ροή ειδήσεων

Οι Γερμανοί τουρίστες αξιολογούν θετικά την Ελλάδα


Σε καλά επίπεδα συνεχίζουν να κινούνται οι κρατήσεις των Γερμανών ταξιδιωτών για θερινές διακοπές στην Ελλάδα παρά την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, εν αντιθέσει με το τι συμβαίνει σε Αίγυπτο, Τυνησία και Τουρκία, όπου έχουν μειωθεί κατά 40% συγκριτικά με πέρυσι αντανακλώντας τις ανησυχίες των τουριστών για την ασφάλεια.


Σε κατάρρευση το τουριστικό προϊόν σε Αίγυπτο, Τυνησία και Τουρκία

Αυτά ανακοίνωσε χθες ο γερμανικός ταξιδιωτικός σύνδεσμος DRV, με τον πρόεδρό του Νόρμπερτ Φίμπιγκ να δηλώνει σε δημοσιογράφους πως «υπάρχουν κάποια νησιά που έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα, όπως η Λέσβος και η Κως, αλλά συνολικά βλέπουμε μια αξιοπρεπή ανάπτυξη στην Ελλάδα».

Την ίδια στιγμή πάντως προορισμοί που ήταν κάποτε δημοφιλείς, όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία, έχουν υποστεί μια σειρά επιθέσεων αναγκάζοντας εταιρείες ταξιδίων όπως η TUI και η Thomas Cook να αναζητήσουν εναλλακτικούς προορισμούς. «Συνολικά οι κρατήσεις αυτή τη στιγμή καταγράφουν μονοψήφιο ποσοστό μείωσης και αυτή η πτώση οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε κρατήσεις σε αυτές τις αγορές που δεν είναι ικανοποιητικές» δήλωσε ο Φίμπιγκ. Ο πρόεδρος του DRV είπε ωστόσο ότι οι κρατήσεις γι' αυτούς τους προορισμούς είχαν βελτιωθεί σημαντικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ αναμένει ράλι τις επόμενες εβδομάδες. «Ο στόχος μας είναι οι κρατήσεις συνολικά να μην κινηθούν σημαντικά χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2015. Αλλά αυτό εξαρτάται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το πώς θα εξελιχθούν αυτές οι τρεις αγορές, ιδιαίτερα η Τουρκία και η Αίγυπτος» είπε.


Η βαρύτητα των Γερμανών τουριστών στο ελληνικό προϊόν

Οι Γερμανοί τουρίστες αποτελούν διαχρονικά τους μεγαλύτερους "πελάτες" του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Για του λόγου το αληθές πέρυσι επισκέφθηκαν τη χώρα 2,810 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες, αριθμός αυξημένος κατά 14,3% σε σχέση με το 2014.

Η αύξηση αυτή είχε άμεση θετική επίπτωση και στις εισπράξεις. Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 13,6% σε σχέση με το 2014 και ανήλθαν στα 2,266 δισ. ευρώ.

Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τον Δεκέμβριο οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 13,5% και διαμορφώθηκαν στα 19 εκατ. ευρώ παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 20% και διαμορφώθηκαν στους 30 χιλιάδες ταξιδιώτες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *