ροή ειδήσεων

Αίτημα Ιταλίας να συμπεριληφθεί στην UNESCO η ναπολιτάνικη πίτσα


Η εθνική επιτροπή για την UNESCO επισήμανε σε μια ανακοίνωση ότι ψήφισε ομόφωνα
υπέρ της προστασίας της ναπολιτάνικης πίτσας ως τμήμα της πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς της χώρας...



Εάν η UNESCO αποδεχθεί την υποψηφιότητα αυτή η παραδοσιακή πίτσα της Νάπολης θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας ως "Η Παραδοσιακή Τέχνη των Παρασκευαστών της Ναπολιτάνικης Πίτσας".
Η παραδοσιακή ναπολιτάνικη πίτσα έχει μια σχετικά λεπτή ζύμη με εξαίρεση την κρούστα, η οποία όταν ψήνεται φουσκώνει σαν ένα μικροσκοπικό ελαστικό ποδηλάτου. Το έδεσμα ψήνεται σε φούρνο με ξύλα και έχει δύο βασικές εκδοχές: τη Μαρινάρα (ντομάτα, σκόρδο, ρίγανη και ελαιόλαδο) και τη διασήμοτερη ίσως πίτσα στον κόσμο, τη Μαργαρίτα (ντομάτα, μοτσαρέλα, ελαιόλαδο και βασιλικό).
Σύμφωνα με την παράδοση η πίτσα Μαργαρίτα παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1889 από έναν Ιταλό σεφ προς τιμή της βασίλισσας Μαργαρίτας, η οποία επισκεπτόταν την πόλη. Τα υλικά της έχουν το κόκκινο, λευκό και πράσινο χρώμα της ιταλικής σημαίας.
Πηγή: Mega tv

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *