ροή ειδήσεων

Στο πολυτελές Rodos Palace τα στελέχη της ΓΣΕΕ κλαίνε για τους ανέργους


Ζουν σαν σουλτάνοι στο Rodos Palace τα στελέχη της ΓΣΕΕ στην χώρα των 2 εκατομμυρίων ανέργων.
Ναι εδώ βρίσκονται οι εργατοπατέρες με άλλοθι το το36ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο διεξάγεται στο νησί. Ούτε η Αντζελίνα Τζολί να ήντουσαν οι μπαγάσηδες εργατοπατέρες. Το θέμα είναι ποιος πληρώνει τον βαρκάρη. Ή μάλλον από που έχει έσοδα η ΓΣΕΕ για να πλερώνει την πολυτελή διαβίωση των στελεχών της. Πόσο θα κοστίσει αυτό το Συνέδριο; Μάλιστα ο πρέζιντεντ Παναγόπουλος μιλώντας στο συνέδριο επικαλέστηκε τα παραδείγματα της πετυχημένης εξόδου από τα μνημόνια χωρών όπως η Κύπρος, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Ούτε ο Σόιμπλε να ήταν ο πρέζιντεντ.

Κατά τ΄άλλα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Πέγκυς Ντόκου από την Δημοκρατική της Ρόδου η επίσημη έναρξη των εργασιών έγινε από τον πρόεδρο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) João Felicio. Όπως έγινε γνωστό, η ΔΣΣ εκπροσωπεί 174 εκατ. εργαζόμενους από 156 χώρες και 315 οργανώσεις-μέλη. Ο κ. Felicio στην ομιλία του τόνισε ότι τα συνδικάτα στην Ελλάδα μαζί με τον ελληνικό λαό, στάθηκαν με γενναιότητα απέναντι στις προκλήσεις, που δημιούργησαν η κρίση και τα μνημόνια, επισημαίνοντας ότι η ενίσχυση των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου, που δεν πρέπει να είναι άλλος από την ισότητα, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη.
Βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό απηύθυνε στους συνέδρους ο ακαδημαϊκός καθηγητής κ. Δημήτρης Νανόπουλος, ο οποίος θα τιμηθεί από τη Συνομοσπονδία για τη σημαντική προσφορά του στην επιστήμη αλλά και στην κατανόηση της ιστορίας της ανθρωπότητας.
Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η συμμετοχή στην τελετή έναρξης της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, η οποία παρουσίασε τραγούδια παραδοσιακής και έντεχνης ελληνικής μουσικής.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος, επικαλέστηκε την Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ως παραδείγματα των χωρών που βγήκαν από το μνημόνιο. Οπως είπε «παρά την επιτήρηση που περιορίζει την ελευθερία στην άσκηση πολιτικής, οι χώρες αυτές βρίσκουν το δικό τους βηματισμό. Δυστυχώς, η Ελλάδα παραμένει δέσμια του ζουρλομανδύα -όπως έχει ονομαστεί- του μνημονίου παρά τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” των σημερινών κυβερνώντων, που θα τα καταργούσαν με ένα νόμο και ένα άρθρο και δυστυχώς, η Ευρώπη ιδεοληπτικά εμμένει στην πολιτική της αέναης λιτότητας που εντείνει τη φτώχεια, τους εθνικισμούς και τους ανταγωνισμούς».
Παράλληλα, μίλησε για το προσφυγικό που «κατακερματίζει την Ευρώπη, δοκιμάζει τις αρχές και τις αξίες που θεμελιώνουν τον πολιτικό της πολιτισμό και παρέχει εφαλτήριο για την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων. Και κυρίως δημιουργεί όρους ανθρωπιστικής κρίσης εντός των χωρών της ΕΕ και κυρίως της Ελλάδας με ορατό πλέον τον κίνδυνο η χώρα μας να μεταβληθεί σε “αποθήκη ψυχών” επιρρίπτοντας ευθύνες και στην ελληνική κυβέρνηση για τους λάθος χειρισμούς της και πρόσθεσε:
«Tα κρίσιμα μεγέθη παραμένουν η εξειδίκευση και ο συντονισμός των ενεργειών αλλά και η αυστηρή οριοθέτηση του ρόλου των εμπλεκομένων εθνικών και υπερεθνικών αρχών (π.χ. στρατός) όσο και των ευρωπαϊκών (Frontex, Europol, ΝΑΤΟ). Η ελληνική κοινωνία, παρά την πολυετή σκληρή μάστιγα της λιτότητας, έδειξε απαράμιλλη αλληλεγγύη και αλτρουισμό στην αντιμετώπιση των ροών. Αποφασιστικά συμβάλλουν οι κάτοικοι των περιοχών πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας, το Λιμενικό, και ελλείψει κρατικής μέριμνας οι ΜΚΟ. Και χαιρετίζω από το βήμα αυτό, τα Εργατικά μας Κέντρα, που ανά την Ελλάδα στηρίζουν και συμμετέχουν στις δράσεις αλληλεγγύης με κρίσιμο ρόλο να πέφτει σε αυτά που είναι στα νησιά πρώτης υποδοχής, Κως, Σάμος, Λέσβος, Χίος, Ρόδος».
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημείωσε πως το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα σε συνδυασμό με την εντεινόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση δημιουργούν ‘εκρηκτικό’ μείγμα:
«Η κυβέρνηση που προεκλογικά έταζε τα πάντα στους πάντες, τώρα με μια νέα δραματοποιημένη θεατρική παράσταση δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης, διαχειρίζεται επικοινωνιακά τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων που παράγουν… Ασφαλιστικό, φορολογικό, εργασιακά, εθνικός πλούτος και πόσα άλλα βρίσκονται στην ‘κλίνη του Προκρούστη’. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που εν μια νυκτί μετέτρεψε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος που η ίδια προκάλεσε σε ΝΑΙ και οδήγησε σε ένα 3ο επαχθές μνημόνιο του οποίου έχει την ευθύνη και ιδιοκτησία. Μια κυβέρνηση που επαγγέλλεται αριστερή ιδεολογία πράττει αυτά που δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε και στα προβλήματα των εργαζόμενων, τονίζοντας: «Ενάντια στις αποτυχημένες και κοινωνικά επικίνδυνες πολιτικές αργού θανάτου εμείς επιμένουμε στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στη βιωσιμότητα. Ενάντια στη βαρβαρότητα που θέλει να επιβάλει ο νεοφιλελευθερισμός αντίθετα και κατά της κοινωνίας, εμείς αγωνιζόμαστε για οικονομικά βιώσιμες και κοινωνικά αποδεκτές λύσεις, για ένα κοινό ευρωπαϊκό κοινωνικό και πολιτικό πολιτισμό αλληλεγγύης και ανάπτυξης με συμμετοχή των εργαζομένων, με ισότητα και με σεβασμό των εθνικών και ευρωπαϊκών θεσμών. Ενάντια στη διακυβερνητική Ευρώπη που έχει παραδοθεί στους τραπεζίτες αντιτάσσουμε την ομόσπονδη και αλληλέγγυα Ευρώπη. Ενάντια στον εκφασισμό της πολιτικής ζωής, στο ρατσισμό και τη βία εμείς αντιτάσσουμε τη Δημοκρατία».
Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίστηκαν χτες με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, την εισήγηση του προέδρου της ΓΣΕΕ για τον Απολογισμό και τον Προγραμματισμό Δράσης της Συνομοσπονδίας και τις εισηγήσεις των συνδικαλιστικών παρατάξεων.
Στο Συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Νίκος Σκορίνης, από τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, από το ΠΑΣΟΚ ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. Στέφανος Ξεκαλάκης, από το Κ.Κ.Ε. ο ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος, από το ΠΟΤΑΜΙ ο κ. Λεωνίδας Λάζαρης, ενώ από την Ένωση Κεντρώων το παρών έδωσε και μίλησε στους συνέδρους ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης. Από το ΛΑΕ χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Δημήτρης Στρατούλης.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Ρούντη Ντελέου και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Χαριχαράν Μαχαντεβάν.
Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίστηκαν το απόγευμα με τις τοποθετήσεις των παρατάξεων ενώ σήμερα Σάββατο 19/3 θα γίνουν οι τοποθετήσεις των Συνέδρων. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 20/3 με την εκλογή των νέων οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο).

kourdistoportocali

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *