ροή ειδήσεων

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ… Τι Ψήφισαν και Σας Αποκρύπτουν Κυβέρνηση και Μνημονιακή «Αντιπολίτευση»


Εξαπατούν και εμπαίζουν τον Ελληνικό Λαό, διότι, σύμφωνα με όσα έχουν

ψηφίσει και προσυπογράψει, ούτε παράλληλο πρόγραμμα δύναται να υπάρξει, ούτε ουσιώδης διάλογος με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, αλλά ούτε και αλλαγή στο μίγμα πολιτικής, καθότι τα πάντα έχουν προκαθορισθεί στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου…



ΜΕΡΟΣ Α…

Για όσους γνωρίζουν το περιεχόμενο του τρίτου μνημονίου, το οποίο κυβέρνηση και μνημονιακή «αντιπολίτευση» ψήφισαν τον Αύγουστο του 2015, θυσιάζοντας τη χώρα και τους πολίτες της προς εξυπηρέτηση των ιδίων και των δανειστών και προς διάσωση του ευρώ και της ευρωζώνης (όχι της χώρας και του λαού), είναι προφανές, ότι κυβέρνηση και μνημονιακή «αντιπολίτευση» εξαπατούν συνειδητά τον ελληνικό λαό.

Γράφει ο Δημήτρης Κλούρας, Δικηγόρος, τέως Γ.Γραμματέας Δημόσιας Υπηρεσίας

ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Με το παρόν άρθρο μου θα πράξω όσα όφειλαν να πράξουν οι πολιτικοί, δηλαδή θα παραθέσω αυτολεξεί τις προβλέψεις του τρίτου μνημονίου σε σχέση με το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, υπογραμμίζοντας – τονίζοντας τα πλέον επίμαχα σημεία προς διευκόλυνση σας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα καταλάβει ο κάθε αναγνώστης το μέγεθος της εξαπάτησης και του εμπαιγμού του ελληνικού λαού σε σχέση με όσα ισχυρίζονται όλα τα μνημονιακά κόμματα (τα δύο κυβερνητικά κόμματα και τα μνημονιακά κόμματα της «αντιπολίτευσης») ως προς τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και το σχέδιο, που επιχειρεί να προωθήσει η κυβέρνηση.

Επίσης θα παραθέσω αυτολεξεί και επίμαχα αποσπάσματα της περίφημης πλέον συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015, η οποία προέκυψε μετά από δήθεν σκληρή 17ωρη μάχη του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές της χωρας και η οποία άνοιξε τον δρόμο για το τρίτο μνημόνιο και την πλήρη υποδούλωση της χώρας, κατά παράβαση των πάντων και ιδίως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.

Εάν μετά από τέτοια «μάχη» προκύπτουν τέτοια εξευτελιστικά και οδυνηρά για τη χώρα αποτελέσματα, τι χειρότερο θα προέκυπτε, εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδιδε την παραμικρή μάχη; Περίσσευσε πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού. ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ! Τέτοιου είδους σωτήρες να μας λείπουν…

Δεν θα αρκεσθώ όμως, να σας παραθέσω, προς δική σας διευκόλυνση, μόνο τα επίμαχα αποσπάσματα του μνημονίου για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε ότι ακριβώς προβλέπουν τα συγκεκριμένα κείμενα για όλα τα ρυθμιζόμενα σ’ αυτά θέματα (όχι μόνο για το ασφαλιστικό).

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από όσα προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα (Ν. 4336/2015 στις σελίδες 1020-1022 του ΦΕΚ Α’ 94/14-8-2015 – Το Μνημόνιο παρέχεται σε δεύτερο μέρος του Ν. 4336/2015, που αρχίζει από τις τελευταίες παραγράφους της σελίδας 985 του σχετικού ΦΕΚ):

«2.5.1. Συντάξεις»

«Οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις του 2010 και του 2012, εάν εφαρμοστούν πλήρως, θα βελτιώσουν σημαντικά τη μακροπρόθεσμη δραστηριότητα του συνολικού συνταξιοδοτικού συστήματος. Ωστόσο, το συνταξιοδοτικό σύστημα παραμένει κατακερματισμένο και δαπανηρό και απαιτεί σημαντικές ετήσιες μεταβιβάσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ως εκ τούτου απαιτούνται πολύ πιο φιλόδοξα μέτρα για την αντιμετώπιση των υφιστάμεων διαρθρωτικών προκλήσεων, καθώς και των πρόσθετων πιέσεων στο σύστημα λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι εισφορές έχουν μειωθεί λόγω των υψηλών επιπέδων ανεργίας καθ’ ην στιγμήν οι πιέσεις στις δαπάνες κορυφώθηκαν, καθώς πολλοί επέλεξαν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα. Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις, οι αρχές δεσμεύονται να εφαρμόσουν πλήρως τις υφιστάμενες μεταρρυθμίσεις και επίσης θα προβούν με περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης της τάξης του 1/4 του ΑΕΠ το 2015 και της τάξης του 1% του ΑΕΠ έως το 2016.

Μεταξύ άλλων, η δέσμη αποσκοπεί στη δημιουργία ισχυρών αυτοκινήτων για πρόωρη συνταξιοδότηση αυξάνοντας της κυρώσεις για την πρόωρη συνταξιοδότηση και καταργώντας σταδιακά τα κεκτημένα δικαιώματα συνταξιοδότησης πριν από τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης. Οι αρχές έχουν ήδη αυξήσει τις εισφορές υγείας των συνταξιούχων στο 6% για τις κύριες συντάξεις τους και εφάρμοσαν επίσης εισφορές υγείας ύψους 6% για τις επικουρικές συντάξεις.

από την 1η Ιουλίου 2015 θα υπαγάγουν στην ΕΤΕΑ, από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 όλα τα ταμεία επικουρικών συντάξεων και θα διασφαλίσουν ότι όλα τα επικουρικά συνταξιοδοτικά ταμεία θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τις ίδιες εισφορές. Από την 1η Ιανουαρίου 2015 θα παγώσουν τα μηνιαία εγγυημένα ανταποδοτικά όρια συντάξεων σε ονομαστικούς όρους μέχρι 2021 και εξασφάλισαν ότι όσοι συνταξιοδοτούνται και μετά τις 30 Ιουνίου 2015 θα έχουν πρόσβαση σε βασικές εγγυημένες συντάξεις με βάση τις εισφορές και με εισοδηματικά κριτήρια μόνο όταν θα έχουν συμπληρώσει την νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης, που είναι σήμερα τα 67 έτη.

Ως προαπαιτούμενο οι αρχές

1. θα αποσαφηνίσουν τους κανόνες επιλεξιμότητας για τις ελάχιστες εγγυημένες συντάξεις μετά το 67ο έτος 2. θα εκδώσουν όλες τις εγκυκλίους για να εξασφαλίσουν την εφαρμογή του νόμου του 2010 3. θα διορθώσουν τον ν. 4334/2015 με σκοπό, μεταξύ άλλων να εφαρμόσουν ορθά το πάγωμα των μηνιαίων εγγυημένων παροχών (αντί των εισφορών με κρατική επιχορήγηση) και να το επεκτείνουν στον δημόσιο τομέα 4. θα καταργήσουν βαθμιαία τα κεκτημένα δικαιώματα συνταξιοδότησης πριν από τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης και τις δυνατότητες πρόωρης συνταξιοδότησης, προσαρμόζοντας σταδιακά το όριο της νόμιμης ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, το αργότερο έως το 2022, ή στην ηλικία των 62 ετών και 40 έτη εισφορών, που θα ισχύει για όλους όσοι συνταξιοδοτούνται (εκτός από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και τις μητέρες που έχουν παιδιά με αναπηρία), με άμεση εφαρμογή…

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…)




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *