ροή ειδήσεων

Αυτά είναι τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου


Δείτε την κατάταξη...



Αποκαλύφθηκε η λίστα με τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2015 με το αεροδρόμιο της Ατλάντα να κατακτά την πρώτη θέση και το Πεκίνο να ακολουθεί. Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Ντουμπάι, το Σικάγο, το Τόκιο, το Λονδίνο, το Λος Άντζελες, το Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι και το Ντάλας.



Πιο αναλυτικά, η λίστα έχει ως εξής:

10. «Dallas Fort-Worth International» – Ντάλας, ΗΠΑ
Το αεροδρόμιο του Ντάλας υποδέχτηκε 64 εκατομμύρια ταξιδιώτες μέσα στο 2015, σημειώνοντας 0,9% αύξηση από το προηγούμενο έτος. Παρ' όλα αυτά το αεροδρόμιο «Dallas Fort-Worth International» έπεσε από την ένατη θέση της λίστας στην τελευταία.

9. «Paris Charles de Gaulle» - Παρίσι, Γαλλία
Το αεροδρόμιο της γαλλικής πρωτεύουσας υποδέχτηκε περισσότερους από 65 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2015, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 3,1%.


8. «Hong Kong International Airport» - Χονγκ Κονγκ, Κίνα
Από το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ φαίνεται πως πέρασαν μέσα στο 2015 περισσότεροι από 68 εκατομμύρια άνθρωποι.


7. «Los Angeles Interntional Airport» - Λος Άντζελες, ΗΠΑ
Πτώση δυο θέσεων σημείωσε το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, το οποίο βρισκόταν στην πέμπτη θέση της λίστας. Παρ' όλα αυτά 74,93 εκατομμύρια άτομα το προτίμησαν για τις μετακινήσεις τους.


6. «London Heathrow Airport» - Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Πτώση τριών θέσεων σημείωσε και το αεροδρόμιο της βρετανικής πρωτεύουσας, από το οποίο πέρασαν 74,98 εκατομμύρια ταξιδιώτες.


5. «Tokyo Haneda Airport» - Τόκιο, Ιαπωνία
Με αύξηση 3,4% σε σχέση με το 2014, το αεροδρόμιο του Τόκιο βρίσκεται στην πεντάδα της λίστας. Περισσότεροι από 75 εκατομμύρια άνθρωποι φαίνεται πως πέρασαν από το αεροδρόμιο «Tokyo Haneda» την περασμένη χρονιά.


4. «Chicago O' Hare International Airport» - Σικάγο, ΗΠΑ
Ευχάριστα είναι τα νέα για το αεροδρόμιο του Σικάγο, το οποίο ανέβηκε τρεις θέσεις στη λίστα και σημείωσε αύξηση επισκεψιμότητας κατά 9,8% σε σχέση με το 2014.


3. «Dubai International Airport» - Ντουμπάι, Αραβικά Εμιράτα
Η κίνηση στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι αυξήθηκε κατά 10,7%, καθώς περισσότεροι από 78 εκατομμύρια ταξιδιώτες το προτίμησαν για τη μεταφορά τους. Παρά την τρίτη θέση, κατέχει την πρωτιά στους διεθνείς επισκέπτες.


2. «Beijing Capital International Airport» - Πεκίνο, Κίνα
Παρά τις εκτιμήσεις ότι το αεροδρόμιο του Πεκίνο θα κατακτούσε την πρωτιά στη λίστα με τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια, κατέληξε στην δεύτερη θέση, με 89,9 εκατομμύρια άτομα να περνούν από αυτό μέσα στο 2015.

1. «Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport» - Ατλάντα, ΗΠΑ
Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια ταξιδιώτες πέρασαν από το αεροδρόμιο της Ατλάντα μέσα στο 2015, σημειώνοντας αύξηση 5,5%. Ο λόγος που του έδωσε την πρώτη θέση φαίνεται πως είναι η γεωγραφική θέση της πόλης, καθώς απέχει δυο ώρες από το 80% του αμερικανικού πληθυσμού. Ακόμα, αποτελεί εύκολη δίοδο για τη Νότια Αμερική.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *