ροή ειδήσεων

Ρεκόρ, «αντίο» και... Κυπελλούχος Παναθηναϊκός! (pics)


ΦΑΡΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 54-101



ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΕΛΙΟΥ

Ήταν ίσως ο πιο... προβλέψιμος τελικός, αφού η διαφορά ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Φάρο της Α2 είναι τεράστια. Ακόμα και έτσι όμως αποδείχθηκε ένας ιδιαίτερος τελικός κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 101-54 και κατέκτησε το 17ο τρόπαιό του στο θεσμό, ωστόσο τα επόμενα χρόνια αυτό το παιχνίδι θα μνημονεύεται για πολλά περισσότερα πράγματα. Είτε αυτά έχουν να κάνουν με ρεκόρ είτε με... αναμνήσεις!

Και μόνο το γεγονός πως ήταν ο τελευταίος τελικός τόσο για τον Δημήτρη Διαμαντίδης όσο και για τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Εθνική -και αρχηγό της- Μιχάλη Κακιούζη αρκεί για να αποκτήσει τη δική του θέση στην ιστορία.

Παράλληλα θα μνημονεύεται για την ατμόσφαιρα που υπήρξε στι γήπεδο, και η οποία σε γενικές γραμμές, με εξαίρεση δηλαδή το ένα καπνογόνο που άναψε και τα πολλά υβριστικά συνθήματα, ήταν εξαιρετικά με πολλά παιδιά και από τις δύο πλευρές που έδειξε το δρόμο για το υπό ποιο κοινό θα πρέπει να γίνονται τέτοια παιχνίδια. Και θα πρέπει να γίνει ακόμα και όταν αντίπαλος δε θα είναι μία ομάδα από μικρότερη κατηγορία και με μικρό πυρήνα κόσμου.





Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός σημείωσε και πάλι 100άρα σε τελικό μετά από 28 χρόνια και το 110-70 του 1987 ανάμεσα στον Άρη και τον Πανελλήνιο (της Α2!). Παράλληλα με το +49 έσπασε και το ρεκόρ των 40 πόντων από εκείνο το παιχνίδι. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί πως ο παρά ένα πόντο ο Παναθηναϊκός θα είχε το ίδιο παθητικό για τρίτο συνεχόμενο τελικό! Είχε δεχθεί 53 από τον Απόλλωνα και τον Άρη και δέχθηκε 54 από τον Φάρο.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν παράσταση για έναν ρόλο από το ξεκίνημα με τους «πράσινους» να πατάνε γκάζι από την αρχή και να φτάνουν ακόμα και στο +51 (45-96 στο 36').

Τα δεκάλεπτα: 12-31, 26-57, 38-76, 54-101

ΦΑΡΟΣ (Πολέμης): Καράμπουλας 11 (1), Μπατής 2, Κατούφας 2, Παπαμακάριος 5 (1), Σκορδίλης 14, Παπαδόπουλος 2, Κουντουράς, Πετροδημόπουλος 4, Λιακόπουλος 4, Αγγελόπουλος 7 (1), Κομποδιέτας 3 (1), Κακιούζης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς 13 (2), Γελντέιν 11 (2), Γκιστ 13 (1), Καλάθης 9 (1), Παπαγιάννης 12, Χέινς 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 6, Μποχωρίδης 9 (2), Φώτσης 4, Ρατούλιτσα 3, Διαμαντίδης 8 (2), Κούζμιτς 5.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *