ροή ειδήσεων

Πέντε υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων δικάζονται σε Ρόδο και Κω


Στο εδώλιο πέντε άνδρες





Πέντε υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων θα απασχολήσουν τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια σε Ρόδο και Κω. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω θα καθίσει ένας 26χρονος κάτοικος Ρόδου κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού ανήλικης.


Την 27η Μαρτίου 2012 μια 17χρονη κάτοικος Ρόδου, κατήγγειλε ότι ενώ βάδιζε μαζί με μια φίλη της στην τάφρο, στη Μεσαιωνική Πόλη, ένα άγνωστο σ’ αυτήν πρόσωπο με μαλλιά ράστα την πλησίασε, της έκλεισε το στόμα και ακούμπησε τα γεννητικά του όργανα στα οπίσθια της.

Η 17χρονη κατέθεσε ότι του κατάφερε ένα χτύπημα και ετράπη με τη φίλη της σε φυγή.

Οι αστυνομικοί που διενεργούσαν έρευνες για τον εντοπισμό ατόμου, που ταίριαζε στην περιγραφή, προσήγαγαν τον 26χρονο, ο οποίος και αναγνωρίστηκε ως ο δράστης από την ανήλικη.

Μετά την απολογία του, τον Ιούλιο του 2012, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της εμφάνισής του την 1η και 15η μέρα κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης επικοινωνίας και συναναστροφής με την 17χρονη.

Απολογούμενος, αφού ανέφερε ότι έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης υποστήριξε ότι την επίμαχη ημέρα βρισκόταν σε Ιερό Ναό εντός της Μεσαιωνικής Πόλης και βοηθούσε να μεταφέρουν κάποιες εικόνες.

Στον Ιερό Ναό παρουσιάστηκε, όπως είπε, ένα άτομο με το οποίο δεν έχει καλές σχέσεις και με το ποδήλατό του μετέβη στην τάφρο για να κάνει χρήση χασίς.

Μετά τη χρήση βρισκόταν σε μια κατάσταση που ήταν «θολωμένος» και θυμάται ότι πέρασαν από το σημείο που καθόταν δύο κοπέλες.

Θυμάται ότι μίλησε σε μια εξ αυτών και τίποτε άλλο.

Ζήτησε συγγνώμη και κατέθεσε ότι είναι άνεργος, ότι ζει με τους γονείς του, ότι η μητέρα του είναι ανάπηρη και τη συντηρεί αυτός και ότι κάνει χρήση χασίς επί 9 χρόνια.

- Tο ίδιο δικαστήριο θα εξετάσει υπόθεση με κατηγορούμενους για βιασμό Aγγλίδας υπηκόου δύο ομοεθνείς της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι ανωτέρω στη Pόδο στις 25-6-2003 εντός δωματίου του ξενοδοχείου με την επωνυμία «Carina» στο Φαληράκι, όπου διέμεναν, ζήτησαν από τη μηνύτρια, να έρθουν και οι δύο σε παρά φύση συνουσία μαζί της και στην άρνησή της ο δεύτερος κατηγορούμενος την έπιασε από τα μαλλιά, την τράβηξε βίαια στο κρεβάτι, την ακινητοποίησε κρατώντας της το κεφάλι, την ίδια στιγμή που ο πρώτος κατηγορούμενος προσπαθούσε να ανοίξει τα πόδια της, να της αφαιρέσει το εσώρουχό της και να έρθει σε κατά φύση συνουσία μαζί της.

-Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού είναι ένας κάτοικος της Καρδάμαινας Κω και φερόμενη ως θύμα πρώην σύντροφός του.

Η γυναίκα διατηρούσε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο μέχρι το Νοέμβριο 2012, οπότε του ζήτησε να χωρίσουν, καθώς τη ζήλευε παθολογικά και την πίεζε ψυχολογικά.

Φέρονται να διατήρησαν κάποια επικοινωνία, κυρίως με πρωτοβουλία του κατηγορουμένου.

Την 8η Σεπτεμβρίου 2013, ο κατηγορούμενος φέρεται να ζήτησε από την εγκαλούσα να μεταβεί στην οικία όπου διέμενε, προφασιζόμενος ότι ήθελε να του δείξει τον τρόπο λειτουργίας του πλυντηρίου ρούχων.

Πράγματι η τελευταία πήγε στην οικία του και ενώ βρίσκονταν στο χώρο του μπάνιου, ο κατηγορούμενος φέρεται, ασκώντας βία, να την έπιασε από τα χέρια και να την έσυρε στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.

Εκεί του αποδίδεται ότι την πέταξε πάνω στο κρεβάτι, ότι της αφαίρεσε το παντελόνι, λέγοντας ότι «θα της δώσει το τελευταίο δώρο να τον θυμάται σε όλη της τη ζωή» κι όταν κάποια στιγμή σηκώθηκε προκειμένου να κλειδώσει την πόρτα εισόδου της οικίας εκείνη επιχείρησε να διαφύγει από την πόρτα της κουζίνας.

Ο κατηγορούμενος φέρεται, μαινόμενος, να έτρεξε κατά πάνω της και να την έπιασε από τα μαλλιά και χτυπώντας την, να επιχείρησε να τη βάλει πάλι μέσα στο σπίτι.

Η φερόμενη ως θύμα αντιστεκόταν με κάθε τρόπο και τελικά δεν μπόρεσε να επιτύχει το σκοπό του καθώς φοβήθηκε ότι από τις φωνές της θα προσέτρεχαν οι γείτονες και θα γινόταν αντιληπτή η πράξη του.

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε καθ’ ολοκληρίαν την κατηγορία, διατεινόμενος ότι η εγκαλούσα τον καταμήνυσε ψευδώς επειδή της ζήτησε κάποια χρήματα που του όφειλε.

-Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου θα εξεταστεί υπόθεση με κατηγορούμενο για βιασμό έναν Σλοβάκο.

Η φερόμενη ως θύμα ομοεθνής του, ταξίδεψε στην Κω την 24η Ιουνίου 2013 προκειμένου να εργαστεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στο νησί και για το λόγο αυτό κατέλυσε σε ξενοδοχείο.

Την 25η Ιουνίου 2013 και περί ώραν 22.15, ενώ βρισκόταν σε στάση λεωφορείου μπροστά από το ξενοδοχείο της μαζί με μια φίλη της, τις συνάντησε ο ομοεθνής της, ο οποίος βρισκόταν για διακοπές στο νησί μαζί με την σύντροφό του και διέμενε στο ίδιο συγκρότημα.

Την στιγμή εκείνη ήταν μόνος του και επέβαινε σε μοτοποδήλατο. Όταν η φίλη της επιβιβάστηκε σε λεωφορείο, της πρότεινε να πάνε βόλτα. Παρότι ήταν αρχικώς διστακτική στην πορεία συμφώνησε και μετέβησαν στο Τιγκάκι.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να την παρέσυρε σε ερημική και σκοτεινή τοποθεσία να έβγαλε το παντελόνι του και να της ζήτησε να τον ικανοποιήσει σεξουαλικά. Η γυναίκα φέρεται να αρνήθηκε και όταν έφυγε, ο κατηγορούμενος την έπιασε από τα μαλλιά και την εξανάγκασε σε πεολειχία.

Ξεκίνησε να την χαϊδεύει στο σώμα και όταν το θύμα αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος διαφυγής του δάγκωσε το πέος και στη συνέχεια τον χτύπησε στα γεννητικά του όργανα, προκαλώντας του αφόρητο πόνο και αιμορραγία.

Αντιλαμβανόμενος ότι ελλοχεύει κίνδυνος να καταμηνυθεί επεδίωξε να συμφιλιωθεί μαζί της ζητώντας της να τον συγχωρέσει, ενώ προσφέρθηκε να την μεταφέρει με το όχημά του στο ξενοδοχείο.

Ο δράστης παραδέχεται ότι συνευρέθηκε ερωτικά με την ομοεθνή του πλην όμως ισχυρίζεται ότι τον δάγκωσε, λέγοντας του περιπαιχτικά ότι το έκανε για να την θυμάται, ενώ διατείνεται ότι τα κίνητρα της για την υποβολή της μήνυσης είναι οικονομικά.

-Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου θα εξεταστεί υπόθεση με κατηγορούμενο έναν Πακιστανό για βιασμό ανηλίκου.

Στην Αντιμάχεια της Κω σε μη επακριβώς προσδιορισθέν χρονικό σημείο, πάντως εντός του μηνός Απριλίου 2014, ο κατηγορούμενος φέρεται να παρότρυνε ένα 10χρονο κοριτσάκι, να τον ακολουθήσει, στην οικία του, προσποιούμενος ότι σκόπευε να της προσφέρει μπισκότα και εκεί να την έριξε στο κρεβάτι του υπνοδωματίου του και να την βίασε.
newsbeast.gr
δημοκρατική

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *