ροή ειδήσεων

Λαβωμένη αλλά όρθια η Παλμύρα – Λεηλασία και καταστροφές στο αρχαιολογικό μουσείο (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Yποστηριζόμενες από τη ρωσική αεροπορία οι μονάδες του ένδοξου συριακού στρατού με παλλαική άμυνα και τη σύμπραξη των Μονάδων Εθνικής


Άμυνας και πρωμετωπίδα τις δυνάμεις του Τίγρη και τα Γεράκια της Ερήμου την Κυριακή 27.3.16 ανέκτησαν τον έλεγχο όλης της ιστορικής και αρχαίας πόλης της Παλμύρας που την κατείχαν από το 2015 οι τρομοκράτες σουνίτες ουαχαμπίτες σαλαφιστές τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.



Oλη η πόλη είναι υπό τον έλεγχο του στρατού διαβεβαιώνει στρατιωτική πηγή. « Μετά από βίαιες νυχτερινές μάχες ο στρατός ελέγχει


ολοκληρωτικά την πόλη της Παλμύρας συμπεριλαμβανομένου και του αρχαιολογικού χώρου και όλης της αστικής ζώνης οικισμού.





Οι τζιχαντιστές αποσύρθηκαν « . Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι μαχητές της ISIS « αναδιπλώθηκαν προς Sokhné, Raqqa και Deir Ezzor »,τα εναπομείνανατα οχυρά΄’ τους στη Β και Α Συρία .





« Οι μονάδες του μηχανικού απενεργοποιούν δεκάδες βόμβες και νάρκες με τις οποίες έχει παγιδευθεί το εσωτερικό της πόλης «
400 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν


Ο στρατός υποστηριζόμενος από την αεροπορία και τις ειδικές ρωσικές δυνάμεις όσο και την λιβανέζικη αντίσταση Ηezbollah , εξεπέλυσε από τις 7 Μάρτη μια επίθεση ευρείας κλίμακας για την επανάκτηση της αρχαίας πόλης σύμβολο που συγκαταλέγεται στην προστατευόμενη πολιτισμική κληρονομιά της Unesco.





Σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH) και άλλες πηγές « τουλάχιστον 400 τζιχαντιστές της ISIS σκοτώθηκαν από την αρχή της επίθεσης.





Εικόνες από τις καταστροφές και τη λεηλασία που υπέστησαν οι αρχαιλογικοί θησαυροί του μουσείου της μαρτυρικής πόλης μετέδωσε συριακό τηελεοπτικό κανάλι.





dimpenews.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *