ροή ειδήσεων

ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΙΔΡΥΟΥΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ - ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ.

ΔΕΞΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.



Μόνο με σταυρωμένα τα χέρια δεν κάθονται το τελευταίο διάστημα οι εκπρόσωποι της λαϊκής Δεξιάς, που βλέπουν ότι η κεντρώα στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν τους ταιριάζει και θέλουν να συστήσουν έναν φορέα με καθαρά δεξιά χαρακτηριστικά, που θα μπορεί να εκφράσει το τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια».


Στις συζητήσεις που γίνονται πρωτοστατούν ο Γιώργος Καρατζαφέρης με τον ΛΑΟΣ, ο Νίκος Νικολόπουλος με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και ο Βασίλης Καπερνάρος με τις «ΡΙΖΕΣ». Ολο το προηγούμενο διάστημα, με πρωτοβουλία του Νίκου Νικολόπουλου, έγιναν συναντήσεις σε μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα, όπου συμμετείχαν πολλοί από τη λεγόμενη δεξιά πτέρυγα.


Οι συναντήσεις, εκτός από την Αθήνα, έλαβαν χώρα σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αλεξανδρούπολη και Σπάρτη. Ο Νίκος Νικολόπουλος, εξάλλου, έχει ασκήσει δημόσια σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως ταυτίζεται με τη διαπλοκή, που χρεοκόπησε την Ελλάδα στη μεταπολίτευση.


Την ίδια ώρα, είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και συζητούν το ενδεχόμενο της κοινής καθόδου τους στις εκλογές με έναν συνασπισμό κομμάτων. Το κόμμα θα έχει καινούργιο όνομα, κρατώντας την αυτονομία των «συνιστωσών» που θα συμμετέχουν, αφού, όπως λένε οι πληροφορίες, ο καθένας θα φοράει «τα δικά του ρούχα». Οι συζητήσεις που γίνονται όλο αυτό το διάστημα κινούνται στους άξονες μιας συμμαχίας που θα έχει στο στόχαστρο τη διαπλοκή των ΜΜΕ, την οποία ο κ. Νικολόπουλος χτυπάει με κάθε ευκαιρία.


Στο ιδεολογικό κομμάτι ο στόχος είναι να έχει κοινωνικό πρόσημο υπέρ των αδυνάτων και των στρωμάτων που επλήγησαν σε όλα τα επίπεδα από τα τρία συναπτά μνημόνια των Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι πως, όπως λένε στο «S» κορυφαία στελέχη που συμμετέχουν στις διεργασίες, δεν μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει λόγο για «μεταεθνική Ευρώπη», καθώς οι ίδιοι στοχεύουν σε μια Ευρώπη των εθνών.


Στην εξίσωση αυτή συμμετέχει ο Βασίλης Καπερνάρος με το κόμμα του «ΡΙΖΕΣ», ο οποίος ωστόσο παίρνει σαφείς αποστάσεις από προσωποκεντρικά σχήματα και δηλώνει στους συνομιλητές του πως το όλο εγχείρημα πρέπει να έχει ως επίκεντρο το «εμείς» και την «ομοψυχία για τη σωτηρία της πατρίδας».


Ο πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. θεωρεί πως έχουν ξεπεραστεί τα διλήμματα Αριστερά-Δεξιά και ο στόχος είναι «η σωτηρία των παιδιών που πάνε σήμερα σχολείο». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως είναι ανοιχτός σε συζητήσεις τόσο για το υπό σχηματισμό κόμμα όσο και με ανθρώπους από τη Ν.Δ. – αλλά, όπως τονίζει με νόημα, αυτό είναι θέμα της νέας ηγεσίας του κόμματος και όχι δικό του.


Ο κ. Καπερνάρος, ωστόσο, διατηρεί σταθερή επικοινωνία και με τους κ. Νικολόπουλο και Καρατζαφέρη, χωρίς αυτό να έχει μετουσιωθεί σε κάποια συμφωνία. Πάντα από τις συζητήσεις για νέο δεξιό κόμμα δεν λείπει και το όνομα του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/3/16 18:24

    Καρατζαφέρη, το "δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" μάλλον δεν το ξέρεις αλλά δεν πειράζει ποτέ δεν ήσουν σοφός οποτε θα φας ξανά χυλόπιτα. Οσο για την πατρίδα, ούτε αυτήν σκεφτόσουνα όταν έκανες τις οφσορ εταιρίες κτλ..... όσο για την θρησκεία, τι να πούμε και συ εβραιοπροσκυνημένος είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *