ροή ειδήσεων

Γιατί είναι απαραίτητο να καθαρίζετε το τηλέφωνό σας κάθε βράδυ


Μπορεί να κρατάτε το τηλέφωνό σας στην τσάντα σας ή στο γραφείο σας ή στην τσέπη σας,
αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας βρίσκεται σε έναν πολύ βρώμικο χώρο, το χέρι σας!

Περισσότεροι από τους μισούς κατόχους smartphone ελέγχουν τα τηλέφωνά τους ανά ώρα ή και περισσότερο, σύμφωνα με την Gallup.

Μια έρευνα της Deloitte διαπίστωσε ότι ο μέσος άνθρωπος ελέγχει το τηλέφωνό τους 46 φορές την ημέρα και πιο συγκεκριμένα οι νέοι πολύ περισσότερο.

Κάθε φορά που αγγίζετε το τηλέφωνό σας, μπορείτε να μεταφέρετε τα βακτήρια που έχετε στο χέρι σας. Αυτό περιλαμβάνει και τα μικρά μικρόβια που λαμβάνουμε από το μετρό, από την πόρτα του μπάνιου ακόμα και από το σφουγγάρι της κουζίνας. Επιπλέον, κάθε φορά που μιλάτε ή βήχετε με το τηλέφωνό σας κοντά στο στόμα σας, το μολύνετε με ο, τι ζει στην αναπνευστική σας οδό.

«Είναι σοφό να καθαρίζετε τακτικά το τηλέφωνό σας», λέει ο Philip Tierno, μικροβιολόγος και παθολόγος στο New York University School of Medicine. «Εγώ το κάνω πάντα στο τέλος της ημέρας με ένα μαντηλάκι».

Ο Tierno λέει ότι οι μελέτες έχουν βρει πολλά διαφορετικά είδη βακτηρίων και ιών στα κινητά.



Και ενώ τα περισσότερα από αυτά τα βακτήρια δεν είναι παθογόνα, δεν είναι όλα εντελώς ακίνδυνα. Διάφορες μελέτες έχουν βρει το E. coli, το MRSA, τον στρεπτόκοκκο και πολλά άλλα είδη να ζουν σε κινητά τηλέφωνα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να εκτεθείτε σε χιλιάδες από αυτά τα μικρόβια πριν αρρωστήσετε, συνεπώς, η απλή παρουσία τους, δεν είναι αναγκαστικά μια αιτία ανησυχίας. Αλλά ο Tierno λέει ότι στην περίπτωση ορισμένων παθογόνων, όπως του Norovirus (ο οποίος έχει βρεθεί επίσης σε τηλέφωνα), μπορεί να είναι αρκετός για να σας προκαλέσει ναυτία και εμετό.

Ευτυχώς, μπορείτε να καθαρίσετε τη συσκευή σας. Ένα πανί από μικροΐνες θα αφαιρέσει τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα βακτήρια. Και ενώ οι κατασκευαστές γενικά δεν συνιστούν τη χρήση σκληρών καθαριστικών όπως το αλκοόλ σε λεπτή οθόνη αφής, υπάρχουν και άλλα προϊόντα καθαρισμού που συνιστώνται.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *