αγωνιστή Samuel Gridley Howe, είτε από ιστορική άγνοια, είτε από τον εθισμό σε ''τουριστικά ταξίδια'', σε ''δεκάρικους'', καλοπέραση και ψώνια. Τονίζουμε ότι, προτομή του υπάρχει στην Τρίπολη (Αρκαδία), ως αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς του στον αγώνα των Ελλήνων γιά απελευθέρωση...»
Σημ.: Στην εκδήλωση, 1η Μαρτίου, πρωί, θα είναι παρόντες και απόγονοι του Samuel Howe. Γίνονται προσπάθειες, να χαραχτηριστεί ο τάφος του (Βοστώνη) ως ''εθνικό μνημείο'', ώστε να τιμηθούν όλοι οι Αμερικανοί φιλέλληνες που πολέμησαν στην Ελλάδα στην Επανάσταση του '21 και αρκετοί θυσίασαν την ζωή τους, όπως ο captain George Jarvis (συνεργάτης του λόρδου Βύρωνα), που ''αναπαύεται'' έξω από το 'Αργος.

EΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Στα βόρεια της Πολιτείας (State) Νέας Υόρκης υπάρχει η πόλη Ελλάδα (Greece). Oνομάστηκε Ελλάδα (Greece) στα 1822, γιά ''να τιμήσει τον αγώνα των Ελλήνων στην επανάσταση του 1821'', σύμφωνα με τα αρχεία της πόλης (ιδρυτική πράξη). 'Ισαμε σήμερα, τα εκατοντάδες ''στελέχη'' του πολιτικού-κομματικού κατεστημένου Ελλάδας, που επισκέφθηκαν την Νέα Υόρκη (τυπικά με ''αποστολές'' κυβερνήσεων ή Βουλής, αλλά ουσιαστικά γιά τουρισμό, καλοπέραση και ψώνια), δεν αξιώθηκαν να πάνε στην πόλη, να την τιμήσουν. Γιά τους εντυπωσιακά άξεστους και άσχετους ''τουρίστες'' (με μικρο-ελάχιστες εξαιρέσεις) των τελευταίων 40 χρόνων, τους 'Ελληνες διπλωμάτες στις ΗΠΑ, δεν χρειάζονται σχόλια.


http://kalami.net/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *