ροή ειδήσεων

Ομολογία-σοκ Τσίπρα για το προσφυγικό: Ήμασταν ανέτοιμοι για τόσο μεγάλες ροές


«Αλλά δεν υποτιμήσαμε το πρόβλημα» - Υπερασπίστηκε την Τασία, λέγοντας ότι,
αν ευθύνεται για το προσφυγικό, άλλο τόσο φταίει και η Μέρκελ - Δεν θα καταστραφεί ο τουρισμός από δυο νησιά«Ήμασταν ανέτοιμοι για τόσο μεγάλες ροές» παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με το προσφυγικό, αρνήθηκε ωστόσο ότι η κυβέρνηση υποτίμησε το πρόβλημα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στον Ενικό» στο Star, το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Τσίπρας απέρριψε την επιχειρηματολογία ότι ήταν η Τασία Χριστοδουλοπούλου και η ελληνική κυβέρνηση που, με τις δηλώσεις της, «κάλεσε» τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, διογκώνοντας το πρόβλημα.

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής, λέγοντας πως προειδοποιούσε για το φαινόμενο αυτό από την αρχή και γι' αυτό το λόγο είχε και την προνοητικότητα να δημιουργήσει, για πρώτη φορά, υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Ήταν διαφορετικά τα δεδομένα όταν έρχονται δέκα βάρκες το μήνα και διαφορετικά όταν έρχονται 100 βάρκες την ημέρα, φορτωμένες με παιδιά» υποστήριξε, για να διερωτηθεί: «Τι θέλατε να κάνουμε;» διερωτήθηκε.

Όπως είπε, το πάγιο αίτημα της Ελλάδας είναι να μετακινούνται οι πρόσφυγες κατευθείαν από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς η χώρα μας να αποτελεί σταθμό.

Για τις μετακινήσεις των προσφύγων σημείωσε πως η Ελλάδα γεωγραφικά είναι ο πιο εύκολος τρόπος, για να φτάσουν οι μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (σ.σ. δεν εξήγησε, ωστόσο, πώς, αφού ισχύει κάτι τέτοιο, τελικά η κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη για τόσο μεγάλες ροές).

Για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «είδαμε και πάθαμε να συμφωνήσει η Τουρκία στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ». «Αν η Τουρκία δεν συνεργαστεί, φοβάμαι ότι και με την παρουσία του ΝΑΤΟ ακόμη, δεν θα έχουμε μείωση των ροών» είπε και πρόσθεσε ότι η απόφαση της Συνόδου για το ΝΑΤΟ, ήταν μια απόφαση που κατοχύρωνε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Τόνισε πως η κυβέρνηση ουδέποτε ήταν αντίθετη στη συμμετοχή της Frontex και αποκάλυψε πως το ευρωπαϊκό αυτό όργανο ανταποκρίθηκε μόνο κατά το 1/3 των αιτημάτων που έκανε η Ελλάδα. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και είπε πως με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο τελειώνει το «blame game».

Για τις απειλές που δέχεται η χώρα για έξοδο από την Σένγκεν, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην περιθωριοποίηση της Ελλάδας, σε ένα τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό, αλλά και σε μία «de facto» παραδοχή στα κλειστά σύνορα.

Για το επεισόδιο με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως η κυβέρνηση απάντησε άμεσα στην Τουρκία πως δεν θα προσγειωθεί το αεροσκάφος στην Τουρκία και πως θα αλλάξουν δρομολόγιο.

Συνεχίζοντας για το προσφυγικό, είπε ότι, στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής, επιφυλάχθηκε για βέτο, ενώ ανέφερε ότι, πηγαίνοντας στην εκπομπή, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ, ο οποίος του εξέφρασε την στήριξή του για το προσφυγικό, επιχειρηματολογώντας ότι η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη.

Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, όσον αφορά στην αισιοδοξία του, είπε ότι το γεγονός της υποψηφιότητας των νησιωτών για το Νόμπελ Ειρήνης θα προσελκύσει τουρίστες στα νησιά το καλοκαίρι.

Ταυτόχρονα, παραδέχθηκε πως υπάρχει μία μείωση προκρατήσεων σε Σάμο και Χίο, αλλά δήλωσε πως η κυβέρνηση θα το παλέψει και πως δεν θα καταστραφεί ο τουρισμός από αυτό, ενώ αναγνώρισε ότι η Κως δεν συνεργάζεται (σ.σ. για το hotspot).

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/3/16 13:06

    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΡΑΤΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΡ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΔΕΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΝΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙΔΗΛ ΜΟΝΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ?ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΗΛ ΑΥΤΟΙ Θ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ Θ ΑΦΟΜΟΙΩΘΟΥΝ!!ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *