ροή ειδήσεων

Καιρός: Βροχές, χιόνια και σκόνη από την Αφρική – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα


Άστατος αναμένεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το σκηνικό θα «ντύσουν» χιόνια στα ορεινά, ενώ οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.


Αναλυτικά, για αύριο, Πέμπτη (17/03/2016) προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ και ανατολικοί νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο με την ιδία ένταση. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.


Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί. Η θερμοκρασία από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. στη δυτική και κεντρική Μακεδονία πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά ανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στο Ιόνιο. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Στις Κυκλάδες ο καιρός γενικά αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα ασθενών βροχών στα δυτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παρασκευή (18-03) στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις αυξημένες στα κεντρικά και νότια με τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ που από τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίους νοτιοανατολικούς τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο (19-03) στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Κυριακή (20-03) λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (21-03) και την Τρίτη (22-03) λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίους με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *