ροή ειδήσεων

Πώς τα κατάφερε η χώρα-θαύμα της Ευρώπης που δε χρωστάει πουθενά


Κάπου σε μια μικρή γωνία των ανατολικών συνόρων της Ευρώπης υπάρχει μια χώρα που μπορεί να υπερηφανευτεί πως είναι το...



αντίθετο της Ελλάδας σε πολλά επίπεδα...
Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο και έχει ένα χρέος που έχει εκτιναχθεί στο 180%, ενώ η Εσθονία ζει τις ήσυχες δικές της ημέρες, χωρίς χρέη, αφού προτιμάει να μην δανείζεται και με ένα τεχνολογικό θαύμα να είναι σε εξέλιξη...
Μία σχετικά φρέσκια χώρα που εδώ και λίγα χρόνια βρίσκεται στην οικογένεια του ευρώ, συνεχίζει να εκπλήσσει με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ελάχιστα χρέη και χαμηλούς μισθούς.
Ο δρόμος που ακολουθεί είναι ένας και βασίζεται σε μια λογική. Δεν παίρνει δάνεια και στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/4/16 20:08

    Ναι αλλά δεν λες ότι το επίδομα ανεργίας είναι στα 95 Ευρώ τον μήνα και ο μέσος μισθός 450-500 με κόστος ζωής όσο εδώ όταν μόνο για θέρμανση ο λογαριασμός είναι 150 μηνιαίως παρακαλώ!!!!!! Η μέση σύνταξη 300-350 Ευρώ!!! Να τα λες όλα και όχι μόνο όσα συμφαίρουν σε ορισμένους για εντυπώσεις. Το σύστημα υγείας έχει διαλυθεί και θες 4-5 μήνες αναμονή για ραντεβού (εκτός και αν πληρώσεις) οπότε βρίσκεις αμέσως γιατρό!!!!!!!! οι περισσότεροι γιατροί έχουν φύγει στην Φιλανδία για εργασία καθώς και μεγάλο ποσστό νέων!!!! Είναι μια χώρα 950 χιλιάδων κατοίκων από τους οποίους το 40% είναι Ρωσόφωνοι ή Ρώσοι υπήκοοι!!!! Οταν σκοτεινιάσει δεν βλέπεις ψυχή στους δρόμους. Το τεχνολογικό της θαυμα όπως λες είναι ότι διακείμενη εχθρικά στους Ρώσους, έδιωξε όλα τα εργοστάσια παραγωγής τους εκτός χώρας!!!! Το άλλο της τεχνολογικό θαυμα όπως λες είναι το σύστημα φακελλώματος των πολιτών που είναι το καλύτερο στην Ευρώπη. Ξέρουν και πότε πας τουαλέτα και πόσο έκανες!!!!!! Ολα είναι αυτοματοποιημένα, γάμοι, κηδείες, γεννήσεις δηλώνονται στο δημαρχείο με το ιντερνετ. Το προσωπικό του Δήμου είναι μόνο καμιά 15αριά άτομα!!! Οι αστικές συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα είναι δωρεάν για τους κατοίκους της. Μαγαζάκια δεν βλέπεις στις συνοικίες, όλα έχουν κλείσει από τον ανταγωνισμό και επιζούν όσοι νοικιάζουν καταστήματα σε εμπορικά κέντρα! Η θάλασσα είναι μολυσμένη από τα πυρ. απόβλητα και τα χημικά. Απαγορεύεται η πώληση αλκόολ ακόμα και μπύρας πριν από τις 9 το πρωϊ. Τώρα αν εννοείς τεχνολογικό θαύμα ότι δεν δανείζεται χρήματα για επενδύσεις για να μην έχει χρέη ............ είναι μια χώρα άν όχι σε πλήρη παρακμή, τότε σε στασιμότητα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *