ροή ειδήσεων

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει δάνειο 1,5 εκατ. ευρώ το 2014


Στα… μανταλάκια κρέμασε τον ΣΥΡΙΖΑ, η Δημορκατική Συμπαράταξη αποκαλύπτοντας

ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου είχε πάρει δάνειο 1,5 εκατ. ευρώ το 2014, τη στιγμή που ο τραπεζικός δανεισμός ήταν μηδενικός για τους όλους τους Έλληνες.

Όλα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σύσταση επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Γιάννης Κουτσούκος είπε πως «δυστυχώς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους τακτικισμούς και τις έχει εγκλωβίσει και πάλι τη χώρα» και απέδωσε την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής «σε ένα πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης προκειμένου να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία ενόψει την ψήφιση των νομοσχεδίων με τους νέους φόρους και τις περικοπές στις συντάξεις, είναι μια που θα λέγαμε άσκηση πυκνής τάξης…», δηλαδή να μιλάμε για τα δάνεια των κομμάτων, την ώρα που θα αποφασίζεται για τα κόκκινα δάνεια των πολιτών…».

Πρόσθεσε «εμείς σας είπαμε ότι θα ψηφίσουμε την πρόταση και να τα δούμε όλα αλλά όλα. Γιατί θα πρέπει να μας πει ο κ.Τσίπρας πως το κόμμα του είχε καταφέρει να έχει πολλαπλάσιο τραπεζικό δάνειο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 4%; Δεν θα μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ τι εμπράγματες εγγυήσεις δώσατε το 2014 για την δανειοδότηση του 1,5 εκατ. ευρώ που πήρατε, όταν ο τραπεζικός δανεισμός ήταν μηδενικός για όλους τους Έλληνες; Και που ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε και ξόδεψε για τις ευρωεκλογές 1,3 εκατ. ευρώ όταν το ΠΑΣΟΚ δαπάνησε 200.000 ευρώ!»

Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεν έκρυψε ούτε λίστες, ούτε cd σε συρτάρια, ούτε δίνει θαλασσοδάνεια σε κόμματα και προσφιλή της ΜΜΕ. Όσο και να ψάξετε Παπασταύρους δεν θα βρείτε στην αυλή μας…» ενώ εστιάζοντας στην υψηλή τραπεζική δανειοδότηση και χρέη της ΝΔ πρόσθεσε πως θα πρέπει να δούμε τι έγινε στο κόμμα της ΝΔ και πως «από την εποχή της προεδρίας του Ευάγγελου Αβέρωφ, ενός ευπατρίδη, που παρέδωσε το κόμμα χωρίς κανένα χρέος έφτασε να έχει τέτοια χρέη και να έχει πάρει τόσο υψηλά δάνεια…».

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, που συνυπογράφουν την εξεταστική επιτροπή, Δημήτρης Καμμένος ανέφερε «ο νέος άνθρωπος και αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι θα εξυγιαίνει το κόμμα του και εγώ τον πιστεύω, ενδιαφέρον όμως έχει να δούμε εάν θα θελήσει να στηρίξει και να “κουκουλώσει” τα όσα έπραξαν οι προηγούμενες ηγεσίες της ΝΔ…» ενώ αίσθηση προκάλεσαν όχι μόνο η αναφορά και η διασύνδεση που έκανε στην δανειοδότηση αγροτικών συνεταιρισμών με κομματικά ταμεία αλλά και η πρότασή του ότι σε όποιο κόμμα βρεθούν μαύρα χρήματα να χάνει το ΑΦΜ του, κάτι που σημαίνει διάλυσή του.

Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει να εκμεταλλευτεί το θέμα αυτό επικοινωνιακά, και συνεχίζει να πολιτεύεται στήνοντας «λαϊκά δικαστήρια» ανέφερε η εισηγήτρια της ΝΔ Νίκη Κεραμέως σημειώνοντας ότι «η ΝΔ δεν έχει κανένα πρόβλημα να δούμε τα δάνεια που διαχρονικά έχει λάβει, τους όρους, τις εγγυήσεις και τα επιτόκια με τα οποία τα έλαβε. Όλα στο φως για να δανειστώ μια δική σας έκφραση, άλλωστε ο Κ. Μητσοτάκης από την πρώτη φορά έδωσε στοιχεία, και μίλησε ανοικτά για το πρόγραμμα εξυγίανσης και την αποπληρωμή των δανείων της, εσείς όμως τι κάνετε με τα δικά σας δάνεια και την αποπληρωμή τους…», ενώ για τα δάνεια των ΜΜΕ είπε πως θα πρέπει να δούμε την δανειοδότηση που έχουν λάβει όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, εσείς όμως θέλετε την εξεταστική αυτή επιτροπή για να ασκήσετε πιέσεις σε αυτά. Εμείς, λοιπόν, λέμε “ναι” στην εξεταστική επιτροπή που προτείνετε, αλλά να ξέρετε ότι δεν θα σας επιτρέψουμε να την μετατρέψετε σε εργαλείο πίεσης και χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης».



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *