ροή ειδήσεων

Τραγικό: Τον «καταπλάκωσαν» τα σκουπίδια που μάζευε σπίτι του


Ο άτυχος άνδρας πιστεύεται από έπασχε από το σύνδρομο του Διογένη, μια διαταραχή που περιλαμβάνει ακραία παραμέληση της υγιεινής και «συλλεκτομανία»...



Ένας 51χρονος από την Ισπανία βρήκε τραγικό θάνατο εξαιτίας της μανίας του να μαζεύει κάθε λογής σκουπίδια σπίτι του, τα οποία τελικά τον «καταπλάκωσαν», ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Ο άνδρας, ο οποίος ζούσε στην πόλη Αλκάμπρε στα βορειοδυτικά της Ισπανίας, πιστεύεται από έπασχε από το σύνδρομο του Διογένη, μια διαταραχή συμπεριφοράς που περιλαμβάνει ακραία παραμέληση της σωματικής υγιεινής και της οικιακής καθαριότητας καθώς και «συλλεκτομανία» συνήθως άχρηστων αντικειμένων.

Η ανακάλυψη της σορού του έγινε μετά από ανησυχίες που εξέφρασε για τη ζωή του μια φίλη του που ζούσε στα Κανάρια Νησιά, η οποία δεν είχε λάβει νέα του για έξι τουλάχιστον μέρες. Η γυναίκα ειδοποίησε τις τοπικές αρχές, που με τη σειρά τους έστειλαν δύο αστυνομικούς να ελέγξουν το σπίτι του άτυχου άνδρα.

Όταν έφτασαν εκεί, οι αστυνομικοί αντίκρισαν ένα σπίτι που είχε μετατραπεί σε χωματερή από τα σκουπίδια. «Το θέαμα ήταν τρομακτικό», είπε ο ένας από αυτούς σε τοπική εφημερίδα. Όπως επισήμανε δε, ο όγκος των απορριμμάτων ήταν τόσο μεγάλος που οι ίδιοι δεν κατάφεραν να μπουν στο σπίτι και αναγκάστηκαν να καλέσουν την πυροσβεστική για να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό του.

Στην έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τη σορό του 51χρονου σε προχωρημένη αποσύνθεση, κάτω από ένα «βουνό» από σκουπίδια που τον είχαν καταπλακώσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, δεν υπάρχουν υποψίες για δολοφονία, ωστόσο διενεργείται νεκροψία ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο βίαιης ενέργειας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *