ροή ειδήσεων

28 νεκροί από σεισμό 7.8 ρίχτερ στο Εκουαδόρ - (VID)


Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Ισημερινό εξαιτίας ισχυρού σεισμού
7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος έπληξε το δυτικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Χόρχε Γκλας.

«Έχουμε 16 νεκρούς στην πόλη Πορτοβιέχο, 10 στην Μάντα, δύο στην επαρχία Γκουάσα», δήλωσε ο Γκλας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε όλη τη χώρα «για να διαφυλαχθεί η δημόσια τάξη».

Λόγω του σεισμού εκδόθηκε προειδοποίηση για σεισμικά κύματα, ή τσουνάμι, στις περιοχές της χώρας που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό. «Βάσει των προκαταρκτικών εκτιμήσεων για τα χαρακτηριστικά του σεισμού, είναι πιθανό επικίνδυνα τσουνάμι να πλήξουν τις ακτές σε μια ακτίνα 300 χιλιομέτρων γύρω από το επίκεντρο», επισήμανε στην προειδοποίησή του το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό.





Σύμφωνα με το USGS, η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 02:58 (ώρα Ελλάδας). Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε μια περιοχή 173 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του Ισημερινού, Κίτο. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Κίτο και διήρκεσε αρκετά.

Τμήματα της πρωτεύουσας δεν έχουν ηλεκτροδότηση ούτε τηλεπικοινωνίες, ενώ εικόνες που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters η κυβέρνηση της χώρας απεικονίζουν μια γέφυρα να έχει καταρρεύσει στην παραθαλάσσια πόλη Γκουαγιακίλ και έναν πύργο να έχει καταρρεύσει στο αεροδρόμιο της πόλης Μάντα.

Στο μεταξύ, οι αρχές της χώρας διέκοψαν τη λειτουργία του διυλιστηρίου Εσμεράλδας για προληπτικούς λόγους μετά τον σεισμό, δήλωσε στο Ρόιτερς ο Πέδρο Μεριθάλντε, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Petroecuador.

Η ενέργεια αυτή στο διυλιστήριο, δυνατότητας παραγωγής 110.000 βαρελιών την ημέρα, δεν έχει επηρεάσει την παραγωγή αργού στο μικρότερο αυτό μέλος του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), σύμφωνα με άλλους κρατικούς αξιωματούχους του πετρελαϊκού τομέα.




+4





+4





+4

#Ecuador

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *