ροή ειδήσεων

«Στην ώρα τους» Aegean, Olympic Air και Ellinair


Στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που φθάνουν και αναχωρούν στην ώρα τους
κατατάχθηκαν τον Μάρτιο τρεις ελληνικές εταιρείες: Ellinair του ομίλου Μουζενίδη, Olympic Air και Aegean Airlines, του ομίλου Aegean.

Σύμφωνα με στοιχεία του εξειδικευμένου σε θέματα αερομεταφορών οίκου OAG, οι τρεις ελληνικές εταιρείες πλασαρίστηκαν στην κορυφαία 22άδαμεταξύ των ευρωπαϊκών εταιρειών, με βάση τον αριθμό πτήσεων που εξετάστηκαν για την κάθε μια. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως η Elinair πραγματοποιεί πολύ μικρότερο αριθμό δρομολογίων από τις δύο εταιρείες του ομίλου Aegean.

Βάσει των στοιχείων της OAG, η Elinair του ομίλου Μουζενίδη βρέθηκε στηνόγδοη θέση της κατάταξης των έγκαιρων αφίξεων καθώς στο 95% των δρομολογίων της έφθασαν στην ώρα τους. Το ποσοστό της, όμως, έπεσε στο 75% όσον αφορά την έγκαιρη αναχώρηση των πτήσεών της.

Στην κατάταξη της OAG οι δύο εταιρείες του ομίλου Aegean κατατάσσονται αντίστοιχαστην 21η (Olympic Air) και στην 22η θέση (Aegean Airlines). Για την αξιολόγηση των δύο εταιρειών αναλύθηκαν από την OAG δεδομένα 2.738 πτήσεων της Olympic Air και σχεδόν διπλάσια της Aegean Airlines % (4.733).

Η Olympic Air κατέγραψε έγκαιρη άφιξη στο 90% των δρομολογίων που εξετάστηκαν ενώ στην ώρα τους αναχώρησε το 91,9% των δρομολογίων που εξετάστηκαν. Με τις επιδόσεις αυτές η Olympic Air κατετάγη στην 21η θέση με βάση την έγκαιρη άφιξη και στην 18η θέση με κριτήριο της έγκαιρη αναχώρηση των αεροπλάνων της, μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών που εξετάστηκαν.

Η Αegean Airlines βρέθηκε μια θέση πίσω από την Olympic Air καταλαμβάνοντας την 22η θέση έγκαιρων αφίξεων (ποσοστό 89,9% των πτήσεων) και την 21η θέση των έγκαιρων αναχωρήσεων (ποσοστό 91% των δρομολογίων της).

Στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης των ευρωπαϊκών εταιρειών με κριτήριο την έγκαιρη άφιξη και αναχώρηση των δρομολογίων τους βρέθηκαν κυρίως μικρές εταιρείες οι οποίες ήταν πιο εύκολο να πετύχουν ακριβείς ώρες αναχώρησης και άφιξης εξαιτίας του μικρού αριθμού πτήσεων που πραγματοποιούν.

Olympic Air και Aegean Airlines είχαν πιο δύσκολο έργο καθώς πραγματοποιούν εκατοντάδες πτήσεις κάθε βδομάδα. Παρ’όλα αυτά ξεπέρασαν σε συνέπεια όλες τις μεγάλες εταιρείες της ευρωπαϊκής αγοράς εκτός από την ολλανδική KLM η οποία βρέθηκε στην 18η θέση της κατάταξης.

Εκτός των τριών ελληνικών αεροπορικών εταιρειών στην κορυφαία 22άδα των «συνεπών» εταιρειών βρέθηκαν δύο Ρωσικές και άλλες τόσες Νορβηγικές ενώ με μια εταιρεία εκπροσωπούνται η Κροατία (στην κορυφή), η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Νήσος του Ανθρώπου, η Λετονία, η Λευκορωσία και η Μάλτα.



ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *