ροή ειδήσεων

Τρεις μέρες έκθετοι στο Μαξίμου με τον Καρανίκα


Κανείς δεν υπερασπίστηκε την επιλογή - Συνεχίζεται το παραλήρημα στο διαδίκτυο - Την αποπομπή του ζητά η αντιπολίτευση...



Φάρσα ενόψει τριωδίου ή επιπολαιότητα εκ μέρους της κυβέρνησης;

Η δημοσίευση του διορισμού του Νίκου Καρανίκα ως συμβούλου του πρωθυπουργού και πολύ περισσότερο οι πληροφορίες που ακολούθησαν για το «πλούσιο βιογραφικό» του έρχονται να ενισχύουν όσους εκφράζουν έντονες ανησυχίες συνολικά για τις κυβερνητικές επιλογές σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

«Είστε κυβέρνηση φάρσα» είπε εύστοχα ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος για να προσθέσει πως «όσα παρακολουθούμε θα ήταν για γέλια αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική».

Οντως, αυτή η απίθανη προσωπικότητα θα ήταν ένας ευχάριστος, γραφικός, χαρακτήρας της ιντερνετικής μεθορίου. Επιλέχθηκε όμως ως ειδικός σύμβουλος πολιτικής στρατηγικής. «Είναι κυβέρνηση Νικος Καρανίκας» σχολίασε επίσης εύστοχα ένας άλλος βουλευτής για να πείσει του συνομιλητές του πως ο διορισμός του στο Μέγαρο Μαξίμου ως ειδικός σε θέματα στρατηγικής δεν αποτελεί ένα «ρουσφέτι» αλλά συμβολίζει σχεδόν τέλεια το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής.

Η ΝΔ κάνει λόγο για «ανεκδιήγητη επιλογή» ζητώντας από την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον διορισμό του ενώ ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας μιλώντας στην Βουλή εξέφρασε το ερώτημα που μάλλον απασχολεί και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού: «μα είστε με τα καλά σας; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;».

Την ίδια ώρα στο twitter και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα έχει στηθεί πάρτι διαρκείας. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως κανείς δεν ξέρει με ποια προσόντα διορίστηκε μετακλητός στο Μαξίμου ο άνθρωπος αυτός και πληρώνεται ήδη από τον ελληνικό λαό (για να προσφέρει άραγε ποιες υπηρεσίες;) αλλά η πολύ... ιδιαίτερη προσωπικότητά του, τα κείμενά του, τα tweets του και τα post στο facebook που έχει κάνει, που ξεσήκωσαν θύελλα σχολίων και ατέλειωτη πλάκα.

Γιατί πώς αλλιώς, εκτός από το να το ρίξει στην πλάκα, μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει έναν αρνητή στράτευσης, που μάλιστα έχει για το λόγο αυτό συλληφθεί, ο οποίος δεν είναι καθόλου... αρνητής στο να διοριστεί δημόσιος υπάλληλος, και μάλιστα στην «καρδιά του κράτους»; Πώς να αντιμετωπίσει τον σύμβουλο στρατηγικής μιας χώρας, μιας δυτικής, ευρωπαϊκής χώρας, που θεωρεί «έργο τέχνης» την 11η Σεπτεμβρίου; Πώς να «χωνέψει» πως το μόνο του προσόν για να εισπράττει μισθό περίπου 2.000 ευρώ είναι η φιλική του σχέση με τον πρωθυπουργό;

Ο ίδιος ο Νίκος Καρανίκας, που έχει γίνει από τα πρώτα θέματα της επικαιρότητας το τελευταίο διήμερο, επέλεξε να απέχει μεν από το Twitter, όπου γίνεται το... μεγάλο πανηγύρι και αποφάσισε να δηλώσει το «παρών» μέσω facebook, όπου τα πράγματα στο προφίλ του είναι περισσότερο ελεγχόμενα. Το βράδυ της Τετάρτης λοιπόν, ανέβασε μια είδηση από το left.gr, που αφορούσε στα tweets που ανέβηκαν από τον πρωθυπουργικό λογαριασμό για το προσφυγικό. Έλαβε μάλιστα και σχόλια συμπαράστασης από φίλους του, του τύπου «μη μασάς, είμαστε μαζί σου»...

Την έντονη προσωπικότητά του, σκιαγράφησε σε κείμενο που ανέβασε στο Popaganda.gr o δημοσιογράφος Άρης Καραμπεάζης από την Θεσσαλονίκη. Σε αυτό ασκεί άδολη μεν, αλλά σκληρή κριτική στον Καρανίκα, τον οποίο γνωρίζει εδώ και είκοσι χρόνια, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι δεν είναι κολλητός του, δεν κάνουν παρέα και δεν επικοινωνούν καν σε τακτική βάση.

Θυμάται φυσικά το βράδυ που οι «Τρύπες» και άλλα συγκροτήματα έδωσαν συναυλία συμπαράστασης για τον νέο πρωθυπουργικό σύμβουλο, ο οποίος τότε αρνιόταν την στράτευση.
Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να καταθέσει την δική του άποψη με φράσεις όπως αυτή στην οποία σχολιάζει την φιλία Τσίπρα-Καρανίκα: «Έμαθα ότι ο Καρανίκας με τον Τσίπρα υπήρξαν και είναι κολλητοί. Στην υπόθεση «δείξε μου τους φίλους σου…» δυσκολεύτηκα να διαλέξω πλευρά για να επιβεβαιώσω η να διαψεύσω το πόρισμα της ρήσης».

Συνεχίζοντας πιο κάτω γράφει αναρωτώμενος: «Ο Καρανίκας σύμβουλος πρωθυπουργού; Κάτι θα πρέπει να κάνει λάθος ο Νίκος. Αναπαράγει μεν σε fast forward τον Λένιν και τον Μαρξ για μας τους αρχάριους, αλλά ποια η χρηστική αξία μιας τέτοιας ικανότητας στο και πέντε της εξουσίας;».

Δεν διστάζει πάντως να «στολίσει» με τα όσα γράφει παρακάτω τον νέο σύμβουλο: «Θεωρώ ότι ο Νίκος έπρεπε να το σκεφτεί σοβαρά αυτό. Υποψιάζομαι ότι παραμένει ένας ειλικρινής σε προθέσεις αντιεξουσιαστής, που νομίζει ότι θα ξεγελάσει το σύστημα, παρότι υποχρεώνομαι να ανησυχήσω για το αν βρίσκεται πλέον σε αμηχανία ή σε αλλαγή πλεύσης. Με χίλια ζόρια και με δέκα χιλιάδες σφάλματα, όμορφα πάντως τοποθετημένα στην άρτια θεωρητική του κατάρτιση, ο Νίκος εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προς όφελος Τσίπρα, αλλά δεν το καταφέρνει και δεν πείθει.

Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Καταλήγει σε διαλεκτική τύπου ΚΝΕ και ξαφνικά χάνει και την γοητεία της αυτόματης αριστερής σκέψης του. Αλλά από εκεί μέχρι το σύμβουλος πρωθυπουργού δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος».

Στην ερώτησή του αν ο Καρανίκας που γράφει στο βιογραφικό του ότι «η καριέρα είναι χολέρα» έκανε τελικά καριέρα η απάντησή του είναι καταλυτική: «Ως ένα σημείο, ίσως και να νόμισε ότι το κατάφερε, κινούμενος σε έναν μικρόκοσμο επαρχιακού κομματισμού, και προφανώς αρνούμενος να συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος γύρω του (ο κολλητός του ο Αλέξης και οι πέριξ αυτού στο πεδίο δράσης πέριξ της πρωτευούσης) κινούνται ήδη προς κάπου αλλού. Τελικά απέτυχε στο να μην κάνει καριέρα, αλλά και επιβεβαιώθηκε ως προς τις συνέπειες της. Η καριέρα, και δη η πολιτική καριέρα, σε θέλει να είσαι κάργα λέρα για να φτάσεις μέχρι το πολυπόθητο τέρμα. Γνωστά αυτά ασφαλώς. Και λέρα στην πολιτική γίνεσαι ακόμη και εκ του αποτελέσματος, ακόμη και από ελαφρά-ελαφρότατη αμέλεια. Δεν απαιτείται καμία γνώση ή δόλος. Σε αυτό ας είμαστε ειλικρινείς».

Κλείνοντας το πολύ προσωπικό του κείμενο ο δημοσιογράφος προτείνει την δική του ιδανική λύση στον Καρανίκα μετά τον σάλο που ξέσπασε: «Μόνη του ελπίδα είναι μάλλον το να σηκωθεί να φύγει έγκαιρα, και από αρνητής στράτευσης να γίνει -όψιμος έστω- αρνητής της εξουσίας, που αληθινά του παραδόθηκε και αυτού…».







στις 5:16

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/3/16 18:13

    TI AΣΧΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/3/16 20:21

    Τσίπρα έτσι να προχωράς, μετά τον σερβιτόρο Καρανίκα βάλε και καμιά καθαρίστρια στο υπουργείο οικονομικών και κανέναν οδοκαθαριστή στο υπουργείο άμυνας....... α, ξέχασα και κανέναν οικοδόμο στο υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων έτσι για να κλείσει ο κύκλος της απύθμενης ανεπάρκειάς σας εκεί στην κυβέρνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/3/16 20:23

    Να δούμε ποιός από την κυβέρνηση θα πάρει επάξια το Νόμπελ "μαλακίας"!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *