ροή ειδήσεων

Φάκελος «Play-offs Basket League»: Έξι μνηστήρες... για 4 θέσεις! (pics)


Η κανονική περίοδος της Basket League βαίνει προς το τέλος της, με τα «μέτωπα» της κορυφής
και του υποβιβασμού να έχουν, λίγο-πολύ, ξεκάθαρα φαβορί και αουτσάιντερ, με την κατάσταση να διαφοροποιείται δύσκολα. Ο Ολυμπιακός, δείχνει πως μάλλον δε θα αποχωριστεί την κορυφή, αν δεν κάνει ήττα εκτός προγράμματος και, πολύ περισσότερο, στην περίπτωση που περάσει από το «Αλεξάνδρειο». Ο Άρης, μετά την ήττα της ΑΕΚ στο Ρέθυμνο, μοιάζει να μην χάνει την πολύτιμη τρίτη θέση, ενώ ο Αρκαδικός μπορεί να κέρδισε τα Τρίκαλα, αλλά παραμένει σε μειονεκτική θέση στην υπόθεση της καθόδου προς την Α2.

Το ενδιαφέρον, λοιπόν, επικεντρώνεται στο ποιος θα προλάβει να κλείσει... τελευταίος την «πόρτα» των play-offs. Είναι αλήθεια, ότι η 23η αγωνιστική άλλαξε μερικά δεδομένα και πρόσθεσε στις ήδη υποψήφιες ομάδες άλλη μία, έστω κι αν δεν ξεκινάει από καλύτερη αφετηρία, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ο λόγος γίνεται για το Λαύριο, το οποίο με το «διπλό» στην Πυλαία εξασφάλισε την παραμονή του και πλέον ουδέν άγχος διαθέτει, απέχοντας δύο νίκες από την οκτάδα. Ας δούμε, όμως, λίγο καλύτερα τα δεδομένα που ισχύουν.

Κολοσσός Ρόδου (11-12)

Η νίκη με την Καβάλα ήταν μάλλον αναμενόμενη στο «Βενετόκλειο», με τους Ροδίτες να «καίνε» ουσιαστικά το τελευταίο «χαρτί» του συγκροτήματος του Στιβ Γιατζόγλου. Το κέρδος, όμως, είναι «τριπλό», αφού πέραν της επιτυχίας, επωφελήθηκαν της ήττας του ΠΑΟΚ από το Λαύριο, ενώ περιμένουν την πολύ πιθανή ήττα της Κηφισιάς στο ΣΕΦ, για να βρεθούν μόνοι στην πέμπτη θέση και σε απόσταση μιας νίκης από τους δύο προαναφερθέντες συνδιεκδικητές της, όσο και από το Ρέθυμνο. Άλλα τρία θετικά «σημάδια» για το υποδειγματικό σύνολο του Άρη Λυκογιάννη, είναι το γεγονός ότι έχουν υπέρ τους τη διαφορά, τόσο με τον «Δικέφαλο του Βορρά» όσο και τους Κρητικούς, ενώ έχουν να υποδεχθούν την ομάδα των Βορείων Προαστίων την προτελευταία αγωνιστική, έχοντας να καλύψουν διαφορά οκτώ πόντων, αλλά έχοντας αποδείξει ότι η έδρα τους είναι αρκετά δυνατή για να τη γυρίσει. Μοναδικό «πλην», είναι τα άλλα δύο ματς του προγράμματός τους, αφού έχουν να πάνε τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στο «Αλεξάνδρειο», για να τεθούν αντιμέτωποι με ΑΕΚ και Άρη αντίστοιχα. Είναι πιο δύσκολο σε σχέση με τον ΠΑΟΚ που δε συναντά κάποιο ντέρμπι, αλλά ίσο με της Κηφισιάς που την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό. Αν σκεφτεί κανείς και την πιο σταθερή εικόνα που παρουσιάζουν οι Δωδεκανήσιοι, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι, τη δεδομένη στιγμή, έχουν τον πρώτο λόγο.



Κηφισιά (10-12)*

Μερικές ήττες στα τελευταία παιχνίδια της, την έβγαλαν από την άνεση της 5ης θέσης, όπου φαινόταν να καταλήγει ένα μήνα νωρίτερα. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, πως δεν μπορεί να επανέλθει σε αυτήν, αφού έχει την ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ υπέρ της, ενώ θα έχει να διαχειριστεί στη Ρόδο μια διαφορά οκτώ πόντων απέναντι στον Κολοσσό. Μοναδικό «μελανό» σημείο, είναι η διαφορά 13 πόντων που έχει να καλύψει κόντρα στο Ρέθυμνο, αλλά ίσως να την απασχολήσει μόνο το να πάρει το αποτέλεσμα, αφού έχει πιο βατό πρόγραμμα από τους Κρητικούς. Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου, πριν υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική, με τον οποίο βέβαια θα παλέψει, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα εντός έδρας ματς, θα φιλοξενήσει αρχικά το Ρέθυμνο και την προτελευταία αγωνιστική θα πάει στην πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου. Μέσες-άκρες, κριτήριο για την κατάκτηση ή μη της πέμπτης θέσης, θα είναι τα αποτελέσματα των δύο επόμενων παιχνιδιών. Αν, πάλι, δεν καταφέρει να κερδίσει κανένα εξ αυτών, τότε μπλέκει σε περιπέτειες, μιας και έχει χαμένες τις ισοβαθμίες με Απόλλωνα Πατρών και Λαύριο, από τους οποίους απέχει μία και δύο νίκες αντίστοιχα, αλλά εκείνοι με τη σειρά τους περιμένουν στη «γωνία».

(*) Εκρεμμεί ο αγώνας του ΣΕΦ (21/3) με τον Ολυμπιακό



ΠΑΟΚ (10-13)

Τα τελευταία επτά χρόνια, έχουν γίνει... υπερβάσεις επί υπερβάσεων με τον Σούλη Μαρκόπουλο στον πάγκο, αλλά κάποια στιγμή είναι λογικό ο πολύπειρος προπονητής να μη βρίσκει άλλους «λαγούς» να βγάλει από το «καπέλο». Τα «σοκ» είναι απανωτά φέτος για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ξεκινώντας για ένα καλό πλασάρισμα στην πεντάδα, έφτασε να διεκδικεί τη θέση του σε αυτή χωρίς να έχει αβαντάζ, αφού πρέπει να περιμένει δύο ήττες του Κολοσσού (έχει χαμένη τη μεταξύ τους διαφορά) και να κάνει ταυτόχρονα ένα δικό του «3 στα 3», επουλώνοντας τις «πληγές» του Λαυρίου. Το ακόμη χειρότερο, είναι ότι δεν έχει ούτε την ισοβαθμία με την Κηφισιά, από την οποία έχει χάσει δύο φορές, αλλά τουλάχιστον έχει δική του την ισοβαθμία με το Ρέθυμνο. Δεν απειλείται από Απόλλωνα Πατρών και Λαύριο, επίσης, αφού και με αυτούς τους δύο αντιπάλους έχει τη διαφορά. Το πρόγραμμά του, λέει ότι πρέπει να πάει σε Τρίκαλα και Καβάλα, ενώ μοναδικό εντός έδρας ματς είναι αυτό της προτελευταίας αγωνιστικής με τον Κόροιβο. Το ταξίδι στην πόλη των Τρικάλων είναι επικίνδυνο την επόμενη αγωνιστική, αφού πια το σύνολο του Κώστα Φλεβαράκη παίζει σε κάθε ματς... τα ρέστα του για να κρατηθεί στην κατηγορία μετά την ήττα στην Τρίπολη, οφείλουμε να θυμόμαστε όμως, πόσες ανατροπές έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ. Και τις μεγαλύτερες τις έχει κάνει, όταν όλοι τον είχαν ξεγραμμένο...



Ρέθυμνο (10-13)

Το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου, έψαχνε μεγάλα αποτελέσματα όχι μόνο για να διώξει από το μυαλό του όσες «σκοτούρες» είχαν να κάνουν με τη σωτηρία του, αλλά και για να ξαναμπεί δυναμικά στην υπόθεση των play-offs. Το τελευταίο που βρήκε, ήταν αυτό με την ΑΕΚ, όπου κατάφερε να γυρίσει το ματς από το -12 και να «καταδικάσει» μάλλον την Ένωση στην απώλεια της 3ης θέσης. Από τη δική του πλευρά, ο προπονητής του εύλογα ζητά μία νίκη στα επόμενα τρία ματς, για να μπει η ομάδα του στα play-offs. Κι αυτό, γιατί το πρόγραμμα προβλέπει δύο εξόδους σε Κηφισιά και ΣΕΦ, ενώ το μοναδικό εντός έδρας ματς που απέμεινε, είναι αυτό με τον Άρη την προτελευταία αγωνιστική. Οι ίδιοι οι Κρητικοί βέβαια, είχαν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως θα «χτυπούσαν» κανονικά τα ματς με ΑΕΚ και Άρη στο «Μελίνα Μερκούρη», κάτι που κάνουν πράξη. Ουσιώδες, όμως, θα είναι το παιχνίδι στην Κηφισιά, όπου μπορεί να ξεκαθαρίσει όχι μόνο η είσοδος στην οκτάδα, αλλά και ένα πιθανό πλασάρισμα μεταξύ 6ης-7ης θέσης. Στο αισιόδοξο σενάριο του «διπλού» στα Βόρεια Προάστια, βέβαια, πιο πιθανή είναι η 7η θέση, αφού δεν έχουν την ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ. Στο απαισιόδοξο σενάριο των τριών ηττών, πάντως, μπλέκουν σε μεγάλους «μπελάδες», αφού δεν έχουν τη διαφορά με τον Απόλλωνα και βρίσκονται στο μηδέν με το Λαύριο, αφού οι δύο ομάδες μεταξύ τους κέρδισαν η μία την άλλη, με την ίδια διαφορά των δύο πόντων.



Απόλλων Πατρών (9-14)

Είναι επιτυχία και μόνο που συζητάμε την ενδεχόμενη είσοδο των «Φρουρών της Αχαΐας» στα play-offs. Το ολικό «λίφτινγκ» που έφερε η άφιξη του Κώστα Μέξα, μαζί με τα ανάλογα αποτελέσματα, απομάκρυναν άμεσα την ομάδα από την «επικίνδυνη ζώνη», κι αφού στην αρχή της σεζόν θεωρείτο από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, με την εικόνα που παρουσίαζε στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα πια, δεν έχει και τίποτα να χάσει. Ίσα-ίσα, έχει πράγματα να διεκδικήσει, έχοντας υπέρ της τη διαφορά με Ρέθυμνο και δύο νίκες επί της Κηφισιάς, αν και έχει χάσει τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Κριτήριο για το αν μπορεί να διεκδικήσει θέση στην οκτάδα, θα είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση με το Λαύριο, κόντρα στο οποίο θα έχει να διαχειριστεί και μια διαφορά 17 πόντων από τον αγώνα του Κλειστού της Περιβόλας. Στο τέλος, το πρόγραμμα παραμένει δύσκολο, αφού έχει κατά σειρά να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό και να πάει στα Τρίκαλα, με τον Απόλλωνα να θέλει να βρει τους παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη αδιάφορους την τελευταία αγωνιστική. Αν θέλει να έχει ουσιαστικές ελπίδες, όμως, τότε απλώς πρέπει να κερδίσει στο Λαύριο. Διαφορετικά, θα αναγκαστεί να μείνει απλώς με την ικανοποίηση ότι έσωσε άνετα, μια σεζόν που έμοιαζε να πηγαίνει στραβά.



Λαύριο (8-15)

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα... ουδέν άγχος υπάρχει! Μετά το «διπλό» στην Πυλαία, όλοι μπορούν να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας στην ομάδα της Ανατολικής Αττικής και μόνο να κοιτάζουν πιο ψηλά, αφού ο στόχος της παραμονής επετεύχθη κατ' ουσίαν. Τώρα, έχει μπροστά της ένα σχετικά βατό πρόγραμμα, κυρίως βάσει του οποίου μπορούμε να το κατατάξουμε μέσα στους υποψήφιους διεκδικητές της οκτάδας. Η μαχητικότητα και η αυταπάρνηση που βγάζουν στο παρκέ, άλλωστε, οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, ειδικά τώρα που τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, έχουν ήδη σωθεί. Μάλιστα, έχουν δύο νίκες με τον Κολοσσό και τη διαφορά με την Κηφισιά υπέρ τους, αλλά όχι με τον ΠΑΟΚ και το Ρέθυμνο, με το οποίο υπάρχει η ιδιαίτερη συνθήκη του να βρίσκονται μεταξύ τους στο μηδέν. Το αν μπορούν να «χτυπήσουν» play-offs, όμως, θα αποφασιστεί στον εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών. Ακόμη κι αν δεν πάρουν τη διαφορά, θα έχουν ελπίδες λόγω του προγράμματός τους, αφού αμέσως μετά φιλοξενούν τα Τρίκαλα και στο τέλος ταξιδεύουν στην Αμαλιάδα για τον αγώνα με τον Κόροιβο. Πρέπει να περιμένουν βέβαια, ήττες κυρίως από την Κηφισιά και το Ρέθυμνο, ώστε να πλησιάσουν, γιατί ακόμη και το «3 στα 3» που δεν αποτελεί κατά φαντασίαν σενάριο, ίσως να μην είναι αρκετό...




basketblog.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *