ροή ειδήσεων

Ζητούνται διαμερίσματα για 3.000 μετανάστες


Διαμερίσματα για τη στέγαση 3.000 προσφύγων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αναζητούν μη κυβερνητικές οργανώσεις που...



συνεργάζονται με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργίας μέσα στην επόμενη διετία 20.000 θέσεων υποδοχής για αιτούντες άσυλο. Οι ενδιαφερόμενοι να διαθέσουν προς ενοικίαση διαμέρισμα για τη στέγαση προσφύγων μπορούν να απευθύνονται σε έναν από τους εταίρους της Υπατης Αρμοστείας, προκειμένου να ενημερώνονται για τις προϋποθέσεις. Στο πρόγραμμα μετέχουν προς το παρόν οι οργανώσεις Πράξις, Αρσις, Ηλιακτίδα (Λέσβος), Νόστος και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (EATA) του Δήμου Αθηναίων.
Τα προς διάθεση διαμερίσματα θα πρέπει να είναι το λιγότερο 60 τ.μ., να διαθέτουν ενεργειακό πιστοποιητικό, πιστοποιητικό από ηλεκτρολόγο, καλό φωτισμό και αερισμό. Επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο, να είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να παραδίδεται σε καλή κατάσταση.
Οι ιδιοκτήτες θα υπογράφουν συμβόλαιο με έναν από τους προαναφερθέντες φορείς, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη για την καταβολή του ενοικίου, αλλά και τη φροντίδα οτιδήποτε έχει σχέση με το διαμέρισμα και αυτούς που φιλοξενούνται εντός του.
Το ποσό του ενοικίου ενδέχεται να διαφέρει, ωστόσο σε γενικές γραμμές αναζητούνται διαμερίσματα στην τιμή των 200 έως 400 ευρώ τον μήνα. Το συμβόλαιο θα έχει διάρκεια μέχρι τα τέλη του 2016, με πιθανότητα παράτασης έως τα τέλη του 2017.
Οι φορείς θα καλύπτουν και ενδεχόμενες μικροζημιές, για τον λόγο αυτό έχει προβλεφθεί ειδικό ποσό και θα καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των αιτούντων άσυλο(τροφή, μετακίνηση, κοινωνικές υπηρεσίες και άλλα). Ως περιοχές υλοποίησης του προγράμματος έχουν επιλεγεί ο Δήμος Αθηναίων αλλά και άλλοι γειτονικοί δήμοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, η Θεσσαλονίκη και το νησί της Λέσβου.
Στις επιπλέον παροχές προβλέπεται η σίτιση μέσω προπληρωμένων καρτών ή κουπονιών για σούπερ μάρκετ. Σε κάθε δικαιούχο αντιστοιχούν 90 ευρώ τον μήνα. Πέραν του προγράμματος αυτού, μία ακόμη οργάνωση, η SolidarityNow, δέχεται αιτήσεις από οικογένειες που προθυμοποιούνται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στα σπίτια τους. Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν το σπίτι τους για φιλοξενία αιτούντων άσυλο θα λαμβάνουν συμβολική οικονομική ενίσχυση, π.χ. το ποσό της τάξης των 300 ευρώ για τετραμελή οικογένεια για διάστημα ενός μήνα, προκειμένου να καλύψουν τις βασικές καθημερινές δαπάνες που θα προκύπτουν από τη συγκατοίκηση.
Οι επισιτιστικές ανάγκες των ατόμων που θα φιλοξενηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκατοίκησης δεν θα επιβαρύνουν το νοικοκυριό καθώς θα καλύπτονται σταθερά και σε μηνιαία βάση με κουπόνια τροφίμων (μηνιαία κουπόνια αξίας 250 ευρώ ανά οικογένεια των δύο ατόμων ή 150 ευρώ ανά άτομο).

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *