ροή ειδήσεων

ΕΝΦΙΑ: Ανοίγει ο δρόμος διεκδίκησης αποζημιώσεων σε όσους αδικήθηκαν


Εκατομμύρια φορολογούμενοι - όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις νομικών κύκλων της χώρας μας
- μπορούν να διεκδικήσουν πλέον αποζημιώσεις από το Ελληνικό Δημόσιο, για το λάθος υπολογισμό της φορολογίας των ακινήτων τους μέσω ΕΝΦΙΑ, κάτι που αποτελεί απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μάλιστα, όπως έχει αποφασίσει το ΣτΕ, η διεκδίκηση αποζημίωσης δε θα στηρίζεται στη διαφορά στις αντικειμενικές αξίες, αλλά στην εκτίμηση ορκωτού εκτιμητή για την πραγματική αξία του ακινήτου τους!

Αναλυτικότερα και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες αυτές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για το λάθος υπολογισμό της φορολογίας των ακινήτων των φορολογουμένων (ΕΝΦΙΑ) με μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία και αφορά εκατομμύρια φορολογούμενους.

Πρόκειται για μια απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η οποία μάλιστα ελήφθη σε πιλοτική δίκη, με την οποία εκτιμάται ότι ανοίγει ο δρόμος σε εκατομμύρια φορολογουμένους να αμφισβητήσουν τη φορολογία των ακινήτων τους προσκομίζοντας οι ίδιοι αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία η φορολογική διοίκηση με βάση την απόφαση θα πρέπει να αποδεχτεί και να συνεκτιμήσει.

Συγκεκριμένα, είναι η υπ' αριθμόν 86/15 απόφαση του ΣτΕ, η σημαντικότητα της οποίας εδράζεται στο ότι πλέον η διεκδίκηση αποζημίωσης δε θα στηρίζεται στη διαφορά στις αντικειμενικές αξίες, αλλά στην εκτίμηση ορκωτού εκτιμητή για την πραγματική αξία του ακινήτου τους. Το δικαστήριο δέχτηκε για πρώτη φορά στα χρονικά ότι δικαιούται να το πράξει ο φορολογούμενος.

enikonomia

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *