ροή ειδήσεων

Απανωτές συλλήψεις για λαθραίο καπνό και τσιγάρα


42 συσκευασίες καπνού για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί φόροι και δασμοί συνολικού βάρους δυο κιλών και 100 γραμμαρίων, καθώς και 81 λαθραία πακέτα τσιγάρων, μια συσκευασία με 200 τσιγάρα, αλλά και 119 χάπια του φαρμακευτικού σκευάσματος Xanax...



Δυο… αμετανόητοι σεσημασμένοι λαθρέμποροι ηλικίας 66 και 60 χρόνων ήταν μεταξύ των πέντε Ελλήνων που συνελήφθησαν στη Μακεδονία και την Θράκη για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων καπνού. Ο 60χρονος συνελήφθη από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών στην κοινότητα Αρσάκειο της Ροδόπης.

Στα δυο σπίτια του, έκρυβε συνολικά 42 συσκευασίες καπνού για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί φόροι και δασμοί συνολικού βάρους δυο κιλών και 100 γραμμαρίων, καθώς και 81 λαθραία πακέτα τσιγάρων, μια συσκευασία με 200 τσιγάρα, αλλά και 119 χάπια του φαρμακευτικού σκευάσματος Xanax για τα οποία δεν διέθετε ιατρική συνταγή. Ο 60χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης κατηγορούμενος για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν και 3.560 ευρώ που προέρχονταν από τις πωλήσεις των παράνομων προϊόντων.

*** Ο 67χρονος συνελήφθη στην Καβάλα, όταν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. έκαναν έρευνα στο σπίτι του και βρήκαν πέντε συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό συνολικού βάρους κιλών και 290 γραμμαρίων. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καβάλας του άσκησε δίωξη για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 57χρονο ο οποίος προέκυψε ότι του είχε προμηθεύσει τον λαθραίο καπνό.

*** Στην Ξάνθη, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 66χρονο όταν τον εντόπισαν να έχει στην κατοχή του 1.291 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών τα οποία σκόπευε να διακινήσει στην παράνομη αγορά. Και σε αυτόν ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

*** Στην ίδια εισαγγελέα και με την ίδια κατηγορία, παραπέμφθηκε μια 62χρονη γυναίκα την οποία εντόπισαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ξάνθης να διαθέτει προς πώληση 298 λαθραία πακέτα τσιγάρων.

*** Και στην περιοχή Βέννα της Ροδόπης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 46χρονο που είχε στο κατάστημα και το σπίτι του συνολικά 57 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι ανάλογοι φόροι και δασμοί στο δημόσιο.

Σημειώνεται ότι οι δύο (2) δράστες, ετών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Συνολικά κατασχέθηκαν 47 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 6.390 γραμμαρίων, 1.727 πακέτα τσιγάρα, 1 συσκευασία με 200 τσιγάρα, 119 φαρμακευτικά δισκία, 3.560 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *