ροή ειδήσεων

Νέα Υόρκη: Η 5η λεωφόρος «βάφτηκε» μπλέ! (φωτογραφίες)


Βροντερό «παρών» έδωσαν ομογενείς κάθε ηλικίας στην μεγαλειώδη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Μανχάταν για την 195η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821.

Στη σημαιοστολισμένη Πέμπτη Λεωφόρο ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης, της Νέας Ιερσέης και του Κοννέκτικατ διατράνωσε την πίστη του στα ιδανικά του Ελληνικού Έθνους, την αγάπη του και την αλληλεγγύη του για την πατρίδα.

Για μια ακόμη χρονιά συμμετείχαν στην παρέλαση άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς της Ελλάδας.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ενώ την Κύπρο ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων.
Τελετάρχες ήταν ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, ο ήρωας Εθνοφρουρός Αλεκ Σκαρλάτος, ο βουλευτής του Μέριλαντ, Τζον Σαρμπάνης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επιχειρηματίας, Δρ. Σπύρος Σπυρέας.

Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο βοηθός επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ, Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook το εξής:

«Με τον καιρό σύμμαχο, η κορύφωση των εκδηλώσεων της ομογένειας στη Νέα Υόρκη με την καθιερωμένη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο.
Μία δεύτερη Ελλάδα εδώ, μεγάλη, ζεστή, με παραδόσεις, με πίστη και αισιδοξία.
Καλή εβδομάδα..».

Όπως μεταδίδει από τις ΗΠΑ για τον ΑΝΤ1 ο Θανάσης Τσίτσας, οι ομογενείς έστειλαν ένα μήνυμα ενότητας και αγωνιστικής επαγρύπνησης, όπως κατέδειξαν και τα δυναμικά συνθήματα στα πανό και στα άρματα των συμμετεχόντων, για όλα τα ανοιχτά εθνικά θέματα, το Κυπριακό, την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, την αναγνώριση των θρησκευτικών ελευθεριών και των δικαίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Παμμακεδονική Ενωση προέταξε την εκστρατεία που ξεκίνησε για τη συλλογή υπογραφών με σκοπό την ανάκληση της απόφασης της κυβέρνησης των ΗΠΑ που αναγνώρισαν το 2004 τα Σκόπια με το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Η παρέλαση της Νέας Υόρκης είναι η μεγαλύτερη εκτός Ελλάδος και αποτελεί ιστορικό θεσμό που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1893, όταν κυμάτισε για πρώτη φορά η Ελληνική Σημαία στο Δημαρχείο της πόλης.









Πηγή: Antenna.gr και D. panagos
http://aegeantoday.gr/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *