ροή ειδήσεων

ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Σύμφωνα με τη γνωστή ιστοσελίδα πρόβλεψης καιρού της
Ελλάδας Greek-Weather.Org, αναμένεται τα επόμενα χρόνια να δούμε περίεργες καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες στην Ελλάδα, αντίστοιχες τόσο με περιοχές του βόρειου πόλου όσο και με περιοχές της Σαχάρας.

Ειδικά φέτος ο Χειμώνας περιορίστηκε μόνο στις αρχές και στα τέλη του Ιανουαρίου, με τους μήνες Δεκέμβριο και Φεβρουάριο να θυμίζουν Άνοιξη με ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Ωστόσο μέσα στο Γενάρη σημειώθηκαν 2 ισχυρές ψυχρές εισβολές με θερμοκρασίες ρεκόρ σε κάποιες περιοχές της χώρας μας ακόμα και κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου.

Επιστήμονες στο εξωτερικό προειδοποιούν πως το κλίμα τα επόμενα χρόνο θα αλλάξει ξαφνικά σε μεγάλο κομμάτι της Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα. το κλίμα της Ελλάδας θα αλλάξει αιφνιδιαστικά και ήδη έχει αρχίσει να αλλάζει όσον αφορά τις τοπικές καιρικές συνθήκες αρκετών περιοχών.

Τα χιόνια πέφτουν περισσότερο σε νησιά παρά στα βουνά τα τελευταία έτη, ενώ ο μέσος όρος θερμοκρασιών μέσα στις μεγάλες πόλεις έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Θα υπάρξει γενικός περιορισμός των χιονοπτώσεων ακόμα και ως μετά το 2020, ωστόσο θα σημειωθούν και ακραία καιρικά και πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα σε πολλά τμήματα της δυτικής, βόρειας και ανατολικής Ελλάδας. Στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά Ελλάδα οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν αισθητά, όπως και στη Κρήτη οι βροχές θα είναι λιγότερες από ποτέ τα επόμενα έτη.

Θα έχουμε μέσα στους χειμώνες χιόνια και κρύα αλλά θα είναι τοπικού χαρακτήρα και μειωμένης έντασης,. Αθήνα και Θεσσαλονίκη δύσκολα θα δουν άσπρες μέρες τα επόμενα χρόνια κάτι βέβαια που συμβαίνει τη τελευταία 7ετία περίπου. Πάντως η Θεσσαλονίκη θα δει αρκετές καταιγίδες και μάλιστα ισχυρές με πλημμύρες.

Μάλιστα οι εποχές θα μπερδευτούν και ο Χειμώνας θα κρατάει λιγότερες μέρες, με τις θερμές μέρες και τις πιο υψηλές θερμοκρασίες να έχουν το πάνω χέρι, ενώ θα έχουμε και περισσότερες μέρες νοτιάδες και αφρικάνικη σκόνη. Επιστήμονες πάντως τονίζουν διανύουμε μια ''πέτρινη'' δεκαετία με απουσία χιονιού γενικότερα από την Ευρώπη, σε αντίθεση με τις Η.Π.Α και τον Καναδά όπου τα τελευταία 5-6 χρόνια έχουν διανύσει σκληρούς χειμώνες με πολύ χιόνια αλλά και πολλούς τυφώνες. Η περίοδος 2020-2030 εικάζεται πως θα είναι η ''παγωμένη'' περίοδος για την Ελλάδα με περισσότερα κρύα και χιόνια και περισσότερες ημέρες χειμώνα.

Τέλος όπως τονίζει το Greek-Weather.Org κάτι τέτοιο για τα καιρικά δεδομένα της Ελλάδας δεν είναι πρωτόγνωρο μιας και μέσα στη προηγούμενη 100ετία υπήρχαν 10ετίες με κλίμα πολύ πιο θερμό από ότι τώρα. Όλα αυτά οφείλονται στη φύση και το κλίμα της γης το οποίο διαρκώς εδώ και εκατομμύρια χρόνια αλλάζει ώστε εμείς να συνεχίσουμε να έχουμε ζωή πάνω στο πλανήτη μας.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *