ροή ειδήσεων

Στηρίζει τη «Φλόγα» ο Κολοσσός Ρόδου


Τις έντονες κοινωνικές ευαισθησίες τους αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά στον Κολοσσό Ρόδου, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της «Φλόγας».

Οι νησιώτες στέκονται στο πλευρό του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια και, μάλιστα, στον εντός έδρας αγώνα τους με την Καβάλα το Σάββατο (19/03, 17.00) στο Βενετόκλειο για την 23η αγωνιστική της Basket League θα φιλοξενήσουν νεαρό αθλητή της «Φλόγας», ο οποίος ανήκει παράλληλα και στα τμήματα υποδομής τους.

Η ανακοίνωση: «Ο Κολοσσός H Hotels στον αγώνα απέναντι στην Καβάλα, το Σάββατο 19/03/16 και ώρα 17.00 στο Βενετόκλειο, φιλοξενεί και στηρίζει τη «Φλόγα», σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια. Νεαρός αθλητής της «Φλόγας» από τις ακαδημίες του Κολοσσού θα δώσει το παρών με την ομάδα μας.

Συνοπτικά το έργο της «Φλόγας»: Η «Φλόγα» είναι πανελλήνιος σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο και εκπροσωπεί χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία στις μεγαλύτερες πόλεις. Αποκλειστικές πηγές χρηματοδότησης οι δωρεές των μελών της και των χιλιάδων ευαισθητοποιημένων φίλων και φορέων. Από το 1982 που ιδρύθηκε η «Φλόγα» έχει να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα πλούσιο κοινωνικό έργο το οποίο περιλαμβάνει…

-Ίδρυση και λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας οικογενειών από όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα τα παιδιά υποβάλλονται σε θεραπεία στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας.
-Εφαρμογή προγράμματος νοσηλείας στο σπίτι, σε συνεργασία με τα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων, με στόχο την ποιότητα ζωής των παιδιών που κατοικούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής και των οικογενειών τους στη διάρκεια της θεραπείας.
-Συνεχή βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και ιατρικής φροντίδας των παιδιών στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων με προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας, χρηματοδότηση πρόσληψης ιατρών, δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο Νοσοκομείο Παίδων Π.&Α. Κυριακού, ανακαινίσεις ολόκληρων τμημάτων στο νοσοκομείο Αγία Σοφία κ.ά., προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων.
-Ψυχοκοινωνική υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους με τη βοήθεια εξειδικευμένων ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.
-Κάλυψη ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων που δεν καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία και οικονομική στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.
-Διοργάνωση εκδηλώσεων για την ψυχαγωγία των παιδιών. Συνεργασία με την κατασκήνωση Barretstown στην Ιρλανδία και την Dynamo στην Ιταλία για τη φιλοξενία παιδιών κάθε καλοκαίρι.
-Δημιουργία και κατασκευή από παιδιά, γονείς και εθελοντές σε όλη την Ελλάδα χειροτεχνημάτων, τα οποία περιλαμβάνουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες, κεντήματα, μπομπονιέρες γάμου και βάφτισης και πλήθος άλλων χειροτεχνημάτων, προκειμένου να στηρίξουμε οικονομικά τα προγράμματά μας.
-Συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και αντίστοιχους συλλόγους του εξωτερικού.
-Συνεχή προσπάθεια ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης γύρω από τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας για να διαλυθούν οι προκαταλήψεις.
Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια: Αιγίου 6-8, Γουδή. Τηλ.: 2107485000. Φαξ: 2107772421. E-mail :floga@floga.org.gr. Μάθετε περισσότερα για την Φλόγα: http://www.floga.org.gr/».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *