ροή ειδήσεων

Το ποδήλατο των 10.000 δολαρίων που θα αλλάξει τη ζωή σας!


Σε μερικά παιδιά αγοράζουν BMX ποδήλατα με φαντεζί χρώματα. Πρόκειται για την πρώτη αγάπη που πολλοί δείχνουν στις ρόδες, και βέβαια οι πρώτες γνωριμίες με τις τούμπες και τα γρατζουνισμένα γόνατα.

Τα χρόνια πέρασαν, βέβαια, και δεν χρειάζονται οι ορθοπεταλιές. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα (e-bikes) έχουν ένα μικρό μοτέρ με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που παρέχει ώθηση. Η διαφορά με τις μοτοσυκλέτες είναι πως τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν πετάλια.

Η αγορά για αυτά τα ποδηλατάκια φαίνεται πως έχει αρχίσει και παίρνει φωτιά, με περίπου 1,3 εκατ. μονάδες να έχουν πουληθεί στην Ευρώπη το 2014. Οι πωλήσεις αυξάνονται ολοένα και στην Ινδία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και την Ελβετία. Αυτά τα νούμερα μπορεί να μας φαίνονται εντυπωσιακά, αλλά αναλογιστείτε και μόνο πως στην Κίνα κυκλοφορούν 180 εκατομμύρια e-bikes.

Δύο εντυπωσιακά μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι τα εξής: Greyp G12S από την Rimac Automobili και το Εlectrified S από την VanMoof.

To Greyp είναι προϊόν από την κροατική Rimac Automobili, η οποία έχει κατασκευάσει και ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Concept One.



Το συγκεκριμένο ποδήλατο έχει φουτουριστικό design ενώ έχει ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα, πολύχρωμο user interface με πληροφορίες όπως η ταχύτητα, η κατανάλωση της μπαταρίας, η απόσταση και πολλά άλλα όπως το μοναδικό "regenerative braking" το οποίο σημαίνει πως οι μπαταρίες φορτίζονται όταν φρενάρει ο αναβάτης. Κάτι σαν... μίνι-KERS δηλαδή!





Μπορείτε να ταξιδέψετε για 120 χιλιόμετρα, ενώ η πλήρης φόρτιση θέλει 80 λεπτά. Η ανώτατη ταχύτητα είναι λίγο.. μεγάλη, στα 70 χλμ, όπως και η τιμή του δηλαδή, στα 8.380 ευρώ.





Εάν σας φαίνεται ακριβό, μπορείτε να διαλέξετε και το Electrified S. Με απλό, sleek design το ποδήλατο ξεκλειδώνει με... app στο κινητό σας. Επίσης, έχει επιπλέον μπαταρία η οποία κρατά εβδομάδες, έτσι ώστε να μην σας μείνει κλειδωμένο στα χέρια.



Εάν κάποιος το κλέψει, το ποδήλατο έχει εσωτερικό GPS και anti-theft trackign system.Ο Taco Carlier, ιδρυτής της Van Moof ανέφερε πως οποιοδήποτε Electrified S έχει κλαπεί, έχει επιστραφεί, με τη βοήθεια της αστυνομίας. Το βάρος του είναι μόνο 20 κιλά, μπορεί να φτάσει ταχύτητα 40 χλμ και μπορεί να ταξιδέψει πάνω από 100 χιλιόμετρα. Κοστίζει... 2.298 δολάρια.






Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *