ροή ειδήσεων

Σεισμός στον Ισημερινό: Ρημαγμένη η χώρα! 646 νεκροί, 12.5000 τραυματίες, 130 αγνοούμενοι! Δεν σταματούν οι μετασεισμοί! Συγκλονιστικές εικόνες

Μία χώρα γεμάτη συντρίμμια

- Δεν σταματά να αυξάνεται ο κατάλογος των νεκρών την ώρα που η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή συνεχίζεται και προκαλεί μεγάλη ανησυχία
- Οι ειδικοί εκτιμούν πως οι σεισμοί θα συνεχιστούν για αρκετές εβδομάδες!
- Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι επιβιώνουν σε σκηνές και πρόχειρους καταυλισμούς
- Βίντεο που κόβουν την ανάσα από τις σκηνές πανικού
- Δείτε μέσα από συγκλονιστικές εικόνες τι άφησε στο πέρασμά του ο εγκέλαδος


Στον σοκαριστικό αριθμό των 646 ανθρώπων ανέρχεται ο κατάλογος των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν μία εβδομάδα στα ανοικτά των ακτών του Ισημερινού. Ο νεώτερος απολογισμός που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ραφαέλ Κορέα συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο τις σκηνές αγωνίας και πανικού από την στιγμή που "χτυπά" ο εγκέλαδος








"Αυτές ήταν μέρες πένθους για την πατρίδα", δήλωσε χθες, εμφανώς συγκινημένος, ο Κορέα στο καθιερωμένο του τηλεοπτικό του διάγγελμα. "Η χώρα βρίσκεται σε κρίση", πρόσθεσε.


Το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στο Πεδερνάλες, μια γραφική, τουριστική πόλη με παραλίες και φοίνικες, στα νότια της επαρχίας Εσμεράλδας. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει ισοπεδωθεί.

"Περίπου 12.500 άνθρωποι έχουν υποστεί τραυματισμούς και 130 άτομα ακόμη αγνοούνται", δήλωσε ο Κορέα.

Περίπου 14.000 μέλη προσωπικού ασφαλείας επιχειρούν να διατηρήσουν την τάξη στις περιοχές που επλήγησαν, ενώ έχουν αναφερθεί σποραδικές περιπτώσεις πλιάτσικων.

Δείτε μέσα από τις συγκλονιστικές εικόνες του Reuters τι άφησε ο εγκέλαδος στο πέρασμά του





















































































Μαζεύουν τα κομμάτια τους επιβιώνοντας σε σκηνές

Με περίπου 7.000 σπίτια κατεστραμμένα, περισσότεροι από 26.000 άνθρωποι στεγάζονται σε καταφύγια. Οι επιζήσαντες στις πληγείσες περιοχές από τον φονικό σεισμό λαμβάνουν τροφή, νερό και φαρμακευτικό υλικό από την κυβέρνηση και από μεγάλο αριθμό ξένων οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας.
















Παρόλα αυτά, ο Κορέα τόνισε πως εξαιτίας του κακού οδικού δικτύου καθυστερεί η διανομή της βοήθειας σε κάποιες κοινότητες.
















Αρκετές ισχυρές δονήσεις και περισσότεροι από 700 μετασεισμοί συνεχίζουν να ταρακουνούν την χώρα, μετά τον κύριο σεισμό του περασμένου Σαββάτου, προκαλώντας στιγμιαίο πανικό, όχι όμως περαιτέρω ζημιές.





















Οι μετασεισμικές δονήσεις αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετές ακόμη εβδομάδες. Ο πρόεδρος του Ισημερινού ανέφερε πως η αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε δύο με τρία δισεκατομμύρια δολάρια.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *