ροή ειδήσεων

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας


Το προσφυγικό και τους ανθρώπους που χάνουν την πατρίδα τους θα αναδείξει την 21η Μαρτίου
ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, που διοργανώνει ο Κύκλος Ποιητών, με σειρά εκδηλώσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης είναι και Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στη Στοά του Βιβλίου (ώρα 19:00), Έλληνες αλλά και ξένοι ποιητές θα διαβάσουν ποιήματά τους για τους πρόσφυγες.

Παράλληλα με την κεντρική εκδήλωση της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε πόλεις και νησιά της Ελλάδας, όπως και σε πολλές χώρες σε όλον τον πλανήτη, σε συνεργασία με το PEN International, το World Poetry Movement, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Δίκτυο Εθελοντών Refuges Welcome GR.

Οι άλλες ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης είναι τα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Καβάλα, η Καλαμάτα, η Καρδίτσα, η Κοζάνη, η Κομοτηνή, η Λάρισα, τα Λεχαινά, το Ναύπλιο, η Πάτρα, τα Τρίκαλα, η Τρίπολη, η Χαλκίδα και τα Χανιά.

Από τα νησιά συμμετέχουν η Κέα, η Κέρκυρα, η Κεφαλλονιά, η Λευκάδα, η Λέσβος, η Ρόδος, η Σάμος, η Σύρος και η Χίος. Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό, η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα γιορταστεί στην Ασία (Ινδία, Κίνα, Τουρκία), στην Αφρική (Γκάνα, Μαυριτανία), στην Ευρώπη (Βέλγιο, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Κροατία, Νορβηγία, Σερβία, Σλοβενία), καθώς και στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς, Κολομβία, Μεξικό, Περού).

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *