ροή ειδήσεων

Greenpeace: Οικογένειες της Ρόδου χαμογέλασαν χάρη στον ήλιο


Μήνυμα ελπίδας από τη Ρόδο στέλνει η Greenpeace, με την εγκατάσταση δωρεάν φωτοβολταϊκών συστημάτων σε σπίτια οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Οι δυο πρώτες οικογένειες, από τις επτά συνολικά, κατοικούν στα χωριά της Ρόδου, Ψίνθος (3kW) και Παραδείσι (2 kW), και έχουν ήδη τα συστήματα τους και πρόσβαση στη καθαρή ενέργεια από τον ήλιο.

Η σχετική ανακοίνωση της Greenpeace

Πριν από λίγες μέρες, ξεκινήσαμε τις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στην Ρόδο ​σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη και μπορούν πλέον να βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία. Πολύτιμους βοηθούς είχαμε μαθητές από λύκεια της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν σε σεμινάριο που διοργανώσαμε για την ηλιακή ενέργεια και ήρθαν να τη ζήσουν από πρώτο χέρι!

Η Φιλία Πάττα και ο 5χρόνος γιoς της, Χρήστος, από το Παραδείσι είναι η πρώτη οικογένεια που έχει πλέον πρόσβαση στην καθαρή ενέργεια από τον ήλιο.

Η οικογένεια Μαστή από την Ψίνθο είναι η δεύτερη οικογένεια που μπορεί πια να παράγει το δικό της ρεύμα από τον ήλιο. «Δεν θέλω στη ζωή μου το πετρέλαιο και το λιγνίτη που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ. Θέλω να στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές, όπως ο ήλιος και ο αέρας, που είναι και το μέλλον μας» μας είπε η μητέρα της οικογένειας, Φωτεινή Τριομμάτη Μαστή.

Όταν επενδύεις στην ηλιακή ενέργεια, αφήνεις πίσω τις σκιές και ξαναβγαίνεις στο φως. Φέρνεις πίσω την ελπίδα σε ένα νησί και σε μία χώρα που είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση και προσπαθεί απεγνωσμένα να τα καταφέρει. ​Αυτό ακριβώς κάνουμε με τις δράσεις μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Θα στηρίξεις και εσύ αυτή την προσπάθεια;

Newsroom Αθήνα 9.84

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *