ροή ειδήσεων

«Εθνική Ενότητα» το νέο κόμμα Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου


Και εγένετω «Εθνική Ενότητα» με σήμα τον πυρσό και δυο δάφνες. Αυτό είναι το πολυσυζητημένο καθαρόαιμο δεξιό κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας και του οποίου την ηγεσία έχουν οι Γιώργος Καρατζαφέρης, επί 16 έτη πρόεδρος του ΛΑΟΣ και Τάκης Μπαλτάκος (αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και πανίσχυρος γ.γ. της κυβέρνησης επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά.
Το νέο κόμμα, λένε οι ηγήτορές του, είναι η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ του Αβέρωφ και του Καραμανλή, αν και από τη Συγγρού δείχνουν αδιαφορία. «Βλέπουμε μια απόπειρα να αποκτήσουν μια κάποια πολιτική έκφραση γνωστές προσωπικές φιλοδοξίες. Δεν αφορά τη Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Η παρουσίαση της «Εθνικής Ενότητας» που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, θα κινείται στο χώρο της «πατριωτικής δεξιάς και του ευρωσκεπτικισμού» και όπως είπαν και οι δυο σήμερα είναι «τα γενέθλια ημέρα μιας νέας προσπάθειας με παλαιές ρίζες να ενωθούν όλες οι πατριωτικές δυνάμεις».
Από την αρχή ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή Ν.Δ. και τοποθέτησαν τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη στο χώρο του κέντρου. «Ο Μητσοτάκης ανήκει στο κέντρο, να μας αφήσει στην ησυχία μας. Είναι κεντρώος πολιτικός που προέρχεται και εκείνος όπως και ο πατέρας του από το κόμμα των νεοφιλελεύθερων. Ανήκει στο κέντρο, να πάει εκεί και να μας αφήσει και εμάς στην ησυχία μας που είμαστε ένα καθαρά δεξιό κόμμα» είπε ο Τ. Μπαλτάκος που έβαλε και διαχωριστική γραμμή με τον Αντ. Σαμαρά, λέγοντας: «Με τον Σαμαρά έχουμε μιλήσει πολύ στο παρελθόν, δεν χρειάζεται πια».
Αν και υπήρχαν πολλές απουσίες, αφού όλα τα ονόματα που ακούστηκαν δεν παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, εντούτοις και οι δυο είναι αισιόδοξοι για την πορεία του κόμματος και ευελπιστούν να στηριχθούν στους δεξιούς ψηφοφόρους που είτε ψήφισαν ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή είτε απείχαν.
«Είναι δικοί μας άνθρωποι. Είναι δικοί μας άνθρωποι δεξιοί ψηφοφόροι βεβαίως μας αφορούν. Δεν μπορείς να αγνοείς το 7% του λαού» είναι η γραμμή τους για τους ψηφοφόρους της Χ.Α.
Οι δυο βασικοί πρωταγωνιστές του νέου εγχειρήματος κρατούσαν το όνομα του νέου κόμματος που θα έχει την έδρα του επί της Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου, ως επτασφράγιστο μυστικό. Μέχρι την παραμονή στο τραπέζι ήταν τα εξής ονόματα: Εθνική Ενότητα, Εθνος (Εθνικός Ορθόδοξος Συναγερμός), «ΠΑΤΡΙΣ», «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» και «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ».
Με το νέο κόμμα θέλουν να εκφράσουν τους πολίτες που σήμερα δεν ψηφίζουν αλλά και να αποσπάσουν ακροατήριο από Ν.Δ., ΑΝΕΛ και Χ.Α., ενώ στην πορεία θα φανεί με ποιους από τους Παναγιώτη Ψωμιάδη, Νίκο Νικολόπουλο, Βύρωνα Πολύδωρα και Φαήλο Κρανιδιώτη θα συνεργαστούν.
Και οι δυο θέλουν το κόμμα να υπάρχει ήδη και μετά να γίνουν οι συζητήσεις με τον καθένα ξεχωριστά, ενώ διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση, όπως είναι αυτονόητο, συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο εκλογικός τους στόχος, αρκετά φιλόδοξος, είναι ένα 5-7% και λένε ότι εάν είναι στη Βουλή θα κινηθούν υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης με δεξιό-κεντροδεξιό στίγμα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *