ροή ειδήσεων

Ο Πούτιν πίσω απο την ανακήρυξη της Κουρδικής ημιαυτόνομης περιοχής στη Συρία. Οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να έχουν αντίρρηση


Μόλις τέσσερις ημέρες μετά την απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επαναχάραξε τον Συριακό χάρτη ιδρύοντας την πρώτη ημι αυτόνομη περιοχή της.

Πηγές πληροφοριών της DEBKAfiles αναφέρουν ότι το χέρι του Ρώσου ηγέτη ήταν πίσω από τη δημιουργία της συριακής κουρδικής ομοσπονδιακής περιοχής στις 17 Μαρτίου, σε μια συνάντηση των Κούρδων ηγετών της Δημοκρατικής Ένωσης Κόμματος στην συριακή πόλη της Rmeilan.

Η νέα αυτόνομη αυτή οντότητα καλύπτει τρεις υπό κουρδικό έλεγχο θύλακες (ΣΣ δες εικόνα παραπάνω) ::.

Οι Κούρδοι της Συρίας αναμένεται το επόμενο διάστημα να πολεμήσουν, με τη ρωσική υποστήριξη, για να ενώσουν τους τρεις θύλακες σε ένα συνεχόμενο αυτόνομο έδαφος 500 χιλιομέτρων, δίπλα στα τουρκικά σύνορα.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε επανειλημμένα ότι η Άγκυρα δεν θα ανεχτεί τη δημιουργία αυτοδιάθεσης των Κούρδων στη Συρία και θα στείλει το στρατό του κατά μήκος των συνόρων για να το αποτρέψει.

Οι πηγές μας αναφέρουν ότι ο Πούτιν διαβεβαίωσε τους Κούρδους ηγέτες ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία θα είναι εκεί για να υπερασπιστεί την νέα περιοχή, εάν η Τουρκία εισέβαλε.

Ο Ερντογάν προσπάθησε να επιστρατεύσει την κυβέρνηση Ομπάμα για την ανάληψη δράσης για την αποτροπή των Κούρδων από το βήμα του να κηρύξουν την αυτονομία τους. Αλλά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε μόνο στην κουρδική πρωτοβουλία μετά το συμβάν. "Δεν υποστηρίζουμε την δημιουργία , ημιαυτόνομης ζώνης στο εσωτερικό της Συρίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ John Kirby Πέμπτη το βράδυ"Ολόκληρη, ενωμένη, Συρία -. Αυτός είναι ο στόχος".

Η νέα κουρδική ομοσπονδιακή περιφέρεια αποδεικνύεται ότι είναι η πρώτη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη βόρεια Συρία, πράμα το οποίο οι ΗΠΑ, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία καιρό υποστήριζαν, αλλά η οποία έχει έρθει τελικά σε λειτουργία υπό την ρωσική αιγίδα.

Ο Πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ, σύμμαχος της Μόσχας, αντιτάσσεται σθεναρά στην κουρδική κίνηση, ως το πρώτο βήμα για την διάλυση της χώρας σε εθνοτικές ή θρησκευτικές ομοσπονδιακές οντότητες.

Αλλά ο Άσαντ είναι ανήμπορος να αντεπιτεθεί ή να βομβαρδίσει τις κουρδικές θύλακες όταν η Μόσχα βρίσκεται από πίσω τους και μερικά ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη παραμένουν στη Συρία για τυχόν απρόβλεπτες καταστάσεις.

.... Σε κάθε περίπτωση, Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως ο υφυπουργός Τζον Κέρι, έχουν μιλήσει ελεύθερα στους ηγέτες της Μέσης Ανατολής για μια ομοσπονδιακή λύση για τη Συρία, σαν το PlanΒ της Ουάσιγκτον , αν οι τρέχουσες συνομιλίες μεταξύ των πλευρών στη Γενεύη δεν καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με μια πολιτική λύση για τον τερματισμό του καταστρεπτικού πόλεμου των πέντε ετών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *