ροή ειδήσεων

Αποτρίχωση με λέιζερ: Το βίντεο που είδαν πάνω από 1 εκατ. άτομα σε δύο μέρες!


Η ομάδα στο κανάλι Veritasium στο YouTube, το οποίο έχει υλικό με θέματα επιστήμης
και τεχνολογίας, ανάρτησε ένα βίντεο όπου αναλύει την επιστήμη πίσω από την αποτρίχωση με λέιζερ.

Το βίντεο είναι απίστευτα εκπαιδευτικό για την αποτρίχωση με λέιζερ, αλλά και αρκετά διασκεδαστικό με πολλά πλάνα αργής κίνησης και μοναδικά ηχητικά εφέ.

Όπως θα δείτε, η αποτρίχωση με λέιζερ είναι ουσιαστικά ένας τρόπος για να κάψει κανείς τις τρίχες στο σώμα τους μια για πάντα. Η διαδικασία περιλαμβάνει έναν τεχνικό κατευθύνει “ριπές” λέιζερ σε κάθε τρίχα σε μικρές δόσεις. Αυτό το λέιζερ έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει την μελανίνη στις τρίχες, η οποία είναι μια χρωστική ουσία που δίνει τα μαλλιά, το δέρμα και τα μάτια το χρώμα τους.

Επειδή η μελανίνη βρίσκεται επίσης στο δέρμα, οι ριπές αυτές με λέιζερ πρέπει να είναι αρκετά μικρές, για να προληφθεί το κάψιμο του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος που η αποτρίχωση με λέιζερ είναι πιο εύκολη διαδικασία για ανθρώπους που έχουν σκούρες τρίχες (με πολλή μελανίνη) ανοιχτόχρωμο τόνο δέρματος (με λίγη μελανίνη). Δεδομένου ότι το λέιζερ χτυπά τη μελανίνης στο εσωτερικό, οι τρίχες θερμαίνονται τόσο πολύ, ώστε τελικά καίγονται.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το νόημα της αποτρίχωσης με λέιζερ δεν είναι απλά να κάψει τις τρίχες, γιατί αυτό έχει μόνο προσωρινά αποτελέσματα (ακριβώς όπως το ξύρισμα ή η κλασική αποτρίχωση). Ο τεχνικός πρέπει να καταστρέψει βαθιά τον θύλακα της τρίχας για να εμποδίσει μόνιμα την ανάπτυξη νέα τρίχας σε εκείνο το σημείο.

Δείτε το μοναδικό βίντεο:

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *