ροή ειδήσεων

Με σφραγίδα του ψευδοκράτους ένας από τους Τούρκους «παρατηρητές» στη Χίο


Ανήκει στην ομάδα των πρώτων έξι αστυνομικών, σε εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών


Η υπόθεση έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών - Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε ότι ο Τούρκος θα παραμείνει στη χώρα μας με έγγραφο σφραγισμένο από τις ελληνικές υπηρεσίες, που ισοδυναμεί με άδεια εισόδου

Αναστάτωση έχει προκληθεί στη Χίο από το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr, ένας από τους έξι Τούρκους αστυνομικούς που έφτασε στο νησί το βράδυ της Κυριακής, έκανε χρήση διαβατηρίου που έφερε σφραγίδα του ψευδοκράτους..

Αρχικά στον Τούρκο αστυνομικό επετράπη η είσοδος στο νησί για διανυκτέρευση στη Χίο, αλλά το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Τελωνείο του νησιού, μέχρι να αποφασιστεί εάν θα γίνει αποδεκτός και θα αναλάβει δράση στο hotspot ή θα αναγκαστεί να επιστρέψει στο Τσεσμέ και από εκεί στη Σμύρνη.

Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε μετά από σχετική ερώτηση και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός παραμένει σε περιορισμό στο Τελωνείο του νησιού.

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση ενεπλάκη και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σε συνέχεια της υπόθεσης, από αρμόδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έγινε γνωστό στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι το θέμα διευθετήθηκε και διευκρινίστηκε το εξής:

Στους υπηκόους τρίτων χωρών, μεταξύ των οποίων και της Τουρκίας, που έρχονται στην Ελλάδα, δεν απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα, αν έχουν στο διαβατήριό τους σφραγίδα του ψευδοκράτους. Δεν μπορεί όμως σε αυτή την περίπτωση να σφραγιστεί απευθείας το διαβατήριο από τις ελληνικές αρχες, αλλά του χορηγείται ένα ανεξάρτητο χαρτί με την ελληνική σφραγίδα, το οποίο φέρει μαζί με το διαβατήριο.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι Τούρκος και μάλιστα κάτοχος «πράσινου» διαβατηρίου, λόγω της υπαλληλικής του ιδιότητας, πράγμα που σημαίνει οτι δεν χρειάζεται βίζα για την είσοδο στην Ελλάδα, στην παρούσα φάση.

Επειδή όμως το συγκεκριμένο διαβατήριο φέρει σφραγίδα από επίσκεψή του στη Βόρεια Κύπρο, τέθηκε το ζήτημα αν θα μπορούσε να παραμείνει στη χώρα μας χωρίς βίζα, κάνοντας χρήση του συγκεκριμένου διαβατηρίου.

Η υπόθεση έφτασε στο υπουργείο Εξωτερικών και, όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο Τούρκος σύνδεσμος θα παραμείνει με ένα τέτοιο ξεχωριστό χαρτί, σφραγισμένο από τις ελληνικές υπηρεσίες, που ισοδυναμεί με άδεια εισόδου.

Δείτε τα πρώτα πλάνα από τους Τούρκους αστυνομικούς στη Χίο:

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *